Menu
Your Cart

Οκταήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία (ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ)

Οκταήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία (ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ)
ΟΚΤΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Οκταήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία (ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ)

Θα ταξιδέψουμε στην Καππαδοκία , μια πανέμορφη περιοχή στην κεντρική Τουρκία, διάσημη για τα παραμυθένια τοπία, τις σπηλιές, τους αξιόλογους βραχώδεις σχηματισμούς. Θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Καππαδοκίας (Άβανος, Προκόπι, Σινασός, Ουτσχισάρ, Κοιλάδες Γκόρεμε, Μαλακοπή , Καισάρεια )  και στο στάβλο όπου έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος . Θα μας εντυπωσιάσουν  η <πόλη του μεταξιού>, η  πανέμορφη Προύσα το Εσκί Σεχίρ , γνωστό για τα ιαματικά του λουτρά και η μεγάλη υπερ αλμυρή λίμνη στην κεντρική Ανατολία. Δεν θα παραλείψουμε να  γνωρίσουμε την Άγκυρα - τη γοητευτική πρωτεύουσα της Τουρκίας.

8  ΜΕΡΕΣ 

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/08/2024   – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ :  22/08/2024

1Η ΜΕΡΑ  ΑΘΗΝΑ –  ΚΑΒΑΛΑ - ΞΑΝΘΗ 

Αναχώρηση 07.00 π.μ.  και με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό καφέ και γεύμα , και αφού κάνουμε μία σύντομη στάση για να δούμε την όμορφη πόλη της Καβάλας, θα φτάσουμε στην Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ  ΞΑΝΘΗ - ΚΗΠΟΙ – ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα , όπου μετά από τις διαδικασίες στο συνοριακό φυλάκιο των Κήπων θα διασχίσουμε τα στενά του Ελλησπόντου και περνώντας τη νέα  γέφυρα των Δαρδανελίων άφιξη και ξενάγηση στην όμορφη πόλη Εσκί Σεχίρ, που είναι χτισμένη δίπλα στον ποταμό Τέμβριο ( Πορσούκ) σε υψόμετρο 790μ.ετρα. Οφείλει το όνομά της στο μυθικό Δορυλαίο, απόγονο του Ηρακλή. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.  Διαν/ση.

3Η ΜΕΡΑ ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ-ΆΓΚΥΡΑ- ΑΛΜΥΡΑ ΛΙΜΝΗ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Άγκυρα, την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Εκεί θα ακολουθήσει  σύντομη ξενάγηση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Αναχώρηση για την Καππαδοκία. Στάση στη λίμνη Τουζ ή Αλμυρά Λίμνη (Tuz Gölü) η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 905 μέτρων. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η λίμνη ξεραίνεται και αφήνει πίσω ένα στρώμα αλατιού πάχους μέχρι 30 εκατοστά. Αυτό το στρώμα αλατιού εξορύσσετε από αλατωρυχεία στη λίμνη. Η επιφάνεια της λίμνης είναι τόσο λευκή που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση των καμερών των γεωσκοπικών δορυφόρων. Άφιξη στην Καππαδοκία και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ

Προαιρετική συμμετοχή για όσους επιθυμούν μία πτήση  με τα αερόστατα στις 5.30 π.μ. έως τις 9 π.μ. Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό την την κοιλάδα του Κοράματος , που θα μας εντυπωσιάσει με τις 360 λαξευμένες εκκλησιές και τις νεραιδοκαμινάδες. Συνεχίζουμε για Ούτσχισάρ να δούμε την Αρχαϊκή πολυκατοικία, την κοιλάδα με τους περιστερώνες, Συνεχίζουμε για ΑΒΑΝΟ την πόλη που είναι χτισμένη πάνω στον ΑΛΙ ποταμό. Παραμονή για προαιρετικό γεύμα και το απόγευμα επίσκεψη στην ΣΙΝΑΣΟ να δούμε την εκκλησία Κωσταντίνου και Ελένης και το παλιό Ελληνικό αρχοντικό σπίτι  που λειτουργεί τώρα σαν ξενοδοχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο, διαν/ση.

