Menu
Your Cart

Επταήμερη εκδρομή ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Αεροπορικώς

Επταήμερη εκδρομή ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Αεροπορικώς
ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Επταήμερη εκδρομή ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Αεροπορικώς
1Η ΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ –  ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΗΠΟΙ -  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ξενάγηση ( ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ  – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ )
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αλεξανδρούπολη ( 07.15 – 08.20 ) π.μ. άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα σύνορα όπου μετά από τις διαδικασίες στο συνοριακό φυλάκιο των Κήπων θα αναχωρήσουμε για την Αυτοκράτειρα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, μέσω Κεσάνης, Μαλγάρων και Ραιδεστού. Άφιξη και κατευθυνόμαστε στην Παλιά Πόλη από το μεγαλύτερο μνημείο του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης που από το 1601 στεγάζεται στο Φανάρι, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στην πασίγνωστη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, χαλιά, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι». Στη συνέχεια θα πάρουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ 
Mετά το πρωινό αναχώρηση για την Άγκυρα την πρωτεύουσα της σύγχρονης Τουρκίας , την ‘Αγκυρα. Τοποθετημένη στην καρδιά της χώρας, είναι ένα κομμάτι της «αληθινής» Τουρκίας που παραμένει αναλλοίωτο από τον τουρισμό. Βρίσκεται πραγματικά στα σύνορα όπου η Ανατολή συναντάει τη Δύση. Οι ευρωπαϊκές επιρροές, σε συνδυασμό με αυτές της Μέσης Ανατολής, έχουν χρωματίσει την αρχιτεκτονική, τη γαστρονομία, τις τέχνες, τη νυχτερινή ζωή.Στην περιηγησή μας θα δούμε την Ακρόπολη-Σιταντέλα,τη στήλη του Ιουστινιανού,το τζαμί Χατζή Μπαιράμ και το μουσείο των ανατολικών πολιτισμών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΚΟΠΙ
Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε προς την Αλμυρή λίμνη, κάνοντας μία στάση για να περπατήσουμε πάνω στο αλάτι της λίμνης. Αφού δούμε το εκεί γεωλογικό φαινόμενο, συνεχίζουμε προς την πανέμορφη πόλη του Προκοπίου. Κλασικό δείγμα της Καππαδοκικής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλιάς πόλης. Έτσι θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι τυχαίο, που όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Φυσικά  δεν θα παραλείψουμε να δούμε το στάβλο όπου έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος καθώς και το αρχοντικό του Τούρκου τον οποίον υπηρετούσε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΚΟΠΙ
Πρωινό και ξεκινάμε μια συγκλονιστική μέρα. Πρώτος σταθμός η κοιλάδα του ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ που θα μας εντυπωσιάσει με τις λαξευμένες εκκλησιές και τις νεραιδοκαμινάδες, συνεχίζουμε για Ούτσχισάρ να δούμε την Αρχαϊκή πολυκατοικία, την κοιλάδα με τους περιστερώνες, Συνεχίζουμε για ΑΒΑΝΟ την πόλη που είναι χτισμένη πάνω στον ΑΛΙ ποταμό. Παραμονή για γεύμα και το απόγευμα επίσκεψη στην ΣΙΝΑΣΟ να δούμε την εκκλησία Κωσταντίνου και Ελένης και το παλιό Ελληνικό αρχοντικό σπίτι  που λειτουργεί τώρα σαν ξενοδοχείο. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ   ΠΡΟΚΟΠΙ – ΙΚΟΝΙΟ 
Αναχώρηση για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μ.Χ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις “Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζεται το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προαιρετικό γεύμα αλλά και για να περπατήσουμε αυτή την ιστορική πόλη. Από την εξαιρετική, τοπική κουζίνα της ξεχωρίζουν το μαντί και ο παστουρμάς. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούμε καταστήματα αφιερωμένα σε αυτά τα αριστουργήματα της γαστρονομίας. Αναχώρηση για το  Ικόνιο. Άφιξη στην αρχαία πόλη Ικόνιο, μια από τις ιερές πόλεις της Τουρκίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ     ΙΚΟΝΙΟ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ - ΣΜΥΡΝΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και παίρνουμε το δρόμο για την Ιεράπολη (Παμούκαλε), το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά επειδή βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, το οποίο λόγω της ιδιομορφίας και των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών με τα ασβεστούχα άλατα, από την αρχαιότητα προσέλκυε αμέτρητους επισκέπτες. Θα συνεχίσουμε φθάνοντας στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο o οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα, η Σμύρνη.

