Menu
Your Cart

Οκταήμερη εκδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας

Οκταήμερη εκδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας
ΟΚΤΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Οκταήμερη εκδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας

Μια μοναδική εκδρομή στις αλησμόνητες πατρίδες!  Θα ταξιδέψουμε στα παράλια της Μικράς Ασίας. Θα επισκεφθούμε την αγαπημένη Σμύρνη με την ιστορική προκυμαία , το γραφικό Ρολόι , τα παλιά Ελληνικά αρχοντικά.  Θα ξεναγηθούμε στην καταπληκτική Έφεσο - τόπος κατασκευής του ενός εκ των 7 Θαυμάτων του αρχαίου κόσμου , στην Αρχαία Πέργαμο, από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας & στη θρυλική αρχαία πόλη της Τροίας. Θα γνωρίσουμε  το γραφικό Αϊβαλί με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική , τα Δαρδανέλια , τη φυσική αυτή διάβαση από τη μια ήπειρο στην άλλη, από την Ευρώπη στην Ασία. Θα ξεναγηθούμε στα δύο “γνωστά-άγνωστα”  νησιά του βορείου Αιγαίου την Ίμβρο και την Τένεδο.  Η Ίμβρος, με την έντονη ελληνική ατμόσφαιρα και τα γραφικά χωριά της και την πιο “κοσμοπολίτικη” Τένεδο με τα πανέμορφα σοκάκια και τα πολύχρωμα σπίτια της .


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/07/2024   – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ :  04/08/2024

 

 1Η ΜΕΡΑ  ΑΘΗΝΑ –  ΚΑΒΑΛΑ - ΞΑΝΘΗ / ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αναχώρηση 07.00 π.μ.  και με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό καφέ και γεύμα , και αφού κάνουμε μία σύντομη στάση για να δούμε την όμορφη πόλη της Καβάλας, θα φτάσουμε στην Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ  ΞΑΝΘΗ / ΚΟΜΟΤΗΝΗ  - ΚΗΠΟΙ – ΣΜΥΡΝΗ 

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα . Διέλευση συνόρων. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε τη χερσόνησο της Καλλίπολης, και περνώντας στην ασιατική πλευρά της Τουρκίας, αργά το απόγευμα  θα φτάσουμε στην αγαπημένη Σμύρνη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

3Η  ΜΕΡΑ :  ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΣΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ

Πρωινό και θα ξεναγηθούμε στην πόλη της Σμύρνης. Θα δούμε το Διοικητήριο με το γραφικό Ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία της και τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό μετάβαση στην Ακρόπολη του Καντιφέ Καλέ για μια πανοραμική εικόνα της Σμύρνης. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη αρχαία Έφεσο όπου θαυμάζουμε το σημαντικότερο αρχαιολογικό της χώρο. Περιήγηση στις αρχαιότητες, επίσκεψη στο σπίτι της Παναγίας . Ακολούθως επιστρέφουμε  στη Σμύρνη όπου και ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο & διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ :   ΣΜΥΡΝΗ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΑΪΒΑΛΙ  

Μετά το πρωινό μας , θα αναχωρήσουμε για την Πέργαμο, όπου και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιού, το πρώτο νοσοκομείο της αρχαιότητας, με τις μεθόδους ίασης του οποίου χρησιμοποιεί και η σύγχρονη ιατρική. Συνεχίζουμε με τα Μοσχονήσια στη νότια είσοδο του Αδραμυττηνού κόλπου, έναντι της νήσου Λέσβου, όπου θα επισκεφθούμε το ναό των Ταξιαρχών. Επόμενος σταθμός μας , το μοναδικό Αϊβαλί. Περιήγηση και σχετική παραμονή. Τέλος θα φτάσουμε στα Δαρδανέλια. Περιήγηση της πόλης . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