5Η ΜΕΡΑ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για   την πανέμορφη πόλη του Προκοπίου. Κλασικό δείγμα της Καππαδοκικής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλιάς πόλης. Έτσι θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι τυχαίο, που όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Φυσικά  δεν θα παραλείψουμε να δούμε το στάβλο όπου έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος καθώς και το αρχοντικό του Τούρκου τον οποίον υπηρετούσε. Συνεχίζουμε για το ελληνικό χωριό της Μαλακοπής. Θα επισκεφτούμε τον επιβλητικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων και μία από τις πιο γνωστές και μεγάλες υπόγειες πολιτείες της Καππαδοκίας, τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι Καππαδόκες για να προστατευτούν από τις επιδρομές.  Η ύπαρξή τους ήταν γνωστή από την κλασσική αρχαιότητα (Κύρου Ανάβασις Ξενοφώντα) και χρησιμοποιήθηκαν την βυζαντινή περίοδο κατά τις επιδρομές των Περσών, Αράβων και αργότερα των Τούρκων και εγκαταλείφθηκαν μετά τις ανταλλαγές των πληθυσμών. Η υπόγεια πόλη της Μαλακοπής έχει βάθος 80 μέτρα και μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι 20.000 κατοίκους, και έχει πιεστήριο σταφυλιών, ελαιοτριβείο, κελάρια, τραπεζαρίες και παρεκκλήσια. Σημείωση: Πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο, προαιρετικά μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια παράσταση περιδινούμενων δερβίσηδων . Δείπνο, διαν/ση.

6Η ΜΕΡΑ   ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΠΡΟΥΣΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για   τη γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, τη Καισάρεια. Άφιξη στη πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Σχετική παραμονή  για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο.  Ακολούθως συνεχίζουμε για την Προύσα , την <πράσινη πόλη> όπως την αποκαλούν, λόγω των πολυάριθμων πάρκων της και του πράσινου τοπίου που την περιβάλλει. Άφιξη. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στην κλειστή αγορά , δείπνο, διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ     ΠΡΟΥΣΑ – ΞΑΝΘΗ 

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στην Προύσα, θα δούμε το μνημείο του Καραγκιόζη καθώς και το ξακουστό Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους και ακολούθως θα κατευθυνθούμε για τα σύνορα, διέλευση συνόρων και άμεση αναχώρηση για την Κομοτηνή , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ  – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό  και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μας για την Αθήνα , με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη  με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτό το μοναδικό ταξίδι !!!


TIMH  KAT΄  ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ 510  €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελές  & καινούριο πούλμαν ( ενός έτους )
 • 2 διαν/σεις στην Ελλάδα  σε ξενοδοχεία 3 αστέρων με πρωινό σε μπουφέ ( οι διαν/σεις δύναται να γίνουν Ξάνθη, Κομοτηνή ή Καβάλα , αναλόγως της διαθεσιμότητας )
 • 1 διαν/ση στo Eσκί σεχίρ  σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με πρωινό σε μπουφέ : Anemon Grand Eskişehir Otel : https://anemonhotels.com/hotel/anemon-eskisehir/
 • 3 διαν/σεις στην Καππαδοκία ( Νevsehir ) στο ξενοδοχείο Perissia   ( 5 αστέρων) :  https://www.perissiahotel.com/, με πρωινό σε μπουφέ
 • 1 διαν/ση στην Προύσα ( κέντρο )   Kervansaray Bursa City Hotel https://kervansaraybursacity.com/  ( 4 αστέρων ) με πρωινό σε μπουφέ
 • 5 δείπνα  στην Τουρκία στα ξενοδοχεία
 • 'Εμπειρος Αρχηγός / Συνοδός 
 • Τοπικός ξεναγός στην Τουρκία σε όλη την παραμονή μας 
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR  
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση ( σύμφωνα με τους όρους της Interamerican ) ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ – ΑΞΙΑΣ 20 ΕΥΡΩ!
 • Δημοτικοί φόροι & check point


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό. 


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ   ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6ΜΗΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ
 • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού.  

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ - ΑΓΚΥΡΑ - ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ – ΑΛΜΥΡΑ ΛΙΜΝΗ - ΠΡΟΥΣΣΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ - ΑΓΚΥΡΑ - ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ – ΑΛΜΥΡΑ ΛΙΜΝΗ - ΠΡΟΥΣΣΑ
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 15/08/2024
510,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.