Menu
Your Cart

Οκταήμερη εκδρομή σε Βουλγαρία & Ρουμανία

Οκταήμερη εκδρομή σε Βουλγαρία & Ρουμανία
ΟΚΤΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Οκταήμερη εκδρομή σε Βουλγαρία & Ρουμανία

Σε αυτό τα ταξίδι  θα συναντήσουμε  την ιστορία μας, στις πόλεις που ίδρυσαν  οι πρόγονοι μας στη Μαύρη Θάλασσα .  Θα επισκεφθούμε την Μεσημβρία,  που συμπεριλήφθηκε στη λίστα των  μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μέσα σε μαγευτικό μείγμα φύσης και ιστορίας της Βουλγαρίας, με τις χρυσαφένιες αμμουδιές, θα γνωρίσουμε  τη Σωζόπολη. Θα επισκεφθούμε το Μπουργκας, μια ζωντανή - περιποιημένη πόλη , τη Βάρνα -  την <Καλοκαιρινή πρωτεύουσα > όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, με τα εντυπωσιακά κτίσματα , τη Φιλιππούπολη -τη μαγική αυτή πόλη που είναι χτισμένη σε επτά λόφους , την καταπράσινη  Σόφια , με τα  μεγάλα πάρκα  σε κάθε γωνιά της πόλης και  το εκπληκτικό Μπόροβετς -  ένα  Αλπικό τοπίο ανάμεσα σε έλατα. Θα εντυπωσιαστούμε από το Βουκουρέστι , που χαρακτηρίζεται ως «το μικρό Παρίσι» λόγω της αρχιτεκτονικής του με αξιόλογα μνημεία , παλιά κτίρια και τεράστιους κήπους που θα μας μαγέψουν από την πρώτη στιγμή που θα τα αντικρίσουμε , το Μπρασόβ -  μια πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Ρουμανίας, τα καταπράσινα τοπία των Καρπαθίων, το κάστρο Μπραν στην καρδιά της Τρανσυλβανίας, το οποίο χτίστηκε από ιππότες το 1212 και έγινε γνωστό ως κάστρο του κόμη Δράκουλα και την όμορφη Κωστάντζα.

Αναχώρηση  : 04/07/2024 – Επιστροφή : 11/07/2024

1η Μέρα: Αθήνα  –  Σόφια ξενάγηση 

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχ/ση για τα σύνορα του Προμαχώνα, με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων.  Άφιξη στη Σόφια  και ακολουθεί ξενάγηση . Θα δούμε το άγαλμα του Τσάρου ελευθερωτή, τις εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), τον Καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νέφσκι, την Όπερα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διαν/ση. 

2η Μέρα:  Σόφια - Βουκουρέστι

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα Βουλγαρίας Ρουμανίας . Στο σημείο αυτό θα απολαύσουμε τον καταπληκτικό ποταμό Δούναβη από ψηλά ο οποίος είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Στην συνέχεια του ταξιδιού μας  άφιξη στο Παρίσι των Βαλκανίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση. 

3η μέρα: Βουκουρέστι – ξενάγηση   

Μετά το πρωινό, ακολουθεί η ξενάγηση μας στην πόλη. Θα θαυμάσουμε το «ναό της μουσικής», το Ατενέουμ, τη Στρατιωτική Ακαδημία, την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία, την όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας.  Θα δούμε  τους Βασιλικούς θησαυρούς στο ιστορικό μουσείο, το εθνικό μουσείο τέχνης που φιλοξενεί αριστουργήματα των Veneziano, El Greco, Jan van Eyck, Rubens, Rembrandt, το εντυπωσιακό μουσείο του Cotroceni Palace. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες μέχρι το δείπνο. Διαν/ση.

4η μέρα: Βουκουρέστι – Καρπάθια όρη : ( Σινάια  – Μπρασώβ – Κάστρο Δράκουλα )

Πρωινό και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία καταπληκτική ημέρα. Θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή της Σινάια, έργο των Κατακουζηνών. Αργότερα πηγαίνοντας βόρεια και περίπου στα όρια Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια στην πόλη Μπραν θα επισκεφτούμε τον Πύργο του Δράκουλα. Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους για τον Βλαντ Τσέπες τον επονομαζόμενο Δράκουλα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για αναμνηστικά σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζάκια. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας θα επισκεφτούμε την ιστορική αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπρασόφ με την διάσημη Μαύρη εκκλησία της. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βουκουρέστι -Κωστάντζα - Βάρνα ξενάγηση

Πρωινό και αναχώρηση για το μεγαλύτερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και πόλη με έντονο το Ελληνικό στοιχείο, την Κωστάντζα.   Άφιξη στο μεγάλο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας. Περιήγηση της πόλης (παλιά Ελληνική Εκκλησία)  και σχετική παραμονή. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Βάρνα, όπου με την άφιξή μας θα γίνει η ξενάγηση της πόλης.  Η Βάρνα είναι πολύ παλιά πόλη χτισμένη στην τοποθεσία της αρχαίας Οδησού που είχε ιδρυθεί τον 6ο αιώνα πχ από μια αποικία των Μιλήσιων. Θα δούμε τις ρωμαϊκές θέρμες ,το Δελφινάριο, το ιστορικό μουσείο, το Ακουάριουμ ( αν είναι ανοικτό )  και τον κεντρικό ναό . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,   δείπνο, διαν/ση.

