Menu
Your Cart

Εξαήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Εξαήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη
ΕΞΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Εξαήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Τα Χριστούγεννα θα ταξιδέψουμε στην < πόλη των πόλεων >, την Κωνσταντινούπολη  με την  απαράμιλλη ομορφιά της , με πολιτισμό και ιστορία  για  2.500 χρόνια περίπου. Θα δούμε την Αγία Σοφία - ένα από τα σπουδαιότερα και πιο εμβληματικά μνημεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, το χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο, θα προσκυνήσουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο .  Θα ταξιδέψουμε στα Πριγκηπόνησα , στη πανέμορφη Χάλκη που στεγάζει την περίφημη Θεολογική Σχολή  και στην Πρίγκηπο με τα όμορφα αρχοντικά ! Θα γνωρίσουμε την Προύσα , την πόλη όπου γεννήθηκε ο Καραγκιόζης, με τα πολυάριθμα πάρκα της και το πράσινο τοπίο που την περιβάλλει!

Ένα ταξίδι που δεν πρέπει να χάσετε!!!


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :   23/12/2023 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : 28/12/2023


1η ΗΜΕΡΑ : AΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αναχώρηση 07.00 π.μ.  και με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

2η ΗΜΕΡΑ :  ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ  

Πρωινό  και άμεση αναχώρηση για τα σύνορα. Διέλευση συνόρων. Με την άφιξή μας θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη και προσκύνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Ακολούθως θα πραγματοποιήσουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Στη  διάρκεια της κρουαζιέρας   θα δούμε την Πόλη να ξετυλίγεται…. Θα δούμε την Αγία Σοφία, τις κρεμαστές γέφυρες του Βοσπόρου που ενώνουν την Ασιατική με την Ευρωπαϊκή πλευρά, ένα μείγμα ευρωπαϊκής και ασιατικής αρχιτεκτονικής, καθώς και τα πιο διάσημα τοπικά αξιοθέατα στην Κωνσταντινούπολη. Ακολούθως θα μεταβούμε στο Ταξίμ , όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο, διαν/ση.

3η ΗΜΕΡΑ  : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ) – ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ

Πρωινό  και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα δούμε τον ιππόδρομο , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» και ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης . Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο  «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας . Γεύμα και στη συνέχεια θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην κλειστή αγορά με τα 5.000 μαγαζιά για να κάνετε τις αγορές σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για απόψε προτείνουμε ( έξοδα ατομικά ) να παρακολουθήσετε ένα σόου με χορό της κοιλιάς .

4η ΗΜΕΡΑ :  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ - ΠΡΟΥΣΣΑ

Πρωινό, ελευθερώνουμε τα δωμάτιά μας   και σήμερα θα θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να επισκεφθούμε τα Πριγκηπόννησα ( εξτρά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ) . Η πρώτη στάση μας θα γίνει στη Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πρίγκηπο για να θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά. Σχετική παραμονή . Ακολούθως θα πάρουμε το πλοίο για το λιμάνι Βostanci , επιβίβαση στο πούλμαν και θα κατευθυνθούμε στην Προύσσα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : YΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ  ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ .

5η ΗΜΕΡΑ :   ΠΡΟΥΣΑ – ΞΑΝΘΗ 

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στην Προύσα, θα δούμε το μνημείο του Καραγκιόζη καθώς και το ξακουστό Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους και ακολούθως θα κατευθυνθούμε για τα σύνορα, διέλευση συνόρων και άμεση αναχώρηση για την Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό  και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μας για την Αθήνα , με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη  με τις καλύτερες εντυπώσεις.


TIMH KAT΄  ATOMO

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ 350 €

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 450  €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελές  πούλμαν
 • 1 διαν/ση στην Κομοτηνή στο Αχίλλειο Hotel : http://www.achillio.gr/ ( 3 αστέρων ) με πρωινό σε μπουφέ
 • 2 διαν/σεις στην Κωνσταντινούπολη ( πλατεία Τακσίμ ) Four Sides Taksim Lion Hotel&Spa : http://www.lionhotel.net ( 4 αστέρων ) με πρωινό σε μπουφέ
 • 1 διαν/ση στην Προύσα ( κέντρο )   Kervansaray Bursa City Hotel : https://kervansaraybursacity.com/  ( 3 αστέρων ) με πρωινό σε μπουφέ
 • 1 διαν/ση στην Ξάνθη  Νestos hotel  :  https://www.nestos-hotel.gr/  : ( 3 αστέρων ) με πρωινό σε μπουφέ
 • 2 δείπνα  & 1 γεύμα σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής ( σύνολο 3 φαγητά στην Τουρκία )
 • 'Εμπειρος Αρχηγός / Συνοδός 
 • Eκδρομή στα Πριγκηπόννησα ( εξτρά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια )
 • Τοπικός ξεναγός στην Τουρκία 
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR  


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Δημοτικοί φόροι    & check point ( υποχρεωτικά πληρωτέα 40 €  το κάθε άτομο )
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια πλοίου για Πριγκηπόννησα ( περίπου 12 ευρώ το άτομο )


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6ΜΗΝΗ ΙΣΧΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 10ΕΤΙΑΣ
 • Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση  ( που καλύπτει και covid – 19 ) επιβάρυνση + 15 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας! 
 • Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού , ανά ημερα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται , κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή  ξεχωριστά με ατομική ευθύνη,  για την δική μας προστασία και των συμπολιτων μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBR. 
 • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού. 
 • Τιμές προαιρετικών : Κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό καράβι και ξενάγηση (25€)
 • Δείπνο και διασκέδαση  σε κέντρο με Χανουμάκια (35€)ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΟΥΣΑ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΟΥΣΑ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23/12/2023
350,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.