Menu
Your Cart

Πενθήμερη εκδρομή στην Σάμο

Πενθήμερη εκδρομή στην Σάμο
ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Πενθήμερη εκδρομή στην Σάμο

Σε αυτή την εκδρομή θα εντυπωσιαστείτε από τη Σάμο, με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές, καταπράσινα βουνά, δαντελωτές ακτές και απέραντους αμπελώνες που παράγουν το φημισμένο Σαμιώτικο κρασί. Θα γνωρίσουμε την ελκυστική  πρωτεύουσα το Βαθύ, τα ερείπια του αρχαίου ιερού της 'Ηρας, το Ηραίο, την εκπληκτική σήραγγα Ευπαλίνου ( ένα θεαματικό κατόρθωμα της αρχαίας μηχανικής  ), το εντυπωσιακό Κοκκάρι, το φημισμένο Πυθαγόρειο και το γεμάτο ζωή Καρλόβασι.  


5 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ  - ΑΚΤΟΠΛΟϊΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :  11/08/23 – EΠΙΣΤΡΟΦΗ : 15/08/23


1Η ΜΕΡΑ : ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ - καταρράκτες Ποταμιού  

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση με τις αποσκευές μας ( τις οποίες τακτοποιούμε σε αποθηκευτικό χώρο του πλοίου  της BSF)  που αναχωρεί στις 07.15  για Σάμο. Μετά από ένα υπέροχο ταξίδι άφιξη στο λιμάνι Καρλόβασι  στις 15.40. Επιβίβαση στο τοπικό πούλμαν και αναχώρηση  τους καταρράκτες Ποταμιού, όπου θα απολαύσουμε μια μοναδική πεζοπορία στον παρθένο οικολογικό βιότοπο με την άγρια ομορφιά. Η πλούσια βλάστηση, που ξεδιπλώνεται δεξιά και αριστερά, σε συνδυασμό με τα τρεχούμενα νερά του ποταμού συνθέτουν μια συναρπαστική εμπειρία μέσα στην κατάφυτη φύση. Αμέσως μετά θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας , δείπνο, δαιν/ση.

2Η ΜΕΡΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ - ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ - ΗΡΑΙΟ - ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΣ   

Μετά το πρωινό μας   θα επισκεφτούμε τη Μονή της Μεγάλης Παναγίας. Το ιστορικό μοναστήρι του 15ου αιώνα, το οποίο ιδρύθηκε από μοναχούς της Μικράς Ασίας και είναι χτισμένο από ξύλο και πέτρα. Συνεχίζουμε για τον ναό της Ήρας, το διάσημο Ηραίο Σάμου. Το ιστορικό μνημείο, όπου γεννήθηκε η θεά Ήρα, μεγάλωσε και παντρεύτηκε τον αρχηγό των θεών Δία, συγκαταλέγεται με την σειρά του στην λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εκεί, περνώντας από την ιερά οδό, θα βρεθούμε στον Μέγα ναό και την μία όρθια κολόνα, που έχει απομείνει, η οποία έχει το εντυπωσιακό ύψος 21 μέτρων. Ακόμη, θα δούμε το Ρωμαϊκό και παλαιοχριστιανικό ναό και στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο. Ακολούθως μας περιμένει  η οργανωμένη παραλία, με τη χρυσαφένια αμμουδιά του Μαραθόκαμπου , για μπάνιο και προαιρετικό γεύμα . Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ : ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ - ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΟΡΥΓΜΑ - ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ   

Πρωινό και αναχώρηση για το Ευπαλίνειο όρυγμα, το όγδοο θαύμα της αρχαιότητας. Ακολουθούμε την πρώτη διαδρομή και μπαίνουμε μέσα στο όρυγμα (πρόκειται για μία στοά μήκους 1036 μ. πού ύδρευσε το Πυθαγόρειο των 60000 κατοίκων κατά την αρχαιότητα,) - μια  καινοτομία που  επινόησε  και υλοποίησε ο Ευπαλίνος, με σκοπό την ύδρευση του τόπου. Συνεχίζουμε για το Πυθαγόρειο,  το οποίο οικοδομήθηκε πάνω στην αρχαία πρωτεύουσα της Σάμου. Τα ερείπια της αρχαίας πόλης βρίσκονται ενσωματωμένα στα σημερινά σπίτια του Πυθαγορείου, ενώ το  γραφικό πλακόστρωτο λιμάνι του, με τις καφετέριες και τα εστιατόρια του, είναι  ιδανικό για βόλτα.  Σχετική παραμονή για προαιρετικό γεύμα, βόλτες . Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ : ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ - ΒΑΘΥ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 

Μετά το πρωινό  , θα  αναχωρήσουμε για το Βαθύ , από τους παλαιότερους οικισμούς της Σάμου. Αρχικά θα  επισκεφτούμε  το Μουσείο κρασιού της Ένωσης για  να δοκιμάσουμε και να αγοράσουμε τα βραβευμένα κρασιά της Σάμου. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό μουσείο Σάμου . Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και αποτελεί πυλώνα στα πρώτα βήματα της αρχαίας τέχνης. Στην μουσειακή συλλογή του θα εκτιμήσουμε τον θρυλικό κούρο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα , ψώνια και προαιρετικό φαγητό στο Βαθύ. Νωρίς το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.

5Η ΜΕΡΑ : ΚΟΚΚΑΡΙ – ΠΛΟΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ 

Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε μια παραδεισένια παραλία της Σάμου, από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού.  Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, μπανάκι & προαιρετικό φαγητό. Στη συνέχεια μεταφορά στο λιμάνι του Καρλόβασι , επιβίβαση με τις αποσκευές μας στο πλοίο ( τις οποίες τακτοποιούμε σε αποθηκευτικό χώρο του πλοίου  της BSF) που αναχωρεί στις (16:30) για Πειραιά . Άφιξη  στο λιμάνι του Πειραιά στις 00.20  με τις καλύτερες εντυπώσεις  !

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ :  390  €

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ :  470  €

Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : 

 • ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΑ ΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΜΕ  BLUE STAR FERRIES 
 • ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  
 • 4 ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ  ΣΤΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3 αστέρων : ΜΕROPE : http://hotelmerope.gr/, ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ 
 • 4 ΠΡΩΙΝΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ 
 • 4 ΔΕΙΠΝΑ 
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 
 • ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ  
 • ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

 • ΠΟΤΑ, ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ , ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ , ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ & O,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
 • ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ( ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΗ RECEPTION ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ )
 • ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΣΗΜΕΙΩΣEIΣ :  

 • Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση  ( που καλύπτει και covid – 19 ) , σύμφωνα με τους όρους της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ , επιβάρυνση + 7 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας!
 • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου. 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Καρλόβασι - Καταρράκτες Ποταμιού – Μεγάλη Παναγιά – Ηραίο – Μαραθόκαμπος – Ευπαλίνειο Όρυγμα – Πυθαγόρειο – Βαθύ- μουσείο κρασιού – Αρχαιολογικό μουσείο – Κοκκάρι
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Καρλόβασι - Καταρράκτες Ποταμιού – Μεγάλη Παναγιά – Ηραίο – Μαραθόκαμπος – Ευπαλίνειο Όρυγμα – Πυθαγόρειο – Βαθύ- μουσείο κρασιού – Αρχαιολογικό μουσείο – Κοκκάρι
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 11/08/23
390,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.