Menu
Your Cart

Πενθήμερη εκδρομή Ανατολική Ρωμυλία

Πενθήμερη εκδρομή Ανατολική Ρωμυλία
ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Πενθήμερη εκδρομή Ανατολική Ρωμυλία

Σε αυτή την εκδρομή θα επισκεφθούμε το διαμάντι του 'Εβρου, το Διδυμότειχο . Θα ταξιδέψουμε σε  μια < διαφορετική > Βουλγαρία - τον νέο hot καλοκαιρινό προορισμό των Βαλκανίων ! Χρυσές αμμουδερές παραλίες, κάστρα, πλακόστρωτα δρομάκια, μεγάλες πλατείες στολίζουν τις πόλεις  που θα επισκεφθούμε  Μεσημβρία, Σωζόπολη, Βάρνα, Μπουργκάς, δίνοντάς τους  μοναδική γοητεία  . Παράλληλα θα γνωρίσουμε μια αλύτρωτη και αλησμόνητη πατρίδα,    θα συναντήσουμε  την ιστορία μας, στις πόλεις που ίδρυσαν  οι πρόγονοι μας στη Μαύρη Θάλασσα . Θα επισκεφθούμε την ιστορική Φιλιππούπολη και θα περπατήσουμε στο γειτονικό Σαντάνσκι. Ισχυρή πινελιά φύσης θα αποτελέσει το χιονοδρομικό κέντρο Μπόροβετς, ένα   τοπίο αλπικής ομορφιάς -το ιδανικό μέρος για χαλάρωση &  αναψυχή στη θερμαινόμενη πισίνα του ξενοδοχείου μας. 

5 ΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :  24/06/2023  – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : 28/06/2023


1η ημέρα : Αθήνα –  Διδυμότειχο 

Συγκέντρωση 06.00 π.μ. και αναχώρηση  για το διαμάντι του Έβρου , το Διδυμότειχο, με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό καφέ και φαγητό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διαν/ση. 


2η ημέρα : Διδυμότειχο – Σωζόπολη - Mπουργκάς  - Ηλιόλουστη ακτή 

Πρωινό και από σήμερα ξεκινάμε το ταξίδι μας  για να συναντήσουμε  την ιστορία μας, στις πόλεις που ίδρυσαν  οι πρόγονοι μας στη Μαύρη Θάλασσα . Αφού περάσουμε τα σύνορα , θα  επισκεφθούμε τη Σωζόπολη. Εδώ θα ακούσουμε τα περισσότερα Ελληνικά, διότι  αρκετοί κάτοικοι της είναι Ελληνικής καταγωγής. Θα νιώσουμε νοσταλγία βλέποντας τα σπίτια, τις εκκλησίες και μαθαίνοντας την ιστορία της πόλης και όχι μόνο !  Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τον Πύργο ( Μπουργκάς )  , όπου θα δούμε  τη Μητρόπολη και το ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Σχετική παραμονή  για μια βόλτα στον πεζόδρομό της μέχρι την στιγμή που θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην Ηλιόλουστη ακτή -   το πρώτο και από τα πιο σύγχρονα τουριστικά θέρετρα της Βουλγαρίας στη Μαύρη θάλασσα. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Δείπνο. Διαν/ση.


