Menu
Your Cart

Τετραήμερη εκδρομή σε Θεσσαλονίκη – Δράμα – Ονειρούπολη - Καστοριά

Τετραήμερη εκδρομή σε Θεσσαλονίκη – Δράμα – Ονειρούπολη - Καστοριά
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Τετραήμερη εκδρομή σε Θεσσαλονίκη – Δράμα – Ονειρούπολη - Καστοριά

Tα Χριστούγεννα, θα μας αγκαλιάσει η < Νύμφη του Θερμαϊκού >, η μοναδική Θεσσαλονίκη , με πλήθος από μεγαλοπρεπή βυζαντινά μνημεία,  πολλά ενδιαφέροντα μουσεία ,  το σύμβολο της πόλης : το  Λευκό Πύργο και την μεγαλειώδη πλατεία Αριστοτέλους  ! Θα γνωρίσουμε τη γοητευτική Δράμα, που τις γιορτές γίνεται ακόμη πιο γοητευτική αφού φιλοξενεί το < χωριό του Άη Βασίλη > την Ονειρούπολη , το απόλυτο γιορτινό παραμύθι για όλες τις ηλικίες  ! Θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου που  βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Θα μας υποδεχτεί η  Καστοριά,  μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας καταφέρνοντας να διατηρεί αλώβητο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, με βυζαντινές εκκλησίες, την πλατεία Ντολτσό με τα αρχοντικά της, τα γουναράδικα, η μαγευτική παραλίμνια διαδρομή. Θα γνωρίσουμε  την καθημερινότητα των κατοίκων τα προϊστορικά χρόνια, με την επίσκεψή μας στο Δισπηλιό και το μοναδικό και το εντυπωσιακό  σπήλαιο του Αγγίτη! 

αναχώρηση : 23/12/23  – επιστροφή : 26/12/23 


1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ -  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Συγκέντρωση   το πρωί και αναχώρηση    με ενδιάμεσες στάσεις για  την πανέμορφη  Θεσσαλονίκη . Με την άφιξή μας θα γνωρίσουμε  την πόλη, θα προσκυνήσουμε  στον Άγιο Δημήτριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, για φωτογραφίες στον Λευκό Πύργο  γιατί το ξενοδοχείο είναι κεντρικό και ενδείκνυται…  , διαν/ση. 

2η ΜΕΡΑ :   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -  ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ - ΔΡΑΜΑ – ΟNEIΡΟΥΠΟΛΗ ( ΧΩΡΙΟ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ )  - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό το σπήλαιο Αγγίτη (έξοδα ατομικά), που είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου και βρίσκεται στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας. Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης, με εντυπωσιακή έξοδο του ποταμού μέσα από το βουνό. Στο σπήλαιο, ο επισκέπτης, όσο κινείται σε έναν διάδρομο πάνω από το ποτάμι και ενάντια της ροής του νερού, παρακολουθεί τη φυσική διακόσμηση στο Σπήλαιο η οποία κυριαρχείται από λευκούς και κόκκινους σταλακτίτες διάφορων μορφών. Συνεχίζουμε για μία ακόμη όμορφη πόλη τη Δράμα, όπου θα έχουμε παραμονή για να θαυμάσουμε την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, <Ονειρούπολη > με τα   ξύλινα σπιτάκια που έχουν στηθεί και   το όνειρο του Άη Βασίλη  παίρνει μορφή!!! Προαιρετικό γεύμα. Επιστρέφουμε στην Θεσσαλονίκη  . Διαν/ση. 

3η ΜΕΡΑ :  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΔΙΣΠΗΛΙΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και σήμερα θα μας υποδεχτεί η πανέμορφη Καστοριά, αφού πρώτα κάνουμε στάση  στο Δισπηλιό, όπου ανακαλύφθηκε τυχαία ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. (έξοδα ατομικά). Από τον Οικισμό θα δούμε την πιστή αναπαράσταση των συνηθειών και του τρόπου ζωής του νεολιθικού ανθρώπου, ως κυνηγού για την αναζήτηση τροφής, με εξοπλισμό του ένα μυτερό ακόντιο, ένα ξύλινο τσεκούρι και μια δερμάτινη σφεντόνα με πήλινα βλήματα. Συνεχίζουμε για την Καστοριά, μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με πλούσια φύση και ιστορία, με τη λίμνη της  που έχει χαρακτηρισθεί ως «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» από το Υπουργείο Πολιτισμού. Εδώ θα έχουμε παραμονή  για περιπάτους στις γειτονιές Ντόλτσο και Απόζαρι, με τα μοναδικά αρχοντικά, στο κέντρο της πόλης με τα καταστήματα γουναρικών να δεσπόζουν και την όμορφη παραλίμνια διαδρομή με πολλές επιλογές προαιρετικά για φαγητό.  Επιστρέφουμε στην Θεσσαλονίκη  . Διαν/ση.

4η ΜΕΡΑ :  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ  - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου , που βρίσκεται μέσα στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου ( Η είσοδος στο μοναστήρι δεν επιτρέπεται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, κοντές φούστες). Οι γυναίκες να φορούν φούστα φαρδιά και μακριά, κάτω από το γόνατο. Το μοναστήρι δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο.   Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά). Μετά το προσκύνημά μας  θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό φαγητό και καφέ.


TIMH KAT΄ ATOMO ΣΕ  ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 245  €

EΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ : + 60  €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • πολυτελές πούλμαν για όλες τις διαδρομές  
  • Διαμονή στο επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 3 ΑΣΤΕΡΩΝ TELIONI HOTEL  : https://www.telioni.gr/ , στη Θεσσαλονίκη,   με πρωινό σε μπουφέ  
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUROPERATOR

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • φόρος διαμονής  ( υποχρεωτική καταβολή στη reception του ξενοδοχείου ) 
  • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Δείπνα , γεύματα


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 

  • Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση  ( που καλύπτει και covid – 19 ) επιβάρυνση + 8 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας! 
  • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΔΡΑΜΑ – ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ( ΧΩΡΙΟ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ) - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ - ΔΙΣΠΗΛΙΟ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΔΡΑΜΑ – ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ( ΧΩΡΙΟ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ) - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ - ΔΙΣΠΗΛΙΟ
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23/12/23
245,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.