5Η ΜΕΡΑ :   ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΑ – ΙΜΒΡΟΣ - ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Καμπατέπε , όπου με το F/B περνάμε στο νησί της Ίμβρου.Έχοντας πέντε φράγματα και ανάλογες τεχνητές λίμνες, θεωρείται το πιο πλούσιο νησί του Αιγαίου σε πηγές και τρεχούμενα νερά, μετά τη Σαμοθράκη. Με την άφιξή μας ξεκινάμε την ξενάγησή  μας από το χωριό Ευλάμπιο, το οποίο θεωρείται συνοικία της πρωτεύουσας , όπου οι συχνές επιδρομές των πειρατών στο παρελθόν τους ανάγκασε να χτίσουν τα σπίτια τους στην προστατευόμενη από υψώματα έκταση του γαιοκτήμονα Ευλάμπιου. Συνεχίζουμε για το Γλυκή,  που βρίσκεται στους πρόποδες του Αγίου Αθανασίου με τη μοναδική θέα για να ακολουθήσει το Κάστρο, οι Άγιοι Θεόδωροι, το οποίο πήρε το όνομα του από ομώνυμο εκκλησάκι, πνιγμένο στο πράσινο με κυρίαρχο δέντρο την ελιά. Συνεχίζουμε το χωριό Τελειώνοντας την περιήγηση μας, θα δούμε τα χωριά Σχοινούδι και Αγρίδια και στην πρωτεύουσα του νησιού την Παναγία, με τη μητρόπολη και το Ελληνικό σχολείο  , που λίγα χρόνια πριν εγκαινίασε ο Πατριάρχης. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στα Δαρδανέλια, δείπνο, διαν/ση.

6Η ΜΕΡΑ :   ΔΑΡΔΑΝΕΛIΑ – ΤΡΟΙΑ – ΤΕΝΕΔΟΣ – ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Ομηρική Τροία, εδώ θα ξαναζήσουμε στον αρχαιολογικό χώρο, την ¨Ηλιάδα΅ με τους Έλληνες και Τρώες ήρωες. Συνεχίζουμε για το  Γκεϊκλί,  από όπου θα πάρουμε το f/b για να μεταβούμε στην Τένεδο.   Άφιξη και περιήγηση στην πόλη με το φαρδύ πλακόστρωτο δρόμο , το μοναδικό οικισμό του νησιού στο λιμάνι, με την παλαιά Ελληνική συνοικία αλλά και τον Ελληνορθόδοξο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, να δεσπόζουν και να αποτελούν πόλο έλξης των επισκεπτών. Το Μουσείο αλλά και το Ελληνικό σχολείο που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο είναι επίσης σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος. Η καρδιά του νησιού χτυπά γύρω από την ανοιχτή αγορά, όπου συνωστίζεται καθημερινά πολύς κόσμος, καθώς και επισκέπτες για να ψωνίσουν ή να δροσιστούν, πίνοντας ένα παγωμένο ποτό στην πυκνή σκιά των δέντρων.  Ελεύθερος χρόνος . Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στα Δαρδανέλια, δείπνο, διαν/ση.

7Η ΜΕΡΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Πρωινό και   παίρνουμε το δρόμο για τα σύνορα. Διέλευση συνόρων και αναχωρούμε για τη Θεσσαλονίκη, ,  τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο. Διαν/ση. 

8η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελευθερώνουμε τα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος έως τις 12 το μεσημέρι στη μοναδική Θεσσαλονίκη, με την ομορφιά, την ιστορία και φυσικά την καταπληκτική θέα στην θάλασσα του Θερμαϊκού κόλπου. Ακολούθως παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μας για την Αθήνα , με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη  με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτό το μοναδικό ταξίδι !!!


TIMH  KAT΄  ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ 520   €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελές  & καινούριο πούλμαν ( ενός έτους )
 • 2 διαν/σεις στην Ελλάδα  σε ξενοδοχεία 3 αστέρων με πρωινό σε μπουφέ 
 • 2 διαν/σεις στη Σμύρνη σε 4 αστέρων με πρωινό σε μπουφέ : Kaya Prestige : http://kayaprestige.com.tr/
 • 3 διαν/σεις  στα Δαρδανέλια σε 4 αστέρων με πρωινό σε μπουφέ : Oytun Park Hotel : http://www.oytunparkhotel.com/
 • 5 δείπνα  στην Τουρκία στα ξενοδοχεία
 • Έμπειρος Αρχηγός / Συνοδός 
 • Τοπικός ξεναγός στην Τουρκία σε όλη την παραμονή μας 
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR  
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση ( σύμφωνα με τους όρους της Interamerican ) ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ – ΑΞΙΑΣ 20 ΕΥΡΩ!
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ίμβρο
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Τένεδο


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Δημοτικοί φόροι & check point ( 40 ευρώ ) υποχρεωτική καταβολή


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ   ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6ΜΗΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ
 • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού.  


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΙΜΒΡΟΣ - ΤΕΝΕΔΟΣ ΕΦΕΣΣΟΣ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΑΪΒΑΛΙ -ΤΡΟΙΑ - ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΙΜΒΡΟΣ - ΤΕΝΕΔΟΣ ΕΦΕΣΣΟΣ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΑΪΒΑΛΙ -ΤΡΟΙΑ - ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 28/07/2024
520,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.