Menu
Your Cart

Διήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι

Διήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι
ΔΙΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Ετικέτες: Καρπενήσι
Διήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι

Διήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι στις 27/11 με τιμή κατ΄άτομο 80€. Προορισμοί:  ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ - ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ - ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ - ΒΟΥΤΥΡΟ- ΚΡΙΚΕΛΟ


Πρόγραμμα Εκδρομής


1η ημέρα: Αθήνα – Kαρπενήσι - Μονή Προυσιώτισσας – Κλαυσί – Βουτύρο- Καρπενήσι    : Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, τακτοποίηση των αποσκευών μας στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση. Η πρώτη μας στάση στην περιοχή της Λαμίας για τον καφέ  και την ξεκούρασή μας. Στην συνέχεια συνεχίζουμε και αρχίζουμε να ανηφορίζουμε προς Τυμφρηστό μέσα από μία μαγευτική διαδρομή με πράσινο και τρεχούμενα νερά. Μικρή στάση στο χάνι του Τυμφρηστού για να θαυμάσουμε το υπέροχο τοπίο και να το αποθανατίσουμε στις φωτογραφικές μας μηχανές. Μετά από ολιγόωρο ταξίδι φθάνουμε στο πανέμορφο και γραφικό Καρπενήσι κάνοντας κάποια ολιγόωρη στάση για να το γνωρίσουμε και να το περπατήσουμε. Στην συνέχεια μέσω μία πανέμορφης διαδρομής δίπλα στο ποτάμι κατευθυνόμαστε για το χωριό Προυσός όπου ευρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας  Προυσιώτισσας με την εικόνα Της Παναγίας από την Προύσα της Μικράς Ασίας, με το αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο, την πλούσια βιβλιοθήκη, με νερό αγίασμα και το ενδιαφέρον μικρό μουσείο. Η Ι. Μονή ευρίσκεται ανάμεσα σε τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και θεωρείται από τις  ομορφότερες και σημαντικότερες της Ευρυτανίας. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή και γνωριμία με αυτήν. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το χωριό Κλαυσί όπου θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή χωριάτικη ταβέρνα. (ατομικά έξοδα). Μετά το μεσημεριανό μας φεύγουμε για το χωριό Βουτύρο, τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου, ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε στο κέντρο του Καρπενησίου, να το περπατήσουμε και να το γνωρίσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κορυσχάδες  - Μεγάλο Χωριό – Κρίκελο – Αθήνα :  

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε για να γνωρίσουμε τα γραφικά καιπανέμορφα χωριά της περιοχής. Η πρώτη μας επίσκεψη στο χωριό τις Κορυσχάδες, ένας τόπος φορτισμένος με μνήμες από τον καιρό του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και της Εθνικής αντίστασης των ετών 1941-1944. Το υπέροχο αυτό χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 940 μ. σε μία ελατοσκέπαστη περιοχή με υπέροχα σπίτια και αρχοντικά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής  με την πλακόστρωτη πλατεία με τα πλατάνια και την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Επισκεφτείτε το πετρόχτιστο δημοτικό σχολείο των Κορυσχάδων, ιστορικό διατηρητέο μνημείο που σήμερα στεγάζει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Μικρός χρόνος παραμονής μας. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το  Μεγάλο Χωριό που είναι χτισμένο σε 720 μ. υψόμετρο και στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα. Ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο, με τρεχούμενα νερά και υπέροχο κλίμα. Εδώ για τους λάτρεις της πεζοπορίας θα μπορούν να περπατήσουν στο μονοπάτι μέσα στην φύση και το καταπράσινο περιβάλλον. Όσοι δεν θα ακολουθήσουν την πεζοπορία ας απολαύσουν τον καφέ τους ή τα υπέροχα γλυκά κάτω από τον ίσκιο του τεράστιου πλάτανου στην κεντρική πλατεία του χωριού, ψωνίστε τοπικά φρέσκα  ζυμαρικά χειροποίητα από το μικρό εργαστήριο του χωριού. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γνωριμία με τα καλντερίμια του χωριού. Η εκδρομή μας συνεχίζεται για  να γνωρίσουμε ένα άλλο φανταστικό  χωριό το Κρίκελο ένα πανέμορφο και πνιγμένο στο πράσινο χωριό. Ένα χωριό που κάθε εποχή του χρόνου είναι φανταστικό στα 1120 m υψόμετρο. Επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην πλατεία και ανακαλύψτε το πανέμορφο αυτό χωριό. Εδώ θα γευματίσουμε (ατομικά έξοδα) σε παραδοσιακή χωριάτικη ταβέρνα του χωριού μα τοπικά εδέσματα. Αρχίζουμε να παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, παίρνοντας μαζί μας όλες αυτές τις ομορφιές που μας χάρισε η Ευρυτανική Γή, δίνοντας την υπόσχεση στον εαυτό μας ότι ξανά θα την επισκεφθούμε. Ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για καφέ και ξεκούραση. άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.


ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ : 80 ΕΥΡΩ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ + 20 ΕΥΡΩ


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή (1 νύχτα) σε παραδοσιακό ξενοδοχείο 3* στο χωριό Βουτύρο (HOTEL VILLA VIRGINIA 3*) : https://www.villavirginia.gr/
 • Πρωινό σε ανοιχτό πλούσιο μπουφέ
 • Εκδρομές – περιηγήσεις βάσει του προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου.
 • Ο νέος φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει στην Ελλάδα από 01/01/2018


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

 • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Τα γεύματα και τα δείπνα που δεν αναφέρονται.
 • Ατομικά έξοδα.
 • Ότι ρητά αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ Διήμερη
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Καρπενήσι
ΕΙΔΟΣ Οδικώς
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ Διήμερη
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Καρπενήσι
ΕΙΔΟΣ Οδικώς
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ Διήμερη
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Καρπενήσι
ΕΙΔΟΣ Οδικώς
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 27/11/2021
80,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.