Menu
Your Cart

Τριήμερη Εκδρομή σε Νάουσα – Λουτρά Ποζαρ - Tύρναβο

Τριήμερη Εκδρομή σε Νάουσα – Λουτρά Ποζαρ - Tύρναβο
ΤΡΙΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Τριήμερη Εκδρομή σε Νάουσα – Λουτρά Ποζαρ - Tύρναβο

Το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας μια καταπληκτική εκδρομή σας περιμένει!

Θα ζήσουμε στα λουτρά Πόζαρ μια μοναδική εμπειρία.... καυτό νερό στις εξωτερικές πισίνες, δίπλα στον καταρράκτη και το ποτάμι, κάτω από τις σκιές των δέντρων. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια στα Αμπελάκια, με τα πέτρινα αρχοντικά και το σπουδαίο παρελθόν και στον Παλαιό Παντελεήμονα, ένα  χωριό βγαλμένο από παραμύθι! Θα προσκυνήσουμε στη μοναδική μονή στον κόσμο, που είναι αφιερωμένη στον Όσιο Εφραίμ τον Σύρο. Θα γνωρίσουμε τις Απόκριες, το έθιμο <Γενίτσαροι και Μπούλες> στη Νάουσα,  με το  χαρακτηριστικό ήχος του ζουρνά και το νταούλι, που συνοδεύει τις ομάδες (μπουλούκια) σε κάθε τους βήμα και την καθαρά Δευτέρα, το < Μπουρανί> το Διονυσιακό καρναβάλι - τη γιορτή της γονιμότητας  στον Τύρναβο .

3 HMΕΡΗ ΟΔΙΚΗ            

  αναχώρηση :  16/03/2024  – επιστροφή : 18/03/2024  ( ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ)


1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ -  ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ -  ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ -  ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  

Συγκέντρωση   το πρωί και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για το μπαλκόνι του Κισσάβου , τα ιστορικά Αμπελάκια. Ελεύθερος χρόνος   για περιήγηση και  γνωριμία με τα αξιοθέατα του οικισμού . Θα συνεχίσουμε για το γραφικό παραδοσιακό οικισμό Παλαιός Παντελεήμονας, σε 450μ. υψόμετρο. Στην παραμονή ,θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα μοναδικό τοπίο γεμάτο δέντρα και βλάστηση και πανοραμική θέα στον Θερμαϊκό κόλπο  και να έχουμε προαιρετικά το  μεσημεριανό μας γεύμα. Επόμενη μας στάση είναι στη μοναδική Μονή σε ολόκληρο τον κόσμο, που είναι αφιερωμένη στον Όσιο Εφραίμ τον Σύρο, και αποτελεί τόπο ιερό, τόπο προσκυνήματος, αλλά ταυτόχρονα και ένα επίγειο παράδεισο φυσικής ομορφιάς, αρχιτεκτονικής και καλαισθησίας. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στην παραλία Κατερίνης , δείπνο, διαν/ση.

2η ΜΕΡΑ:ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   –ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑΟΥΣΑΣ – ΛΟΥΤΡΑ  ΠΟΖΑΡ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε προ την πόλη της Νάουσσας για το έθιμο ΄΄Μπούλες'' . Την περίοδο της Αποκριάς, διαφορετικής από τις άλλες μέρες του χρόνου, κυριαρχούν το κέφι, οι αστεϊσμοί, τα πειράγματα αλλά κυρίως οι μεταμφιέσεις. Στη Νάουσα, η Αποκριά χαρακτηρίζεται και από τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό, τη φιλόξενη διάθεση των Ναουσαίων, τα χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία γλέντια τους, τα σατιρικά καρναβάλια. Ιδιαίτερο και βασικότερο όμως στοιχείο είναι το έθιμο «Μπούλες» ή κατ' άλλους «Γενίτσαροι και Μπούλες». Ένα έθιμο με βαθιές ρίζες, που στο πέρασμα της μακραίωνης ιστορίας του ενσωμάτωσε στοιχεία της τοπικής παράδοσης και των ηρωικών αγώνων. Την μεγαλύτερη ακμή του γνώρισε στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα και φθάνει αναλλοίωτο μέχρι τις μέρες μας. Σε αντίθεση με την "αταξία" που επικρατεί τις μέρες της αποκριάς, το έθιμο της Νάουσας χαρακτηρίζει η πειθαρχημένη, τυποποιημένη και εξαιρετικής αισθητικής εμφάνισης των συμμετεχόντων. Το ντύσιμο, το μάζεμα, το προσκύνημα, το δρομολόγιο, το μουσικό ρεπερτόριο, οι χοροί, τα όργανα και οι συμμετέχοντες κρατούν εδώ και αιώνες τους ίδιους κανόνες.Στις 14.30 αναχώρηση για τα πανέμορφα λουτρά Πόζαρ , που βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν.Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε ένα μπάνιο στα ιαματικά λουτρά και προαιρετικό γεύμα. Ακολούθως θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, γλέντι !!! διαν/ση.

3η ΜΕΡΑ :  ΚΑΤΕΡΙΝΗ  – ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΑΘΗΝΑ  

Μετά το πρωινό  αναχώρηση και άφιξη  στον Τύρναβο όπου και θα λάβει χώρα το παραδοσιακό έθιμο το ''Μπουρανί''. Ουσιαστικά το Μπουρανί είναι ένα πανάρχαιο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων με διονυσιακό τελετουργικό, μία μοναδική στην Ελλάδα γιορτή η οποία συνδέεται με την αρχή της Άνοιξης, τη γονιμότητα και την βλάστηση. Πρόκειται ουσιαστικά για τη γιορτή του φαλλού. 

Αναχώρηση στις 15.30 περίπου για την Αθήνα  με ενδιάμεσες στάσεις   . Άφιξη, γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις !


TIMH KAT΄ ATOMO 

 ΣΕ  ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 170  €

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 230  €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Καινούριο & πολυτελές πούλμαν για όλες τις διαδρομές  

Διαμονή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο  TROPICANA (2 αστέρων – υψηλή βαθμολογία στο booking )  : http://www.hotel-tropicana.gr/ 

Ατομικό πρωινό με 3 είδη αλλαντικών, 3 είδη μαρμελάδων, 2 είδη κασεριών, μέλι, χυμό, γάλα, τσάι, καφέ, φρούτο, αυγά (''μάτια'' ή βραστά ) καθημερινά ( σύνολον 2 ) 

Δείπνο σερβιριζόμενο 3 πιάτων καθημερινά ( σύνολον 2 ) εκ των οποίων το ένα με γλέντι  

Αρχηγός / Συνοδός

Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUROPERATOR

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

φόρος διαμονής  ( υποχρεωτική καταβολή στη reception του ξενοδοχείου ) 

Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Γεύματα

Είσοδος στα λουτρά Πόζαρ για μπάνιο


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 

Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση  ( που καλύπτει και covid – 19 ) επιβάρυνση + 8 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας! 

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ <ΓΕΝΗΤΣΑΡΟΙ & ΜΠΟΥΛΕΣ > ΝΑΟΥΣΑΣ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-TΥΡΝΑΒΟΣ (ΜΠΟΥΡΑΝΙ ) ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ - ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ <ΓΕΝΗΤΣΑΡΟΙ & ΜΠΟΥΛΕΣ > ΝΑΟΥΣΑΣ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-TΥΡΝΑΒΟΣ (ΜΠΟΥΡΑΝΙ ) ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ - ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 16/03/2024
170,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.