6η Μέρα:   Βάρνα – Μεσημβρία - Αγχίαλος – Σωζόπολη –– Μπουργκάς 

Πρωινό και ξεκινάμε πολύ πρωί για την Μεσημβρία, την πόλη με τις 42 εκκλησίες. Η παλιά πόλη είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Θα δούμε τα τείχη της Αγ. Σοφίας (παλιά Μητρόπολη) και τα παλιά λουτρά όπου ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος IV ο Παναγιότατος πήγαινε για θεραπεία. Συνεχίζουμε για την Αγχίαλο όπου θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγ. Γεωργίου με εξαιρετικά σπάνιες εικόνες. Επόμενος μας σταθμός η πόλη της Σωζόπολης, η αρχαία Ελληνική πόλη, αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα, 30χλμ. από τον Πύργο, στην Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Εδώ θα συναντήσουμε τους περισσότερους Έλληνες της Μαύρης Θάλασσας. Θα δούμε την παλιά πόλη, τον Ναό του Αγ. Γεωργίου (1867), όπου υπάρχουν οστά του Αγ. Ιωάννη, τον Ναό της Παναγίας . Τέλος θα φτάσουμε στο Μπουργκάς,  που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας,  γενέτειρα του ποιητή μας Κώστα Βάρναλη. Θα περπατήσουμε  στον εμπορικό πεζόδρομο όπου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ακολούθως, συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 

7η Μέρα:  Μπουργκάς – Φιλιππούπολη – Μπόροβετς 

Μετά το πρωινό μας περιμένει η Φιλιππούπολη ή όπως την αποκαλούν οι Βούλγαροι, την πόλη Πλόντβιβ. Θα περπατήσουμε στον κεντρικό, πλακόστρωτο δρόμο και στην ελληνική συνοικία με τα αρχοντικά των Ελλήνων και την πολυτέλεια μιας αλλοτινής εποχής. Αφού περιπλανηθούμε και θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, όπως το Δραματικό Θέατρο, το Αρχαίο στάδιο, την παλιά πόλη, την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης. Το αρχοντικό Κουγιουμτζόγλου, σημερινό Εθνογραφικό Μουσείο και άλλα πολλά, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να χαρούμε την γοητευτική πόλη. Ακολούθως μας περιμένει το μαγευτικό Μπόροβετς - το παλαιότερο χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας, με ιστορία από το 1896, περιτριγυρισμένο από δάση και τοπία αλπικής ομορφιάς . Το ξενοδοχείο μας με τη δωρεάν χρήση εσωτερικής πισίνας και το πανέμορφο τοπίο γεμάτο έλατα  είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση & αναψυχή. Δείπνο, διαν/ση.

8η Μέρα:  Μπόροβετς - Αθήνα

Πρωινό και ημέρα επιστροφής! Με ενδιάμεσες στάσεις & διέλευση συνόρων θα φτάσουμε το βράδυ στην Αθήνα γεμάτοι με όμορφες εντυπώσεις & αναμνήσεις!


TIMH ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  680    ΕΥΡΩ 


Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : 

 • Καινούριο & πολυτελές πούλμαν  
 • 1 διαν/ση στο επιλεγμένo   ξενοδοχείo 4 AΣΤΕΡΩΝ στη Σόφια με πρωινό σε μπουφέ : Hotel ZOO Sofia : https://hotelzoosofia.com/
 • 3 διαν/σεις στο επιλεγμένo   ξενοδοχείo 3 AΣΤΕΡΩΝ στο Βουκουρέστι με πρωινό σε μπουφέ : ibis Bucharest Politehnica : https://all.accor.com/hotel/B1S0/index.en.shtml 
 • 1 διαν/ση στο επιλεγμένo   ξενοδοχείo 4 AΣΤΕΡΩΝ στη Βάρνα  :       Aqua Hotel : https://varna.aquahotels.com/ με πρωινό σε μπουφέ 
 • 1 διαν/ση στο επιλεγμένo   ξενοδοχείo 4 AΣΤΕΡΩΝ στο Μπουργκάς  :       Hotel Avenue Deluxe: https://avenuedeluxe.bg/  με πρωινό σε μπουφέ 
 • 1 διαν/ση στο επιλεγμένo   ξενοδοχείo 4 AΣΤΕΡΩΝ στο Μπόροβετς  :       Hotel Samokov : https://www.samokov.com/ με πρωινό σε μπουφέ & δωρεάν χρήση εσωτερικής πισίνας
 • 7 δείπνα στα ξενοδοχεία  ( σερβιριζόμενα - μενού 3 πιάτων )
 • Περιηγήσεις ως το πρόγραμμα
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί του γραφείου μας για τις περιηγήσεις/ ξεναγήσεις ( Σόφια, Βουκουρέστι, 4η μέρα, 6η μέρα, Κωστάντζα, Βάρνα, Φιλιππούπολη )
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης  
 • Δημοτικοί φόροι & check point
 • Αρχηγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στα  περιλαμβάνονται
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση σύμφωνα με τους όρους της Interamerican  


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 10ΕΤΙΑΣ  ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6ΜΗΝΗ ΛΗΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου. 
 • Στο πρόγραμμα, με τον όρο <θα δούμε> γίνεται εξωτερική ξενάγηση, με τον όρο <θα επισκεφθούμε>  , πραγματοποιείται εσωτερική επίσκεψη. 
 • Εάν επιθυμείτε την ταξιδιωτική ασφάλιση σύμφωνα με τους όρους της Interamerican  ( κόστος : 20 ευρώ) , θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτησή σας
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΒΑΡΝΑ – ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΜΠΡΑΣΩΒ - ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΒΑΡΝΑ – ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΜΠΡΑΣΩΒ - ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 04/07/2024
680,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.