Menu
Your Cart

Οκταήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία

Οκταήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία
ΟΚΤΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Οκταήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία

Ελάτε σε αυτό το ταξίδι ζωής !!!   ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ – ΤΡΟΙΑ - ΑΪΒΑΛΙ – ΣΜΥΡΝΗ - ΠΑΜΟYΚΑΛΕ

Θα ταξιδέψουμε στην Καππαδοκία , μια πανέμορφη περιοχή στην κεντρική Τουρκία, διάσημη για τα παραμυθένια τοπία, τις σπηλιές, τους αξιόλογους βραχώδεις σχηματισμούς .  Στη Σμύρνη που υπνωτίζει τους επισκέπτες σε μια αύρα ιστορίας και νεωτερικότητας. Στο Παμούκαλε , έναν πολύ δημοφιλή προορισμός, που κυριολεκτικά σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι» , στην Τροία του Αχιλλέα και του Δούρειου Ίππου και στο μαγευτικό Αϊβαλί. 


8  ΜΕΡΕΣ 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  01/01/2024   – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ :  08/01/2024


1Η ΜΕΡΑ  ΑΘΗΝΑ –  ΞΑΝΘΗ 

Πρωινή αναχώρηση για την Ξάνθη, με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό καφέ & προαιρετικό φαγητό. Άφιξη στην όμορφη πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για να  περπατήσετε στην όμορφη πόλη. Διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ  ΞΑΝΘΗ - ΚΗΠΟΙ - ΤΡΟΙΑ - ΑΙΒΑΛΙ

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα όπου μετά από τις διαδικασίες στο συνοριακό φυλάκιο των Κήπων θα αναχωρήσουμε για την Τροία,  διασχίζοντας τα στενά του Ελλησπόντου, άφιξη και ξενάγηση της ιστορικής ΤΡΟΙΑΣ του Αχιλλέα και του Δούρειου Ίππου. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην περιοχή του Αϊβαλί, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.  Διαν/ση.

3Η ΜΕΡΑ ΑΙΒΑΛΙ- ΣΜΥΡΝΗ - ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ

Mετά το πρωινό αναχώρηση για τη Σμύρνη, με την άφιξή μας θα γνωρίσουμε την  πόλη, όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος, είναι εμφανής μέχρι σήμερα. Θα κινηθούμε στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνη, συνεχίζουμε για την πλατεία του Κονάκ, με σύμβολο τον Πύργο του Ρολογιού . Θα δούμε στην απέναντι πλευρά  το Κορδελιό. Σχετική παραμονή για βόλτες & φωτογραφίες . Ακολούθως παίρνουμε το δρόμο για την Ιεράπολη (Παμούκαλε), το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά επειδή βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, το οποίο λόγω της ιδιομορφίας και των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών με τα ασβεστούχα άλατα, από την αρχαιότητα προσέλκυε αμέτρητους επισκέπτες. Θα συνεχίσουμε φθάνοντας στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο o οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

4Η ΜΕΡΑ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ - ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για   την πανέμορφη πόλη του Προκοπίου. Κλασικό δείγμα της Καππαδοκικής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλιάς πόλης. Έτσι θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι τυχαίο, που όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Φυσικά  δεν θα παραλείψουμε να δούμε το στάβλο όπου έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος καθώς και το αρχοντικό του Τούρκου τον οποίον υπηρετούσε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ   ΠΡΟΚΟΠΙ ( ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ )

Πρωινό και ξεκινάμε μια συγκλονιστική μέρα. Πρώτος σταθμός η κοιλάδα του ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ που θα μας εντυπωσιάσει με τις λαξευμένες εκκλησιές και τις νεραιδοκαμινάδες, συνεχίζουμε για Ούτσχισάρ να δούμε την Αρχαϊκή πολυκατοικία, την κοιλάδα με τους περιστερώνες, Συνεχίζουμε για ΑΒΑΝΟ την πόλη που είναι χτισμένη πάνω στον ΑΛΙ ποταμό. Παραμονή για γεύμα και το απόγευμα επίσκεψη στην ΣΙΝΑΣΟ να δούμε την εκκλησία Κωσταντίνου και Ελένης και το παλιό Ελληνικό αρχοντικό σπίτι  που λειτουργεί τώρα σαν ξενοδοχείο. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ   ΠΡΟΚΟΠΙ – ΠΡΟΥΣΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τη Προύσα , την <πράσινη πόλη> όπως την αποκαλούν, λόγω των πολυάριθμων πάρκων της και του πράσινου τοπίου που την περιβάλλει. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ     ΠΡΟΥΣΑ – ΞΑΝΘΗ 

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στην Προύσα, θα δούμε το μνημείο του Καραγκιόζη καθώς και το ξακουστό Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους και ακολούθως θα κατευθυνθούμε για τα σύνορα, διέλευση συνόρων και άμεση αναχώρηση για την Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό  και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μας για την Αθήνα , με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη  με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτό το μοναδικό ταξίδι !!!


TIMH  KAT΄  ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ 480   €

TIMH  KAT΄  ATOMO ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ   ΔΩΜΑΤΙΟ 655   €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελές  πούλμαν
 • 2 διαν/σεις στην Ξάνθη στο ξενοδοχείο NESTOS ( 3 αστέρων ): https://www.nestos-hotel.gr/ με πρωινό σε μπουφέ
 • 1 διαν/ση στo Αϊβαλί στο ξενοδοχείο Grand Hotel Temizel ( 5 αστέρων) https://www.grandtemizel.com/ με πρωινό σε μπουφέ
 • 1 διαν/ση στo  Παμούκαλε : Adempira Termal & Spa Hotel ( 5 αστέρων) : https://www.adempirahotel.com/ με πρωινό σε μπουφέ
 • 2 διαν/σεις στo Προκόπι στο ξενοδοχείο Perissia hotel  ( 5 αστέρων) :  https://www.perissiahotel.com/ με πρωινό σε μπουφέ
 • 1 διαν/ση στην Προύσα ( κέντρο )   Kervansaray Bursa City Hotel : https://kervansaraybursacity.com/  ( 3 αστέρων ) με πρωινό σε μπουφέ
 • 5 δείπνα  στην Τουρκία 
 • 'Εμπειρος Αρχηγός / Συνοδός 
 • Τοπικός ξεναγός στην Τουρκία 
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR  

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Δημοτικοί φόροι    & check point ( υποχρεωτικά πληρωτέα 30 €  το κάθε άτομο ) 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6ΜΗΝΗ ΙΣΧΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 10ΕΤΙΑΣ
 • Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση  ( που καλύπτει και covid – 19 ) επιβάρυνση + 15 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας! 
 • Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού , ανά ημερα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται , κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή  ξεχωριστά με ατομική ευθύνη,  για την δική μας προστασία και των συμπολιτων μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBR. 
 • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού.  

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ – ΤΡΟΙΑ - ΑΪΒΑΛΙ – ΣΜΥΡΝΗ - ΠΑΜΟYΚΑΛΕ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ – ΤΡΟΙΑ - ΑΪΒΑΛΙ – ΣΜΥΡΝΗ - ΠΑΜΟYΚΑΛΕ
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 01/01/2024
480,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.