Menu
Your Cart

Τετραήμερη εκδρομή στην Μάλτα

Τετραήμερη εκδρομή στην Μάλτα
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Τετραήμερη εκδρομή στην Μάλτα

Σε αυτό τα ταξίδι θα γνωρίσουμε το < διαμάντι της Μεσογείου > ,  τη Μάλτα ή το  "νησί των Ιπποτών".  Συνδυάζει το Αραβικό και το Ευρωπαϊκό στοιχείο, σε μια απίστευτα εναρμονισμένη εικόνα!   'Εχει  μια ιστορία 6.000 χρόνων και αυτό το διαπιστώνουμε μόλις επισκεφτούμε τη Βαλέτα, (την πρωτεύουσα του νησιού), επειδή νιώθουμε  πως μπήκαμε στη μηχανή του χρόνου και μεταφερόμαστε αυτόματα στο παρελθόν:  γραφικά στενά , χρωματιστά σπιτάκια,  εκκλησίες,   τείχη,   φρούρια και  μπαρόκ αρχιτεκτονική. Η Μντίνα  με τα γραφικά στενά και  τα πυργόσπιτα θα μας εντυπωσιάσουν.  Στην ξενάγηση των τριών Πόλεων Senglea, Vitoriossa, Cospicoua  θα διαπιστώσουμε ότι είναι κομμάτια ζωντανής ιστορίας που διατηρήθηκαν ζωντανά από εκατοντάδες χρόνια διατήρησης. 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :  23/05/2024 – EΠΙΣΤΡΟΦΗ : 26/05/24

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ -  ΒΑΛΕΤΑ

Συγκέντρωση στο Ελ.Βενιζέλος όπου με απευθείας πτήση  ( 08.50 – 09.40 ) για το νησί των Ιπποτών και άφιξη στο αεροδρόμιο της Μάλτας. Aκολουθεί η ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, τη Βαλέτα, γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλης εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942. Θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη και τις σημαντικότερες πλευρές της πόλης. Παραμονή έως τις 6 το απόγευμα, όπου και  μεταφορά στο ξενοδοχείο,  διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:  Μόστα, Μεντίνα και Εργαστήρι Φυσητού Γιαλιού 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για  να επισκεφτούμε την εκκλησία της Μόστα, με τον τρίτο μεγαλύτερο τρούλο στην Ευρώπη χωρίς στηρίγματα. Μπορεί να φιλοξενήσει 12.000 πιστούς όρθιους και 3.000 καθιστούς. Στη διάρκεια του Β Παγκόσμιου πολέμου στις 9 Απριλίου του 1942 τη βομβαρδίσανε τρυπώντας η βόμβα τη στέγη και το πάτωμα της Εκκλησίας χωρίς να εκραγεί. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη πρώτη πρωτεύουσα Μdina γνωστή ως σιωπηλή πόλη με το καθεδρικό ναό του St.Paul’s, μουσεία, μαγαζιά με φυσητά γυαλιά και τέλος θα επισκεφτούμε το εργοστάσιο φυσητού γιαλιού (τύπου Murano) παραδοσιακή τεχνική από την εποχή των Φοινίκων όπου μπορούν οι πελάτες να δουν ζωντανά πως από τη φωτιά φτιάχνονται πχ τα πιάτα, ποτήρια, βάζα, τασάκια και να κάνουν τις αγορές τους .Θα επισκεφθούμε  τις κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου. Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει ένα εκτεταμένο σύστημα με υπόγειες στοές και τάφους που χρονολογούνται από τον 4ο ως τον 9ο αιώνα Μ.Χ. Οι κατακόμβες αποτελούν μέρος ενός μεγάλου νεκροταφείου και βρίσκονται μόλις έξω από τα τείχη της αρχαίας ελληνικής πόλης Μελίτης που τώρα καλύπτονται από τη  Μντίνα και Ραμπάτ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο,   διαν/ση.