7Η ΜΕΡΑ   ΣΜΥΡΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΤΣΕΣΜΕ – ΧΙΟΣ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης. Μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος, είναι εμφανής μέχρι σήμερα. Θα ξεκινήσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη.  Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στο πολυτελές Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, θα φτάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» (Mavişehir) και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης. Στη συνέχεια μεταφορά στην πλατεία του Κονάκ, με σύμβολο τον Πύργο του Ρολογιού. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, φωτογραφίες και ψώνια στην σκεπαστή  αγορά της Σμύρνης . Συνεχίζουμε στο λιμάνι του Τσεσμέ, επιβίβαση στο πλοίο όπου αναχωρεί στις 19.00 με προορισμό τη Χίο. Μετά από μισή ώρα άφιξη στο όμορφο νησί. (Aν υπάρξει λίγος) ελεύθερος χρόνος για   βόλτες στην πόλη της Χίου μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο όπου και πτήση για Αθήνα στις 21.50μ.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 22.45μ.μ.    και τελειώνει η εκδρομή  μας με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτό το μοναδικό ταξίδι !!

TIMH  KAT΄  ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ 765   €
TIMH  KAT΄  ATOMO ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ   ΔΩΜΑΤΙΟ 925   €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Αεροπορικά εισιτήρια με τη SKY EXPRESS, με  μία   παραδοτέα αποσκευή 20 κιλών, μια  χειραποσκευή 8 κιλών + ένα προσωπικό αντικείμενο για κάθε άτομο
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων ( όπως ισχύουν σήμερα )
 • Πολυτελές πούλμαν σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Διαμονή στα  επιλεγμένα 5 & 4 αστέρων ξενοδοχεία  με πρωινό σε μπουφέ ως ακολούθως :  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: GUNES HOTEL : 4 αστέρων : https://guneshotel.com.tr/en/
 • ΑΓΚΥΡΑ : ANEMON ANKARA HOTEL :  4 αστέρων : https://anemonhotels.com/
 • ΠΡΟΚΟΠΙ : PERISSIA HOTEL : 5 αστέρων : https://www.perissiahotel.com/
 • IKONIO : ANEMON KOYA HOTEL : 5 αστέρων : https://anemonhotels.com/
 • ΣΜΥΡΝΗ : KAYA PRESTIGE :  4 αστέρων : https://kayaprestige.com.tr
 • Ημιδιατροφή ( 6 δείπνα )
 • Εισιτήρια πλοίων Τσεσμέ - Χίος  σε οικονομική θέση
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR 
 • Τοπικός Ελληνόφων  ξεναγός στην Τουρκία
 • Αρχηγός εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι  αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Δημοτικοί φόροι  (υποχρεωτικά πληρωτέοι)   
 • Λιμενικά τέλη Τσεσμέ – Χίος  ( υποχρεωτικά πληρωτέοι   )
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση Interamerican, που καλύπτει και covid-19, σύμφωνα με τους όρους της

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΝΑ ΛΗΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 
 • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου.
 • Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση  ( που καλύπτει και covid – 19 ) επιβάρυνση + 15 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας! 
 • Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται γιατί γίνεται άμεση έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων
 • Στην περίπτωση που καλυφθεί ο αριθμός των αεροπορικών θέσεων που έχουμε κρατήσει για να ισχύει η ανωτέρω τιμή, θα ζητηθεί εκ νέου τιμή από την αεροπορική εταιρία για επιπλέον θέσεις και αντιστοίχως θα διαμορφωθεί εκ νέου η τιμή της εκδρομής. 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΜΥΡΝΗ - ΑΓΚΥΡΑ – ΠΑΜΟYΚΑΛΕ – ΤΣΕΣΜΕ – ΧΙΟΣ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΜΥΡΝΗ - ΑΓΚΥΡΑ – ΠΑΜΟYΚΑΛΕ – ΤΣΕΣΜΕ – ΧΙΟΣ
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21/09/2023
765,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.