Menu
Your Cart

25η Μαρτίου στην Πελοπόννησο

25η Μαρτίου στην Πελοπόννησο
ΤΡΙΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
25η Μαρτίου στην Πελοπόννησο

Τριήμερη εκδρομή στη Πελοπόννησο στις 25/03/2022  με τιμή κατ' ΄άτομο 140€ .  


1η Μέρα Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022: Πειραιάς- Μ. Σπήλαιο- Αγία Λαύρα- Καλάβρυτα- Σπήλαια λιμνών- Τρίπολη- Σπάρτη. Αναχώρηση από τον Πειραιά το πρωί. Σύντομη στάση για καφέ στον Ισθμό της Κορίνθου και συνεχίζουμε για τον ορεινό όγκο του Χελμού. Αφού περάσουμε το Διακοφτό αρχίζουμε να ανηφορίζουμε παράλληλα προς το εντυπωσιακό φαράγγι του Βουραϊκού και τις γραμμές του οδοντωτού. Επίσκεψη στην ιστορική μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η ίδρυσή της συνδέεται με την εύρεση της εικόνας της Παναγίας από τους μοναχούς Συμεών και Θεόδωρο το 362μ.Χ. Η εικόνα αυτή είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, από κερί και μαστίχα. Συνεχίζουμε κατόπιν για το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, όπου σαν σήμερα το 1821 ο π. Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης. Θα δούμε το εντυπωσιακό μουσείο της μονής και θα προσκυνήσουμε την τιμία κάρα του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού. Μεταφορά κατόπιν στα Καλάβρυτα. Μια μικρή, ορεινή κωμόπολη πάνω στα Αροάνια Όρη, που βίωσε με το σκληρότερο τρόπο τη Ναζιστική θηριωδία. Χρόνος για γεύμα και γνωριμία με την κωμόπολη. Επόμενη επίσκεψη, ο μαρτυρικός λόφος του Καπή, όπου στις 13 Δεκέμβρη του 1943 οι Γερμανοί εκτέλεσαν όλους τους άνδρες πάνω από 14 ετών. Συνεχίζουμε, μέσα από μια διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλους για τα σπήλαια λιμνών στην Καστριά Αχαΐας. Προαιρετική επίσκεψη (εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες) για να θαυμάσουμε τον πλούσιο διάκοσμο και τις πολλές λιμνούλες του σπηλαίου. Στάση κατόπιν στην Τρίπολη, όπου στην κεντρική πλατεία Άρεως, θα δούμε αρκετά νεοκλασικά κτίρια και τους ανδριάντες του Κολοκοτρώνη και των αδέκαστων δικαστών Τερτσέτη -Πολυζωίδη. Το βράδυ άφιξη στην ΣπάρτηΤακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την ιστορική πόλη. Θα επισκεφτούμε το άγαλμα του Λεωνίδα, την πλατεία Δημαρχείου και τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νίκωνα. 

2η Μέρα Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 : Σπήλαια Δυρού-Μάνη - Γύθειο- Μονεμβασιά.Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την περιοχή της Μάνης, όπου βρίσκονται τα ξακουστά σπήλαια Δυρού, πρόκειται για 3 σπήλαια που η ηλικία τους ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια χρόνια. Προαιρετική επίσκεψη, (εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες). Η περιήγηση και ξενάγηση γίνεται με βάρκες. Αμέτρητοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Η φύση στο διάστημα που πέρασε δούλεψε υπομονετικά, δημιουργώντας απαράμιλλής τέχνης γλυπτά, που αντικατοπτρίζονται στα κρυστάλλινα νερά του σπηλαίου και πραγματικά θα μας συναρπάσουν. Συνεχίζουμε κατόπιν για το Γύθειο, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Επόμενος σταθμός η Μονεμβασιά. Η μοναδική ελληνική μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται κάτω από ένα αγέρωχο και επιβλητικό βράχο 300μέτρων. Θα μαγευτούμε από τα στενά καλντερίμια που τη διατρέχουν και θα θαυμάσομε τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτισμάτων. Θα επισκεφτούμε τα βυζαντινά μνημεία και θα προσκυνήσομε στο ναό του Ελκόμενου Χριστού, που βρίσκεται στην πλατεία του κάστρου, την Παναγία Χρυσαφίτισσα και το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο. 

3η Μέρα Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 Παναγία Μαλεβή- Ναύπλιο- Πειραιάς. Μετά το πρωινό αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για την Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαλεβή. Το μοναστήρι είναι γυναικείο, αφιερωμένο στην κοίμηση της Θεοτόκου. Είναι κτισμένο στην οροσειρά του Μαλεβού σε υψόμετρο 950μ. Αποτελεί έλξη πολυπληθών προσκυνητών, λόγω της θαυματουργής εικόνας της Θεοτόκου, που από το 1964 μυροβλίζει. Η διαδρομή μέχρι το μοναστήρι θα αποζημιώσει τις αισθήσεις μας, από την εναλλαγή των χρωμάτων, που δημιουργεί η οργιώδης βλάστηση. Συνεχίζουμε για το Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας όπου θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στην πόλης και να απολαύσουμε το φαγητό μας. Το απόγευμα αναχωρούμε για τον Πειραιά με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό της Κορίνθου. Τέλος εκδρομής.


Τιμή 140 €

Περιλαμβάνονται 

  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Mενελάιον με πρωινό σε μπουφέ Κλιματιζόμενο πούλμαν για τις εκδρομές μας
  •  Συνοδός του Γραφείου μας 
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης 

Φ.Π.Α. 

  • Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία - σπήλαια 
  • φόρος διαμονής 1,5€

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Πελοπόννησο
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Πελοπόννησο
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 25/03/2022
140,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.