Menu
Your Cart

Τριήμερη εκδρομή στα Κύθηρα

Τριήμερη εκδρομή στα Κύθηρα
ΤΡΙΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Τριήμερη εκδρομή στα Κύθηρα

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς μας περιμένει ένας   ξεχωριστός  προορισμός: τα μοναδικά Κύθηρα, με έντονη   νησιώτικη φυσιογνωμία, που η φύση προίκισε με μοναδικές ομορφιές. Κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα,   τρεχούμενα νερά, μαγευτικές παραλίες,  όμορφα γραφικά χωριουδάκια,  παραδοσιακή  αρχιτεκτονική που αγγίζει την Ενετική τεχνοτροπία συνδυάζοντας   στοιχεία από την  Κρήτη και τη Μάνης , βυζαντινές εκκλησίες και το ενετικό κάστρο που δεσπόζει στο λόφο πάνω από τη Χώρα.


1Η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΥΘΗΡΑ ( Ποταμός – Μονή Οσίου Θεοδώρου )

Συγκέντρωση , τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 04.30. π.μ. με προορισμό την Νεάπολη Λακωνίας. Στάση καθοδόν για καφέ. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσω Σπάρτης και Σκάλας, άφιξη , επιβίβαση στο πλοίο που αναχωρεί  10.00 π.μ.    για το όμορφο νησί των Κυθήρων. Μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου φθάνουμε στο γραφικό και βασικότερο λιμάνι των Κυθήρων το Διακόφτι το οποίο λειτουργεί από το 1996. Επιβίβαση στο πούλμαν και θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό χωριό Ποταμός να το γνωρίσουμε και να απολαύσουμε τον καφέ μας και τα παραδοσιακά γλυκά στην πλατεία του χωριού. Συνεχίζουμε για επίσκεψη – προσκύνημα στη Μονή του Οσίου Θεοδώρου, πολιούχο του νησιού, ο οποίος μόνασε εκεί τον 10ο αιώνα προερχόμενος από την Κορώνη της Μεσσηνίας. Στη μονή φυλάσσεται η Κάρα του Αγίου. Τέλος θα φτάσουμε  στην Αγία Πελαγία όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας.  Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

2Η ΜΕΡΑ : ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ- ΧΩΡΑ – ΚΑΨΑΛΙ 

Πρωινό και αναχωρούμε για την δυτική πλευρά του νησιού στην περιοχή των Μυρτιδίων, όπου ευρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα των Κυθήρων, η Ιερά Μονή Της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Η εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι προστάτιδα απανταχού των Κυθηρίων. Προσκύνημα και χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσουμε τους χώρους της Μονής . Συνεχίζουμε με την πρωτεύουσα του νησιού, την Χώρα, όπως και στα περισσότερα νησιά. Στο νότιο μέρος, μαζί με το Καψάλι συνθέτουν τις πιο γραφικές και εντυπωσιακές εικόνες. Με την άφιξή μας θα δούμε το ενετικό κάστρο, που χτίστηκε το 1503. Στενά σοκάκια με κάτασπρα σπιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο και λίγο πιο κοντά στο κάστρο παλαιά αρχοντικά, ενετικά κτίρια που χτίστηκαν επί Αγγλοκρατίας. Περπατήστε και ανακαλύψτε τις ομορφιές της Χώρας και ψωνίστε τα αναμνηστικά σας δώρα από τα μαγαζάκια. Προαιρετικό γεύμα. Συνεχίζουμε την όμορφη εκδρομή μας για την επόμενη επίσκεψή μας στο Καψάλι, είναι το σημείο του νησιού που τα έχει όλα και αναμφισβήτητα ξεχωρίζει στις καρδιές όλων. Εδώ θα γευματίσουμε σε ένα από τα πολλά ταβερνάκια του χωριού (ατομικά έξοδα) στην υπέροχη παραλία και τον πεζόδρομο του. Σχετική παραμονή για καφέ.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Αγία Πελαγία.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ :  ΚΥΘΗΡΑ  – ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ -  ΝΕΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ  

Πρωινό και  στις 11.00  ελευθερώνουμε τα δωμάτια μας και  στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην Αγία Πελαγία για προαιρετικό γεύμα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που αναχωρεί στις 16.00. Μετά από μία ώρα και 10 λεπτά θα είμαστε στην Νεάπολη .   Από εκεί θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας , γεμάτοι όμορφες εικόνες και αναμνήσεις που μας χάρισε το πανέμορφο αυτό νησί με  ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για ξεκούραση. 


TIMH  KAT΄’  ATOMO ΣΕ  ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 230  €

TIMH  KAT΄’  ATOMO ΣΕ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  270  €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Πολυτελές πούλμαν για όλη τη διάρκεια εκδρομής 

Διαμονή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Αγία Πελαγία : ( VENARDOS HOTEL : www.venardos-hotels.gr  

πρωινό καθημερινά σε μπουφέ

δείπνο καθημερινά σερβιριζόμενο δείπνο σε ταβέρνα 

Αρχηγός / Συνοδός

Εισιτήρια ακτοπλοϊκά Νεάπολη – Κήθυρα - Νεάπολη

Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR 


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

φόρος διαμονής  ( υποχρεωτική καταβολή στη reception του ξενοδοχείου ) 

Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Γεύματα  

ταξιδιωτική ασφάλιση  

είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς- αρχαιολογικούς χώρους , ποτά και οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στα περιλαμβάνονται


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου.

Εάν επιθυμείτε, ταξιδιωτική ασφάλιση που καλύπτει και covid-19 σύμφωνα με τους όρους της Interamerican, το δηλώνεται και το πληρώνεται με την προκαταβολή. ( κόστος 7 ευρώ)


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Κύθηρα
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Κύθηρα
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 29/04/23
230,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.