Menu
Your Cart

Πενθήμερη εκδρομή στην Κύπρο

Πενθήμερη εκδρομή στην Κύπρο
ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ
Ετικέτες: Κύπρο
Πενθήμερη εκδρομή στην Κύπρο

Πενθήμερη εκδρομή στην Κύπρο στις 19/1/22 με τιμή κατ' ΄άτομο 590€.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η  ΜΕΡΑ:   ΑΘΗΝΑ-   ΛΑΡΝΑΚΑ-  ΛΕΜΕΣΟΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθεριος Βενιζελος όπου και πτήση ( 13.55 – 15.35 ) για το αεροδρόμιο Λάρνακας.  Άφιξη.  Επιβίβαση στο πούλμαν που μας περιμένει και η πρώτη μας στάση είναι στις  Φοινικούδες το σήμα κατατεθέν της Λάρνακας να βγάλουμε φωτογραφίες αλλά και να γευματίσουμε αν θέλουμε στα πολύ όμορφα μαγαζιά με τις γνωστές μας σεβνταλιές και όχι μόνο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το   σύμβολο της Λάρνακας τον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου κτίσμα του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Λέοντα του Σοφού. Θα προσκυνήσουμε την κάρα του Αγίου καθώς και τον Τάφο του που βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα.  Αργότερα θα είμαστε στο ξενοδοχείο μας στην Λεμεσό. Ελεύθερος χρόνος.  Δείπνο .Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:  ΛΕΜΕΣΟΣ  ΛΕΥΚΩΣΙΑ  ΛΕΜΕΣΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Λευκωσία όπου και θα αρχίσει η περιήγησή  μας στη μαγευτική πρωτεύουσα του νησιού και την τελευταία διχοτομημένη πόλη στην Ευρώπη. Η Λευκωσία είναι γεμάτη ζωή και συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο. Θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη, (εδώ φυλάσσονται και οι δύο λιμουζίνες του Μακάριου) ο οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα με τις 4 μεγαλύτερες εικόνες τις οποίες ζωγράφισε ο Ιωάννης Κορνάρος τον 18ο αιώνα. Λίγος  χρόνος στη Πράσινη γραμμή για να δούμε από κοντά τη διχοτομημένη πόλη. Θα πιούμε το καφεδάκι μας και θα βγάλουμε φωτογραφίες στο ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας. Θα επισκεφτούμε τα φυλακισμένα μνήματα μέσα στην πραγματική φυλακή, όπου θα μας ξεναγήσει επιζών εκείνης της εποχής. Μεταξύ των μνημάτων βρίσκονται των Καραολή και Δημητρίου, του Γρηγόρη Αυξεντίου, και του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Επίσης θα επισκεφτούμε και τον Τύμβο της  Μακεδονίτισσας. Αργά το απόγευμα  επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ  ΤΡΟΟΔΟΣ  ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ  ΛΕΜΕΣΟΣ

Το όρος Τρόοδος είναι το ψηλότερο βουνό της Κύπρου 1750 μ. και στη σημερινή διαδρομή θα έχουμε  την ευκαιρία να δούμε τα ορεινά γραφικά χωριά μέσα σε καταπράσινα τοπία.  Συνεχίζουμε με προορισμό την Ιερά Μονή Κύκκου όπου φυλάσσεται μία από τις εικόνες που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Το Μοναστήρι χρονολογείται από τον ενδέκατο αιώνα .Η  τοποθεσία της Μονής είναι μαγευτική θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας στα μαγαζιά   θα πιούμε καφεδάκι θα γνωρίσουμε την ιστορία της Μονής  και θα αναχωρήσουμε για τον Πρόδρομο το πιο ψηλό χωριό της Κύπρου. Εδώ θα πάρουμε το γεύμα μας και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τις μαγευτικές  Πλάτρες   όπου κατά τον Σεφέρη τα αηδόνια δεν σ’ αφήνουνε να κοιμηθείς Στο δρόμο μας θα επισκεφτούμε  το χωριό  Όμοδος, που ήταν κάποτε περιουσία του πρίγκιπα της Γαλιλαίας, ξακουστό για την παραγωγή καλού κρασιού καθώς επίσης και για το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, το οποίο και θα επισκεφθούμε.( η αγία Ελένη επισκέφτηκε το μέρος και άφησε ένα κομμάτι από το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό και ένα τεμάχιο Τιμίου Ξύλου γι’ αυτό και ονομάστηκε Μονή του Τιμίου Σταυρού.) Χρόνος στη διάθεσή μας για να κάνουμε τη βόλτα μας στο χωριό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο  Διανυκτέρευση.

