Menu
Your Cart

Τριήμερη εκδρομή σε Καρπενήσι - Τρίκαλα - Μύλος Ξωτικών – Λίμνη Πλαστήρα κ.α

Τριήμερη εκδρομή σε Καρπενήσι - Τρίκαλα - Μύλος Ξωτικών – Λίμνη Πλαστήρα κ.α
ΤΡΙΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Τριήμερη εκδρομή σε Καρπενήσι - Τρίκαλα - Μύλος Ξωτικών – Λίμνη Πλαστήρα κ.α

Αυτή η εκδρομή ξεκινά με το προσκύνημά μας στη μονή Προυσιώτισσα, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνητικά κέντρα της Ορθοδοξίας καθώς φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Θα μας υποδεχτεί το Καρπενήσι, που συγκαταλέγεται στις «ξεχωριστές» πρωτεύουσες της Ελληνικής υπαίθρου,  με την  παραδοσιακή αρχιτεκτονική να έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη με το πέρασμα των χρόνων μέσα στην πόλη.  Θα ταξιδέψουμε στα όμορφα Τρίκαλα και θα γίνουμε όλοι παιδιά στο Μύλο των Ξωτικών, που μαζί με το < μικρό πρίγκιπα στον πλανήτη των Χριστουγέννων > θα μας  ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό! Θα γνωρίσουμε τη Ρεντινα - ένα χωριό με ιστορία που χάνεται στα βάθη του χρόνου. Δάση, κρυστάλλινες πηγές, βουνά, μαγευτικές διαδρομές! Θα δούμε δύο τεχνητές λίμνες , τη λίμνη Πλαστήρα ( ένα από τα πιο όμορφα στολίδια της Θεσσαλίας)  , σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο και  πλούσια σε αξιοθέατα και τη λίμνη Σμόκοβου με τα ιαματικά λουτρά -  έναν κρυμμένο θησαυρό χαλάρωσης και ευεξίας. 

αναχώρηση : 05/01/2024  – επιστροφή : 07/01/2024  

1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ -  ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΛΑΜΙΑ 

Συγκέντρωση   το πρωί και αναχωρούμε για τη Μονή Προυσού. Λίγο πριν φτάσουμε στη Μονή, θα δούμε τα 7 σημάδια από λευκό μάρμαρο στο βράχο, που ονομάζονται «Πατήματα της Παναγίας» και λέγεται ότι είναι τα ίχνη που άφησε η Παναγία πηγαίνοντας στον Προυσό.   Φτάνουμε στη μονή που είναι χτισμένη  το 829 μ.Χ. από τους μοναχούς Διονύσιο και Τιμόθεο σε   απόκρημνη, βραχώδη περιοχή . Η μονή φιλοξενεί συλλογή από χειρόγραφα, εκκλησιαστικά σκεύη, κειμήλια καθώς και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας που εικάζεται πως είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Στη συνέχεια  αναχωρούμε για το  μαγευτικό Καρπενήσι, όπου θα κάνουμε στάση για βόλτα, φωτογραφίες και προαιρετικό γεύμα. Το αξιοθέατα στο Καρπενήσι βρίσκονται γύρω γύρω από την κεντρική πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια , τις κρήνες και τους πλακόστρωτους δρόμους. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε στη Λαμία που βρίσκεται το ξενοδοχείο μας,   τακτοποίηση στα δωμάτια, Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, για φωτογραφίες γιατί το ξενοδοχείο είναι κεντρικό και ενδείκνυται…  , διαν/ση. 

2η ΜΕΡΑ :   ΛΑΜΙΑ -ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (ΠΛΑΖ ΛΑΜΠΕΡΟΥ) – ΛΑΜΙΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την όμορφη πόλη των Τρικάλων. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε την πόλη με το Ληθαίο ποταμό και να επισκεφθείτε όσοι επιθυμείτε και αν είναι ανοικτό το μουσείο Τσιτσάνη.  Στη συνέχεια μας περιμένει το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδος. Παραμονή . Συνεχίζουμε για την λίμνη Πλαστήρα έναν επίγειο παράδεισο, ο οποίος ξεδιπλώνεται κάτω από τη σκιά των μεγαλόπρεπων κορυφών των Αγράφων. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη, που αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος, με την παρέμβασή του, μπορεί να ”φτιάξει” ένα αριστούργημα, εφάμιλλο με εκείνα της φύσης. Θα επισκεφτούμε την πλαζ Λαμπερού, μια μαγευτική τοποθεσία που προσφέρει φανταστική θέα στη λίμνη, όπου και προαιρετικό γεύμα. Ακολούθως επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.

3Η ΜΕΡΑ:  ΛΑΜΙΑ -  ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ -ΡΕΝΤΙΝΑ -ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό και σήμερα θα μας υποδεχτεί η τεχνητή λίμνη Σμόκοβου που βρίσκεται στον ορεινό όγκο των νοτίων Αγράφων . Στο χωριό Λουτρά Σμοκόβου, σε υψόμετρο 400μέτρων, αναβλύζουν οι ομώνυμες ιαματικές πηγές. Θα κάνουμε στάση στο υδροθεραπευτήριο που  είναι από τα πλέον σύγχρονα με νέο συγκρότημα SPA, το οποίο σε συνδυασμό με τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών προσφέρει στους επισκέπτες χαλάρωση και ευεξία. στα λουτρά Σμοκόβου . Είναι “κρυμμένα” σε καταπράσινη μικρή κοιλάδα κατάφυτη από δρυς και σκιερούς πλατύφυλλους πλάτανους. Σχετική παραμονή . Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Ρεντίνα , τη «Νύμφη των Αγράφων», ένα αρχοντικό χωριό, με πανέμορφα παλιά σπίτια και το μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Χτισμένη στο νότιο άκρο της Πίνδου και είναι χαρακτηρισμένη ως διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός. Παραμονή για προαιρετικό φαγητό. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας  . Άφιξη με τις καλύτερες εντυπώσεις !


TIMH KAT΄ ATOMO ΣΕ  ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 25/11 185   €


ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ  26/11 & ΜΕΧΡΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ 195   €

EΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ : + 50  €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • πολυτελές πούλμαν για όλες τις διαδρομές  
  • Διαμονή στο επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 3 ΑΣΤΕΡΩΝ SAMARAS  HOTEL  : https://samarashotel.com.gr/ , στη Λαμία,   με πρωινό σε μπουφέ  
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUROPERATOR


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • φόρος διαμονής  ( υποχρεωτική καταβολή στη reception του ξενοδοχείου ) 
  • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Δείπνα, γεύματα


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 

  • Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση  ( που καλύπτει και covid – 19 ) επιβάρυνση + 8 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας! 
  • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ – ΡΕΝΤΙΝΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ – ΡΕΝΤΙΝΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 05/01/2024
185,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.