Menu
Your Cart

4 + 1ημέρες εκδρομή στην Μυτιλήνη

4 + 1ημέρες εκδρομή στην Μυτιλήνη
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
4 + 1ημέρες εκδρομή στην Μυτιλήνη

Σε αυτή την εκδρομή μας θα γνωρίσουμε το καταπράσινο νησί της Λέσβου ή Μυτιλήνη . Θα διαπιστώσουμε πως  δεν μοιάζει με κανένα άλλο ελληνικό νησί και ίσως κανένα άλλο μέρος στον κόσμο. 


4 + 1  ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ – ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :  16/10/2023 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : 20/10/2023


1Η ΜΕΡΑ : ΠΕΙΡΑΙΑΣ – εν πλω 

Συγκέντρωση στο λιμάνι , επιβίβαση με τις αποσκευές μας στο πλοίο που αναχωρεί στις 20.00. Διαν/ση εν πλω !

2Η ΜΕΡΑ :AΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ – ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΟΡΓΟΝΑ ( ΣΚΑΛΑ ) - ΜΗΘΥΜΝΑ 

Άφιξη στην πόλη της Μυτιλήνης στις 08.15 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και και θα ξεκινήσουμε για την πρώτη επαφή μας με το νησί της Σαπφούς .  Αναχώρηση για τη Μονή του Αγ. Ραφαήλ .Επίσκεψη στην Μονή,  χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια αναχώρηση για το μοναστήρι του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο όπου βρίσκεται η ανάγλυφη εικόνα του Ταξιάρχη φτιαγμένη από αίμα και πηλό . Χρόνος ελεύθερος για να προσκυνήσουμε και να απολαύσουμε τους παραδοσιακούς νόστιμους λουκουμάδες. Συνεχίζουμε  για  την Σκάλα Συκαμιάς για να επισκεφθούμε το εκκλησάκι της Παναγίας της γοργόνας.  Η Παναγία παρουσιάζεται με ουρά γοργόνας . Από εκεί κατάγεται ο μεγάλος λογοτέχνης Στρατής Μυριβίλης που εμπνεύστηκε το μυθιστόρημα < Η Παναγία η Γοργόνα >. Συνεχίζουμε για την  όμορφη και γραφική Μήθυμνα  που ύμνησαν ποιητές και θαύμασαν κατακτητές , Ελεύθερος χρόνος στην πόλη .   Στη συνεχεία αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο, διαν/ση.

3Η ΜΕΡΑ : ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ ( ΠΕΤΡΑ )  - ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ  - ΜΟΛΥΒΟΣ

Μετά το πρωινό θα ξενινήσουμε με την επίσκεψη στην  Παναγία Γλυκοφιλούσα, γνωστή και ως Πέτρα , το οποίο αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και πρωτότυπα θρησκευτικά μνημεία . Ο ιερός ναός με την Αγία εικόνα της Μεγαλόχαρης, βρίσκεται στην κορυφή του βράχου ( φρούριο ) και από εκεί θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή θέα που προκαλεί δέος. Στη συνέχεια θα  επισκεφθούμε τη Μονή Λειμώνος,  η οποία κατατάσσεται στις πλουσιότερες μονές του Αιγαίου, με αξιόλογες τοιχογραφίες, κειμήλια, εικόνες, άγια λείψανα, σκεύη, θησαυρούς και μία βιβλιοθήκη με 5.000 περίπου βιβλία .Στη συνέχεια παιρνώντας από  την Καλλονή από όπου βγαίνει η ομώνυμη σαρδέλα θα επιστρέψουμε στη Μήθυμνα ή Μόλυβο, όπου και θα περπατήσουμε  στα γραφικά δρομάκια της πόλης και  επίσκεψη στο κάστρο. Σχετική παραμονή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο.διαν/ση.

4Η ΜΕΡΑ: ΑΓΙΑΣΟΣ - ΠΛΩΜΑΡΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΥΖΟΥ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ ( πόλη ) - ΠΛΟΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την ΑΓΙΑΣΟ, ένας από τους πιο παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού. Θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Συνεχίζουμε  για  την πατρίδα του ούζου το Πλωμάρι. Εκεί θα έχουμε επίσκεψη σε τοπική ποτοποιία. Συνεχίζουμε γιατην πόλη της Μυτιλήνης, περιήγηση της πόλης και χρόνος ελεύθερος  για προαιρετικό γεύμα, βόλτες καφέ.Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο, που αναχωρεί 18.00 , διαν/ση εν πλω.

5Η ΜΕΡΑ :  ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 06.00π.μ. με τις καλύτερες εντυπώσεις !


TIMH KAT΄  ATOMO :

ΣΕ  ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 255€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ : +50 ΕΥΡΩ


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Πολυτελές πούλμαν στη Μυτιλήνη για τις διαδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • 2 διαν/σεις  στο επιλεγμένο ξενοδοχείο 3 αστέρων  :Marilenaresort:https://hotelmarilena.gr/   στη Μύθυμνα ή Μόλυβος
 • πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο( 2 πρωινά  ) 
 • 2 δείπνα στο ξενοδοχείο 
 • Αρχηγός / Συνοδός γνώστης του νησιού
 • Εισιτήρια ακτοπλοϊκά σε οικονομική θέση ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ με Bluestarferries
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUROPERATOR
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις 


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Φαγητά που δεν περιλαμβάνονται στην προσφορά 
 • φόρος διαμονής  ( υποχρεωτικά πληρωτέα στο ξενοδοχείο)
 • Ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ  : 

 • Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση Ιnteramerican, σύμφωνα με τους όρους της  ( που καλύπτει και covid – 19 )επιβάρυνση + 7 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας!
 • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου. 
 • Εάν επιθυμείτε καμπίνες , η επιβάρυνση για κάθε άτομο μετ’ επιστροφής είναι : σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα είναι : + 55 ευρώ, σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα είναι : + 60 ευρώ. Οι καμπίνες είναι κατόπιν ζήτησης & διαθεσιμότητας
 • Οι τιμές ισχύουν βάση των σημερινών τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Στην περίπτωση αύξησής τους επιβαρύνουν τον πελάτη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 16/10/2023
255,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.