4η  ΜΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ  ΠΑΦΟΣ  ΛΕΜΕΣΟΣ

 Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε προς την θαυμάσια και τόσο γνωστή Πάφο. Στο δρόμο μας θα δούμε εξωτερικά το  Κολόσι με το Μεσαιωνικό φρούριο του Κολοσσίου με τους περίφημους Ναίτες .Στη  συνέχεια θα κάνουμε στάση  στη πέτρα του Ρωμιού. Εδώ κατά την παράδοση αναδύθηκε από τους Αφρούς η Αφροδίτη γι’ αυτό και  ονομάστηκε νησί της Αφροδίτης. Εδώ η θέα είναι μαγευτική,θα πίουμε ένα καφεδάκι και  θα βγάλουμε φωτογραφίες. Συνεχίζοντας τον παλιό παραλιακό δρόμο σε λίγο θα φθάσουμε στην Πάφο. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία και τη στήλη όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε. Από τις βουρδουλιές στην πλάτη του Απόστολου Παύλου βγήκε η φράση: «Παρά μία τεσσαράκοντα». Θα έχετε χρόνο στη διάθεσης σας για να κάνετε τις αγορές σας ή μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια,(χρόνος ελεύθερος για φαγητό στις πολύ όμορφες ψαροταβέρνες). Το απογευματάκι θα περάσουμε από την Γεροσκήπου, το όνομα της οποίας προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη «Ιερός Κήπος» και στην αρχαιότητα ήταν μια απέραντη έκταση από κήπους αφιερωμένους στη θεά Αφροδίτη. Η Γεροσκήπου είναι επίσης γνωστή για τα λουκούμια της, καθώς και για τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες βυζαντινές εκκλησίες της Κύπρου που χρονολογείται τον 9ο αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως ολόκληρη η πόλη της Πάφου έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην ιερά Μονή Του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου. Είναι Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή όπου θα προσκυνήσουμε στον Τάφο του Αγίου και την κλείστρα όπου έζησε όλη του τη ζωή έγκλειστος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. . Δείπνο, διαν/ση.

5η ΜΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΕΥΚΑΡΑ ΑΓΙΑ ΘΕΚΛΑ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙ -ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 

Πρόγευμα. Λίγος χρόνος ελευθερος και στη συνέχεια.θα αναχωρήσουμε  για την Ιερά Μονή  Σταυροβουνίου.( είναι άβατο για τις γυναίκες) ,και στην ιερα Μονή Αγάς Θεκλας  καθώς και τα γραφικά Λεύκαρα  θα περιδιαβάσουμε τα όμορφα πετρόχτιστα αρχοντικά όπου θα καταλήξουμε στον Ιερό ναό Του τιμίου Σταυρού όπου θα προσκυνήσουμε το τίμιο Ξύλο του Κυρίου. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για να αγοράσουμε όμορφα ασημικά και τα ξακουστά  Λευκαρίτικα  κεντήματα.Αργότερα  θα πάμε στο Κίτιον όπου θα θαυμάσουμε στο θαυμάσιο Βυζαντινό ψηφιδωτό του 6ου  αιώνα στην ομώνυμη εκκλησία της Αγγελόκτιστης.  Αργά το απόγευμα θα επισκεφτούμε το μοναδικό Πάρκο με καμήλες που θα μας ενθουσιάσει και θα πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες. Στη συνέχεια  μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση ( 21.35 – 23.20 ) για την Αθηνα, με τις καλύτερες εντυπώσεις!


TIMH ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  590  ΕΥΡΩ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ :  + 80  ΕΥΡΩ


Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση  με αποσκευή 15 κιλών, 1 χειραποσκευή 8 κιλών και 1 προσωπική τσάντα  , ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ με SKY EXPRESS

- φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 

- Ξενοδοχείο 3+ *  πολύ καλό μέσα στην Λεμεσό και 70 μέτρα από την θάλασσα. KAPETANIOS ODYSSEIA HOTEL

- Πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας όλες τις ημέρες μαζί μας.

- 4 πρωινά σε μπουφέ.

- 4  δείπνα  σε μπουφέ.

- Τοπικός αρχηγός ξεναγός στην Κύπρο.

 - Ασφάλεια αστικής ευθύνης  & Ταξιδιωτική ασφάλιση που καλύπτει και covid 19  ( δώρο του γραφείου μας )

- Πούλμαν για τη μεταφορά Ραφήνα – Αεροδρόμιο Αθηνών - Ραφήνα


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ποτά στα γεύματα

Τυχόν εισόδους σε Μουσεία-

δημοτικοί φόροι ( πληρωτέοι στη Reception του ξενοδοχείου - υποχρεωτική καταβολή ) 

          και ό,τιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στα <περιλαμβάνονται 


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

- Για κρατήσεις θέσεων απαιτείται προκαταβολή 150 ευρώ έως 5 Νοεμβρίου με φωτοτυπία ταυτότητας . Τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν ως εξής : 100 ευρώ 5  Δεκεμβρίου και εξόφληση 10 Ιανουαρίου. 

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ :

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 

5178086824908 - ΓΚΙΟΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 

ΙΒΑΝ GR 8301721780005178086824908 – GKIOLAS LEONIDAS

ΕΘΝΙΚΗ

733/002090-76 - ΓΚΙΟΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 

ΙΒΑΝ GR 3301107330000073300209076 – GKIOLAS LEONIDAS


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΩΜΥΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ.


- Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού , ανά ημερα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται , κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή  ξεχωριστά με ατομική ευθύνη,  για την δική μας προστασία και των συμπολιτων μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBR. 

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΤΕΣΤ PCR  AΠO THN EΛΛΑΔΑ  KAI PCR  ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ

     

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ Πενθήμερη
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ KYΠΡΟΣ
ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ Πενθήμερη
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ KYΠΡΟΣ
ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 19/01/2022
590,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.