Menu
Your Cart

Τριήμερη εκδρομή σε Καστοριά - Πρέσπες - Καλαμπάκα - Φλώρινα - Νυμφαίο - Πτολεμαϊδα

Τριήμερη εκδρομή σε Καστοριά - Πρέσπες - Καλαμπάκα - Φλώρινα - Νυμφαίο - Πτολεμαϊδα
ΤΡΙΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Τριήμερη εκδρομή σε Καστοριά - Πρέσπες - Καλαμπάκα - Φλώρινα - Νυμφαίο - Πτολεμαϊδα

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ταξιδεύουμε στην αρχοντική Καστοριά, δίπλα στην πανέμορφη λίμνη, στη Φλώρινα με τον ποταμό της να την στολίζει, στον υδάτινο παράδεισο των Πρεσπών , στο Νυμφαίο με την αψεγάδιαστη ομορφιά , θα προσκυνήσουμε στην Παναγία τη Μαυριώτισσα και θα δούμε  πώς έζησε ο προϊστορικός άνθρωπος με την επίσκεψή μας στον προϊστορικό λιμναίο οικισμό ηλικίας 7.000 ετών.


1Η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ –  – ΛΗΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ  - ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Aναχώρηση 06.00 π.μ.  και με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό καφέ, συνεχίζουμε για  το Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό απέχει μόλις 8 χλμ από την Καστοριά . Στο αρχαιολογικό πάρκο έχει δημιουργηθεί μία πιστή αναπαράσταση ενός προϊστορικού λιμναίου οικισμού με οκτώ φυσικού μεγέθους καλύβες πάνω σε πασσαλόπηκτες πλατφόρμες, πλάι στη λίμνη. Ο επισκέπτης που διαβαίνει την πύλη του πάρκου έχει μπροστά του μία εικόνα της ζωής την νεολιθική εποχή σε πραγματικές διαστάσεις και ταυτόχρονα την αίσθηση ότι το ρολόι του χρόνου γύρισε 7.500 χρόνια πίσω. ( εισιτήριο εξτρά ) . Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Παναγία τη Μαυριώτισσα , ένα βυζαντινό θησαυρό, όπως την αποκαλούν πολλοί, 4 κμ. έξω από την πόλη της Καστοριάς, πάνω στα νερά της πανέμορφης λίμνης, δεσπόζει εδώ και αιώνες η ιερά Μονή.  Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Καστοριά.  Παραμονή 2 ώρες για βόλτες πάνω στη λίμνη και  αγορές σουβενίρ, γουναρικών . Συνεχίζουμε για  το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα.  Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. ( δείπνο για όσους δηλώσουν συμμετοχή ). Διανυκτέρευση.


2Η ΜΕΡΑ : ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΕΣΠΕΣ 

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για την υπέροχη Φλώρινα. Εδώ θα σταματήσουμε μιάμιση ώρα . Σας προτείνουμε να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα , να περάσετε πάνω από το ποτάμι από τις πεζογέφυρες  και να περπατήσετε τον πεζόδρομο   Παύλου Μελά  .  Καφετέριες, μπαράκια, ταβέρνες και εμπορικά καταστήματα κάνουν τον πεζόδρομο να σφύζει από ζωή όλες τις ώρες και μέρες.  Αμέσως μετά θα καταλήξουμε στην περιοχή των Πρεσπών. Στο ακριτικό χωριό Ψαράδες, στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, θα κάνουμε στάση και θα έχουμε γεύμα προαιρετικά, ενώ λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε περπατώντας στην ξύλινη γέφυρα το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη μικρή Πρέσπα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , χρόνος ελεύθερος  . ( δείπνο για όσους δηλώσουν συμμετοχή ). Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ :  ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΝΥΜΦΑΙΟ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση (καιρού επιτρέποντος), για το όμορφο Νυμφαίο στις πλαγιές του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, το ερειπωμένο Αρχοντικό-Αρχηγείο του Μακεδονικού αγώνα αλλά και το καταφύγιο της καφέ Αρκούδας < Αρκτούρος>. Θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και τόπο ιστορικής σημασίας του Νυμφαίου ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, καθώς και το κέντρο προστασίας Αρκούδας και  το Κέντρο Ενημέρωσης για την προστασία της Αρκούδας ( εισιτήριο εξτρά ) .Στη συνέχεια  γεμάτοι όμορφες εικόνες και αναμνήσεις που μας χάρισε το πανέμορφο αυτό ταξίδι και με  ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για ξεκούραση , προαιρετικό φαγητό και καφέ  θα φτάσουμε στην Αθήνα. 


 

ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

TIMH  KAT΄  ATOMO ΣΕ  ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

159

185

TIMH  KAT΄  ATOMO ΣΕ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 

209 €

235 €ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

πολυτελές πούλμαν για όλες τις διαδρομές (με φίλτρα αέρα καμπίνας άνθρακα που κρατά και καταστρέφει τους ιούς ακόμη και τον covid -19, χάρη στο μοναδικό προοδευτικό

σχεδιασμό πολλαπλών στρωμάτων και αποτρέπει την διασπορά τους)

2 διαν/σεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων  IOANNOU RESORT HOTEL    :  https://ioannou-resort.gr/

2 πρωινά σε μπουφέ 

Αρχηγός / Συνοδός

Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR 


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

φόρος διαμονής  ( υποχρεωτική καταβολή στη reception του ξενοδοχείου ) 

Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Γεύματα , δείπνα 


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :


Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση  ( που καλύπτει και covid – 19 ) επιβάρυνση + 7 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας! 

Εάν επιθυμείτε τα 2 δείπνα στο ξενοδοχείο  ,θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας! 

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού. 


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Καστοριά - Πρέσπες - Καλαμπάκα - Φλώρινα - Νυμφαίο
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Καστοριά - Πρέσπες - Καλαμπάκα - Φλώρινα - Νυμφαίο
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 28/10/22
159,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.