Menu
Your Cart

Πενθήμερη εκδρομή στα Ελληνόφωνα Χωριά – Νότια Ιταλία

Πενθήμερη εκδρομή στα Ελληνόφωνα Χωριά – Νότια Ιταλία
ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Πενθήμερη εκδρομή στα Ελληνόφωνα Χωριά – Νότια Ιταλία

Σε αυτή την εκδρομή , θα ταξιδέψουμε στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, θα γνωρίσουμε τους περίφημους  Γκρεκάνους και   θα έχουμε συνάντηση με τους  Έλληνες της περιοχής !  Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν , είναι τα ήθη, τα έθιμα, τα μουσικά ακούσματα και κυρίως η γλώσσα τους -η γρεκάνικη διάλεκτος - μια μοναδική στον κόσμο διάλεκτος που αναδίδει έντονα άρωμα και πολιτισμό αρχαίο ελληνικό. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε τον  Τάραντα, που ήταν η μοναδική αποικία της Σπάρτης στη Μεγάλη Ελλάδα, το Αλμπερομπέλο, χωριό των χιλίων τρούλων!  Ατμόσφαιρα που  παραπέμπει σε παραμύθι με τα κυκλικά σπιτάκια με  τις κωνικές στέγες , το Καλημέρα  , που είναι το πιο ονομαστό ελληνόφωνο χωριό, τη Ματέρα μία από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου, με λαξευμένες σπηλιές, όπου οι κάτοικοι συνήθιζαν να ζουν και τη < Φλωρεντία του Ιταλικού νότου > όπως δικαίως λέγεται το πανέμορφο  Λέτσε. Εδώ κατ΄αποκλειστικότητα θα επισκεφθούμε το το Palatso της Μαρκησίας!


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :  20/04/2024   – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ :  24/04/2024   


1η ημέρα : Αθήνα - Πάτρα - εν πλώ

Αναχώρηση  για το λιμάνι της Πάτρας. Ακολουθούν οι απαραίτητες διαδικασίες επιβίβαση στο πλοίο για Μπάρι, διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα : Μπάρι - Αλμπερομπέλο - Ματέρα - Τάραντας

Πρωινή άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι. Αποβίβαση από το πλοίο μας  και άμεση αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο, το χωριό των χιλίων τρούλων! Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco ,το Άλμπερομπέλο, σε ταξιδεύει σε παραμυθένιους κόσμους!  Ατμόσφαιρα που  παραπέμπει σε παραμύθι. Τα κυκλικά σπιτάκια με  τις κωνικές στέγες, τα σχέδια που διακοσμούν και ταυτόχρονα απομακρύνουν τα κακά πνεύματα, παραδόσεις μιας άλλης παγανιστικής εποχής, τα ζωγραφισμένα σοκάκια, μας ταξιδεύουν αιώνες πριν. Ελεύθερος χρόνος, αναχώρηση για τη Ματέρα. Μια ολόκληρη πολιτεία φτιαγμένη μέσα στις σπηλιές ενός φαραγγιού που στο βάθος του ρέει ένα μικρό ποτάμι  με το όνομα Γκραβίνα.   Από το 1993 η Ματέρα συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.  Όμως ήταν μια κινηματογραφική ταινία «Τα πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον που γυρίστηκε εδώ για να γίνει παγκόσμια γνωστή το 2004. Τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται στις πλαγιές του φαραγγιού είναι  σπηλιές που χτίστηκε η είσοδός τους και έγινε πρόσοψη σπιτιού. Σε πολλά επίπεδα, από το πιο χαμηλό σημείο του φαραγγιού ως την κορυφή των παρακείμενων λόφων απλώνεται η Ματέρα, μια πολιτεία μοναδική στον κόσμο. Από τα ταπεινά υπόσκαπτα σπηλαιόσπιτα ως το επιβλητικό Ντουόμο (καθεδρικός ναός) και τις  εκκλησίες της Παναγίας, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Πέτρου έως την εντυπωσιακή πλατεία Βιττόριο Βένετο, η πόλη θα σας γοητεύσει αναμφίβολα. Συνεχίζουμε για Τάραντα, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε  για το ξενοδοχείο μας. Άφιξη και τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τάραντας  - Λέτσε - Καλημέρα  - Οτράντο –  Στερνατία - Τάραντας  

Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο του Λέτσε.  Ο Καθεδρικός Ναός της πόλης αλλά και η παρακείμενη πλατεία σου υπενθυμίζουν ότι βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα του Μπαροκ.  Η Πλατεία του Αγίου Ορόντζου, το Ρωμαικό Αμφιθέατρο, το Δικαστικό Μέγαρο μας εντυπωσιάζουν. Θα επισκεφτούμε κατά αποκλειστικότητα το Palatso της Μαρκησίας . Συνεχίζουμε με το χωριό Καλημέρα, που αποτελεί και το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής . Τέλος ,  θα κατευθυνθούμε στο ανατολικότερο σημείο της Ιταλίας, στο Οτράντο.  Άλλη μια πόλη με ελληνικές ρίζες, ένας  παραθαλάσσιος τόπος με σπουδαία ιστορία. Θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στα γραφικά στενά της πόλης. Συνεχίζουμε για την Στερνατία. Εκεί οι κάτοικοι αποκαλούν το χωριό τους με το παλιό του όνομα, ΧΩΡΑ. Εκεί θα έχουμε συνάντηση με τους  Έλληνες της περιοχής ! Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας, αναχώρηση για το τοπικό εστιατόριο στον Τάραντα , για να πάρουμε το δείπνο μας  .  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα   Τάραντας - Μπάρι

Μετά το πρωινό μας , ελευθερώνουμε τα δωμάτια μας , επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και σήμερα θα γνωρίσουμε   τον Τάραντα , αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα δούμε  το Αρχαιολογικό Μουσείο και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως .  Συνεχίζουμε για για το Μπάρι, το στολίδι της Νότιας Ιταλίας. Με την άφιξή μας ,  θα δούμε την παλιά πόλη, όπου η αρχιτεκτονική της, τα πανέμορφα κτίρια, τα κάστρα, οι εκκλησίες, οι πλατείες και τα σοκάκια με τα λουλούδια δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των λειψάνων του Αγίου, ο οποίος είναι  και ο πολιούχος του Μπάρι. Ακολούθως επιβίβαση στο πλοίο, διαν/ση εν πλω. 

5η ημέρα Πάτρα – Αθήνα 

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας. Άμεση αναχώρηση για την Αθήνα. Άφιξη με τις καλύτερες εντυπώσεις !

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 490  €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Μεταφορά  με πολυτελές  & καινούριο πούλμαν 
 • Διαμονή στο  επιλεγμένο  ξενοδοχείο 4 αστέρων   με πρωινό στον Τάραντα ( Ταλσάνο )    : Ηotel  Daniela  – 4 ΑΣΤΕΡΩΝ  : http://www.hoteldaniela.com/ 
 • 2 δείπνα σε τοπικό εστιατόριο  
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Εισιτήρια ακτοπλοϊκά Πάτρα – Μπάρι - Πάτρα  σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με SUPERFAST FERIIES
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR 
 • Τοπικός ξεναγός για ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπου απαιτείται 


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι  αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Δημοτικοί φόροι,check point & περιβαλλοντικό τέλος: 50 € ( κατ΄άτομο & θα δοθούν στον αρχηγό της εκδρομής την 1η μέρα της εκδρομής – ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ )  

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ   ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ΣΕ ΙΣΧΥ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ!

 • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου.
 • Αν  επιθυμείτε την ταξιδιωτική ασφάλιση ΙNTERAMERICAN ( σύμφωνα με τους όρους της ασφαλιστικής εταιρείας ) έχει κόστος 18 ευρώ για κάθε άτομο και πρέπει να το δηλώσετε με την κράτησή σας)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Ελληνόφωνα Χωριά – Νότια Ιταλία
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Ελληνόφωνα Χωριά – Νότια Ιταλία
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 20/04/2024
490,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.