3η ημέρα: Ηλιόλουστη ακτή – Μεσημβία  - Βάρνα - Ηλιόλουστη ακτή

Πρωινό και αναχώρηση  για την Αρχαία Μεσημβρία ( Nessembar) που είναι γνωστό ως το μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας. Η αρχαία πόλη βρίσκεται σε μια βραχώδη χερσόνησο, παλιότερα νησί, που ενώνεται με μια λωρίδα γης με τη στεριά. Τα αρχαιολογικά ερείπια της πόλης περιλαμβάνουν την ακρόπολη, έναν ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά και ένα τμήμα των αρχαίων Θρακικών τειχών. Επίσης, υπάρχουν μεσαιωνικά μνημεία από την περίοδο που η πόλη αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες περιοχές του Βυζαντίου στα δυτικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ενώ τα ξύλινα σπίτια του 19ου αιώνα είναι χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής εκείνης της περιόδου. Το 1983, λόγω της ιστορίας της και των πολλών διαφορετικών πολιτισμών που πέρασαν από αυτή, ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, θεωρούμενη ως «πλούσια πόλη-μουσείο». Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Βάρνα , όπου θα περιηγηθούμε στην πόλη. Θα δούμε τον μητροπολιτικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, κτισμένο το 1866 , θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα παραθαλάσσια πάρκα της Ευρώπης, έκτασης τετρακοσίων  στρεμμάτων. Εδώ υπάρχουν μουσεία, όπως το Ναυτικό, με ένα ολόκληρο πολεμικό πλοίο στο πλάι του, θέατρα, καφετέριες και ενυδρείο. Μετά θα έχουμε χρόνο στον όμορφο πεζόδρομο με την όπερα και τα πολλά καταστήματα για αγορές και προαιρετικό  γεύμα. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διαν/ση.


4η ημέρα :   Ηλιόλουστη ακτή –– Φιλιππούπολη – Μπόροβετς 

Μετά το πρωινό μας , θα αναχωρήσουμε για την πρώην  πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας και σημερινή συμπρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη, το λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, τον πύργο του Ρολογιού, τον λόγο των Απελευθερωτών, το Ίμαρετ τζαμί, την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και το ρωμαϊκό θέατρο. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για περιπάτους στον πεζόδρομο και προαιρετικό γεύμα. Eπόμενος σταθμός μας είναι το  Μπόροβετς -  το παλαιότερο χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας! Με τα χρόνια εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα των Βαλκανίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος έως το  δείπνο. Πρότασή μας να εκμεταλλευτείτε την προσφορά που έχουμε εξασφαλίσει για εσάς και να κάνετε ένα μπανάκι  στη θερμαινόμενη πισίνα.διαν/ση.


5η ημέρα Μπόροβετς – Σαντάνσκι - Αθήνα 

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαντάνσκι, όπου θα κάνουμε στάση μία ώρα για περίπατο, προαιρετικό καφεδάκι και ψώνια.  Άμεση αναχώρηση για τα σύνορα – διέλευση συνόρων και με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό καφέ και φαγητό άφιξη στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις !


TIMH  KAT΄  ATOMO ΣΕ   

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ  385  €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ 485   € 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Πολυτελές πούλμαν σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • 1 διαν/ση   στο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ στο  επιλεγμένο  ξενοδοχείο 3   αστέρων   με πρωινό σε μπουφέ : ΕΡΜΗΣ HOTEL : https://hotel-ermis.gr/
 • 2 διαν/σεις στην Ηλιόλουστη Ακτή στο  επιλεγμένο  ξενοδοχείο 4   αστέρων   με πρωινό σε μπουφέ  : Best Western PLUS Premium Inn : https://premiuminn.bg/
 • 1 διαν/ση   στο BOROVETS στο  επιλεγμένο  ξενοδοχείο 4   αστέρων   με πρωινό σε μπουφέ : SAMOKOV HOTEL : https://www.samokov.com/
 •  Xρήση θερμαινόμενης πισίνας δωρεάν στο ξενοδοχείο στο Borovets
 • Δείπνο καθημερινά εκτός από τη διαν/ση στην Ελλάδα ( 3 δείπνα στα ξενοδοχεία στη Βουλγαρία  )
 • Αρχηγός / Συνοδός 
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR 
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση, που καλύπτει και covid-19 σύμφωνα με τους όρους της Interamerican
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπου απαιτούνται 


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι  αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Δημοτικοί φόροι , υποχρεωτικά πληρωτέοι στη reception του ξενοδοχείου


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ
 • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ- ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΒΑΡΝΑ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ- ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΒΑΡΝΑ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 28/06/2023
385,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.