Menu
Your Cart

Τριήμερη εκδρομή σε Παναγία Σουμελά - Λίμνη Κερκίνης – Λουτρά Πόζαρ

Τριήμερη εκδρομή σε Παναγία Σουμελά - Λίμνη Κερκίνης – Λουτρά Πόζαρ
ΤΡΙΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Τριήμερη εκδρομή σε Παναγία Σουμελά - Λίμνη Κερκίνης – Λουτρά Πόζαρ

Σε αυτό το ταξίδι θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Αυτό το  προσκύνημα είναι πανελλήνιας ακτινοβολίας ! Θα επισκεφθούμε τη Βέροια,  γεμάτη με γραφικές γειτονιές, παλιά αρχοντικά και βυζαντινές εκκλησίες ! Θα ξεναγηθούμε στο   θρυλικό οχυρό του Ρούπελ, συνώνυμο του ηρωισμού, της αυτοθυσίας , το μεγαλύτερο από τα 21 οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Θα εντυπωσιαστούμε με τη  Λίμνη Κερκίνης, περιτρυγιρισμένη με  χωριουδάκια που κόβουν την ανάσα, άλογα που βουτάνε στα νερά της για να δροσιστούν και η φύση ... στα καλύτερά της! Εδώ θα έχουμε τη δυνατότητα μιας μοναδικής βαρκάδας ! Θα περπατήσουμε στην Άνω Πορόια που βρίσκεται κρυμμένη μέσα σε ένα απίστευτης φυσικής ομορφιάς τοπίο:  αιωνόβια πλατάνια, γάργαρα νερά  , πλατεία με πέτρινες βρύσες. Τέλος θα βυθιστούμε στα θεραπευτικά νερά - να κάνουμε <<φυσικό σπα >> στα Λουτρά Πόζαρ.  Οι φυσικοί καταρράκτες που βρίσκονται στο σημείο δημιουργούν ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς μέσα στο δάσος!


Αναχώρηση :  22/06/2024  – Επιστροφή : 24/06/2024  ( ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ )


1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΒΕΡΟΙΑ – ΚΙΛΚΙΣ 

Συγκέντρωση   το πρωί και αναχώρηση για την περίφημη Παναγία Σουμελά με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Βρίσκεται   στις πλαγίες του όρους Βέρμιου και στο χωριό Καστανιές Ημαθίας,  , η οποία ιδρύθηκε το 1951 ως συνέχεια της ομώνυμης Μονής του Πόντου και αποτελεί σύμβολο και φάρο των Ποντίων στον ελλαδικό χώρο. Προσκύνημα στη θαυματουργική εικόνα της Παναγίας, περιήγηση στους χώρους της Μονής. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας , θα πάρουμε το γεύμα μας σε ταβέρνα. Στη συνέχεια    αναχωρούμε για την Βέροια, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτες και καφέ. Με αφετηρία το Πάρκο Ελιάς και κατά την ελεύθερο μας χρόνο στην πόλη της Βέροιας, μπορούμε να επισκεφθούμε το «Βήμα του Αποστόλου Παύλου» όπου σώζονται οι ρωμαϊκές πλάκες του 1ου αιώνα, πάνω στις οποίες, σύμφωνα με την παράδοση, στεκόταν ο Απόστολος των Εθνών κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στην πόλη της Βέροιας, προσδίδοντας στο μνημείο μια ιδιαίτερη ιστορική, θρησκευτική και συναισθηματική αξία. Μπορούμε επίσης να περιηγηθούμε στις παραδοσιακές συνοικίες της πόλης, όπως η Μπαρμπούτα με τα παραδοσιακά αρχοντικά κυρίως Εβραίων εμπόρων και η Κυριώτισσα με τις πολυάριθμες Βυζαντινές εκκλησίες και ναούς. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας στην Βέροια, αναχωρούμε για το Κιλκίς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διαν/ση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΙΛΚΙΣ – ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ – ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ - ΚΙΛΚΙΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Οχυρό Ρούπελ που βρίσκεται στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα ,  στον Προμαχώνα ,  στο ιστορικό οχυρό Ρούπελ. Εδώ δόθηκαν ηρωικές μάχες κατά της ναζιστικής εισβολής. Θα ξεναγηθούμε μέσα στο οχυρό από τους αξιωματικούς του στρατού και θα μάθουμε για την ιστορία του. Δωρεάν η είσοδος. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη λίμνη Κερκίνης , όπου και θα κάνουμε στάση  . Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν   βαρκάδα στα ήρεμα νερά της. Συνεχίζουμε για τα Άνω Πορόια , ένα χωριό με ιστορία και γραφικότητα, σε μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς! Εδώ θα πάρουμε το γεύμα μας σε ταβέρνα.  Επιστροφή το βραδάκι στο ξενοδοχείο ,  διανυκτέρευση.


3η ΜΕΡΑ :  ΚΙΛΚΙΣ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ  - ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό και αναχώρηση για  τα πανέμορφα λουτρά Πόζαρ , που βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε ένα μπάνιο στα ιαματικά λουτρά . Ακολούθως παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής . Άφιξη γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις !


TIMH KAT΄ ATOMO 

ΣΕ  ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 199   €

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 249   €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Καινούριο & πολυτελές πούλμαν για όλες τις διαδρομές  
 • Διαμονή στο επιλεγμένο  ξενοδοχείο 3 αστέρων Hotel Victoria : http://www.hotelkilkisvictoria.gr/ στο Κιλκίς,   με πρωινό σε μπουφέ  καθημερινά ( σύνολο 2 )
 • 2 Γεύματα σε τοπικές ταβέρνες   
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • φόρος διαμονής  ( υποχρεωτική καταβολή στη reception του ξενοδοχείου ) 
 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Δείπνα  


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 

 • Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση  ( που καλύπτει και covid – 19 ) επιβάρυνση + 8 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας! 
 • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΒΕΡΟΙΑ – ΚΙΛΚΙΣ – ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ - ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΒΕΡΟΙΑ – ΚΙΛΚΙΣ – ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ - ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 22/06/2024
199,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.