3η ΜΕΡΑ:  ΜΑΛΤΑ – ελεύθερη μέρα ή προαιρετική εκδρομή στο Γκόζο 

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για να κάνετε τη βόλτα σας στο όμορφο νησί ή προαιρετικώς  ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή  στο μαγευτικό νησί Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο νησί του αρχιπελάγους, διασχίζοντας το βόρειο τμήμα της Μάλτας, όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι. Η διάρκεια πλεύσης είναι περίπου 25 λεπτά και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ακατοίκητο νησί Κομίνο, γνωστό για τις θαλάσσιες σπηλιές του. Η γοητεία του Γκόζο είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή που θα φθάσουμε εκεί. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, οι αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν το πόσο άξιζε η επίσκεψη σας στο νησί. Η περιήγηση μας στο νησί είναι ένας συνδυασμός γραφικών ιστορικών τοπίων και τοπικής κουλτούρας. Θα επισκεφτούμε την Ggantija, με τα μοναδικά ευρήματα από την Νεολιθική εποχή,  την πρωτεύουσά του Γκόζο Βικτώρια, με το περίφημο κάστρο και την παλιά πόλη, στη συνέχεια το παραδοσιακό χωριό Φοντάνα, όπου μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα και τέλος το γραφικό ψαροχώρι Xlendi, όπου μπορείτε προαιρετικά να γευματίσετε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ:  ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ (Senglea, Vitoriossa, Cospicoua)  - αεροδρόμιο – ΑΘΗΝΑ 

Μετά το πρωινό μας, θα γνωρίσουμε τις καταπληκτικές περιοχές των 3 πόλεων (The Τhree cities ) ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, κτισμένα σε μια συγκλονιστική θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour). Στη συνέχεια  θα κινηθούμε προς τη Βαλέτα όπου θα  έχουμε ελεύθερο χρόνο έως τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στις  22.10 –Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος  στις 00.45 με τις καλύτερες εντυπώσεις !!!


ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 02/04/2024 ΕΩΣ 15/04/24 ( ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ !)

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ : 535 EYΡΩ  με προκαταβολή 290 ευρώ & φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου για την άμεση έκδοση αεροπορικών έως και 15 Απριλίου

EΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ : 120 EYΡΩ                  


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 •  ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 •  3 ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3 ΑΣΤΕΡΩΝ (ALLEGRO  :  http://www.allegrohotel.com.mt/  ΣΤΗ ΣΕΝΤ ΤΖΟΥΛΙΑΝΣ ,  ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ 
 •  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ RAYNAIR με παραδοτέα χειραποσκευή που δεν υπερβαίνει τα 10kg σε βάρος και δεν υπερβαίνει τα 55cm x 40cm x 20cm σε μέγεθος και  μία μικρή αποσκευή, π.χ. τσάντα χειρός, τσάντα για laptop κ.λπ. 35cm x 20cm x 20cm
 • ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ & ΕΠΙΝΑΥΛΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ( όπως ισχύουν σήμερα )
 •  ΑΣΦΑΛΕΙΑ  ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
 •  TAΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ INTERAMERIKAN ( ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΑΣ 20 ΕΥΡΩ )
 •  ΕΜΠΕΙΡΟΣ  ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • TOΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΓΙΑ 3 HMEΡΕΣ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ ( 1Η, 2Η & 4Η ΜΕΡΑ )


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ & Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΤΕΟΙ ΣΤΗ RECEPTION
 • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΓΚΟΖΟ


 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ  ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΝ ΙΣΧΥΕΙ 

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Το Allegro Hotel προσφέρει άνετα καταλύματα σε μια βολική τοποθεσία στο St. Julian's, μόλις 250μ. από τη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία στον κόλπο του Αγίου Γεωργίου και 500μ. από το κέντρο της πόλης. Θα απολαύσετε εξαιρετικές εγκαταστάσεις στο Allegro, όπως δωρεάν Wi-Fi πρόσβαση στο internet και μια φανταστική πισίνα στον τελευταίο όροφο και χώρο ηλιοθεραπείας. Απολαύστε τον ήλιο εδώ, απολαμβάνοντας τη φανταστική θέα στη Μεσόγειο και στις όμορφες πόλεις της Μάλτας. 


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΒΑΛΕΤΑ – ΜΟΣΤΑ – ΜΕΝΤΙΝΑ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΥΣΗΤΟΥ ΓΙΑΛΙΟΥ - ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ (Senglea, Vitoriossa, Cospicoua)
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΒΑΛΕΤΑ – ΜΟΣΤΑ – ΜΕΝΤΙΝΑ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΥΣΗΤΟΥ ΓΙΑΛΙΟΥ - ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ (Senglea, Vitoriossa, Cospicoua)
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23/05/2024
535,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.