Menu
Your Cart

Βυζαντινή Οχρίδα Καστοριά - Φλώρινα – Όσιος Ναούμ – Λίμνη Οχρίδας - Πρέσπες - Νυμφαίο

Βυζαντινή Οχρίδα  Καστοριά - Φλώρινα  – Όσιος Ναούμ – Λίμνη Οχρίδας -  Πρέσπες - Νυμφαίο
ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ
Βυζαντινή Οχρίδα Καστοριά - Φλώρινα – Όσιος Ναούμ – Λίμνη Οχρίδας - Πρέσπες - Νυμφαίο

Μια εκδρομή που συγκεντρώνει  έναν υδάτινο παράδεισο!!!  ΟΧΡΙΔΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ , ΠΡΕΣΠΕΣ, ΝΥΜΦΑΙΟ . Η Οχρίδα είναι γνωστή και ως το ‘‘μαργαριτάρι των Βαλκανίων - Φυσική μαγεία  με  καταγάλανα νερά ! Η αρχοντική Καστοριά θα σας εντυπωσιάσει με τα  μεγαλοπρεπή μακεδονίτικα αρχοντικά και τις δεκάδες βυζαντινές εκκλησίες, που καθρεφτίζονται στα καθαρά νερά της λίμνης ενώ το Νυμφαίο με την αψεγάδιαστη ομορφιά του !  Στις Πρέσπες θα συνειδητοποιήσετε  την  ανεκτίμητη αξία της φύσης, βλέποντας  τα δάση οξιάς,   τα 260 είδη πουλιών, τα 23 είδη ψαριών , τα 1.300 είδη φυτών και τους  πελεκάνους. Οι  μονές Μαυριώτισσας και του  Οσίου Ναούμ θα σας εντυπωσιάσουν και θα γαληνέψουν  την ψυχή σας  !!!

1η ημέρα:  Aθήνα  – Φλώρινα – Οχρίδα : 

Πρωινή αναχώρηση  για την Οχρίδα, με ενδιάμεσες στάσεις και στάση στη Φλώρινα για προαιρετικό φαγητό και βόλτες. Διέλευση συνόρων.  Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας .  Άφιξη  το βράδυ στην Οχρίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διαν/ση. 

2η ημέρα: Όσιος Ναούμ - Λίμνη Οχρίδας 

Πρόγευμα και εκδρομή στο μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Από εδώ ξεκίνησαν οι Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και τη Βίβλο. Στη συνέχεια μετάβαση στην παλιά πόλη της Οχρίδας, περιήγηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο με διασκέδαση !!! Διαν/ση.

3η ημέρα: Οχρίδα -  Καστοριά Μονή Μαυριώτισσας   

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα σύνορα.  Διέλευση συνόρων.  Άμμεση αναχώρηση για την Καστοριά

η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα με πολλά παλιά αρχοντικά καΙ 

περίπου 60 βυζαντινές  εκκλησίες. Η σημαντικότερη είναι η περίφημη Μονή Μαυριώτισσας κοντά στην 

λίμνη την οποία και θα επισκεφθούμε. . Ένας περίπατος στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της λίμνης με τα πλατάνια τους γλάρους τις παραδοσιακές βάρκες τις πλατιές χωρίς καρίνα και την ηρεμία του τοπίου που θα μας μείνουν αξέχαστα.  Ελεύθερος χρόνος στον πεζόδρομο της πόλης. Τακτοποίηση  στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο μας.  Δείπνο. Διαν/ση.

4η ημέρα: Καστοριά – Πρέσπες – Άγιος Γερμανός – Άγιος Αχίλλειος  


Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για  την περιοχή των Πρεσπών. Στο ακριτικό χωριό Ψαράδες, στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, θα κάνουμε στάση και θα έχουμε γεύμα προαιρετικά, ενώ λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε περπατώντας στην ξύλινη γέφυρα το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη μικρή Πρέσπα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.


5η ημέρα:  Καστοριά  – Νυμφαίο – Αθήνα

 Πρωινό και αναχώρηση (καιρού επιτρέποντος), για το όμορφο Νυμφαίο στις πλαγιές του όρους Βίτσι 

σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, το ερειπωμένο Αρχοντικό-Αρχηγείο του Μακεδονικού αγώνα αλλά και το καταφύγιο της καφέ Αρκούδας < Αρκτούρος>. Θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και τόπο ιστορικής σημασίας του Νυμφαίου ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, καθώς και το κέντρο προστασίας Αρκούδας και  το Κέντρο Ενημέρωσης για την προστασία της Αρκούδας ( εισιτήριο εξτρά ) .Στη συνέχεια αναχώρηση  για την Αθήνα,  με ενδιάμεσες στάσεις. 


ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ    

ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 400   €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 500  €


Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

πολυτελές πούλμαν για όλες τις διαδρομές (με φίλτρα αέρα καμπίνας άνθρακα που κρατά και καταστρέφει τους ιούς ακόμη και τον covid -19, χάρη στο μοναδικό προοδευτικό

σχεδιασμό πολλαπλών στρωμάτων και αποτρέπει την διασπορά τους)

Επιλεγμένο ξενοδοχείο  4 αστέρων στην Οχρίδα ( ΗΟΤΕL BELVEDERE : https://hotelbelvedere.com.mk/  ) 

Επιλεγμένο ξενοδοχείο  5 αστέρων στην Καστοριά  ( ΗΟΤΕL LIMNEON RESORT  : https://www.limneon.com/   ) 

ημι διατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία ( σύνολον  4 πρωινά &  4  δείπνα )

έμπειρος αρχηγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής

ασφάλεια αστικής ευθύνης 

∆ωρεάν χρήση του οργανωμένου γυμναστηρίου στο LIMNEON RESORT


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Φόρος διαμονής  ( υποχρεωτική καταβολή στη reception του ξενοδοχείου ) 

Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Γεύματα , δείπνα 


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :


Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση  ( που καλύπτει και covid – 19 ) επιβάρυνση + 17 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας! ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ!

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ 

Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού , ανά ημερα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται , κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή  ξεχωριστά με ατομική ευθύνη,  για την δική μας προστασία και των συμπολιτων μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBRΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Καστοριά - Φλώρινα – Όσιος Ναούμ – Λίμνη Οχρίδας - Πρέσπες - Νυμφαίο
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Καστοριά - Φλώρινα – Όσιος Ναούμ – Λίμνη Οχρίδας - Πρέσπες - Νυμφαίο
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 29/10/22
400,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.