Menu
Your Cart

Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ

Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ
ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ
Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ

Τα Θεοφάνεια πάμε να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ ! στον τόπο όπου γεννήθηκε ο Ιησούς! Η παρουσία του Κυρίου είναι παντού ! Νιώθεις έντονα συναισθήματα!  Όλο τον κόσμο να έχει γυρίσει κανείς, αν δεν έχει πάει στους Αγίους Τόπους, στα μέρη όπου γεννήθηκε,  έζησε, περπάτησε,  μαρτύρησε, σταυρώθηκε ο Χριστός, δεν έχει πάει πουθενά!  Αυτό είναι που κάνει τη συγκεκριμένη εκδρομή - ΜΟΝΑΔΙΚΗ! 


1η  ΗΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ  – ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Σπάτων και αναχώρηση στις 07.30 π.μ. για Τελ Αβίβ. Άφιξη στις 09.30 π.μ. και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις,  επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μαζί με τον ξεναγό μας  και αναχωρούμε  για  τον Άγιο Γεώργιο της Λύδδας όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του. Θα συνεχίσουμε για την Ιερουσαλήμ όπου θα επισκεφθούμε τη ορεινή πατρίδα του Τιμίου προδρόμου και ακολούθως θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και θα προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λωτ φύτεψε  το δέντρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Επόμενο προσκύνημα μας θα είναι η Ιερά Μονή Καταμώνος όπου και ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Επίσκεψη  στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος.  Στη συνέχεια την πατριαρχική Σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος και η πρώτη κατακόμβη όπου ο απόστολος Πέτρος Κήρυξε κατά την ημέρα της πεντηκοστής. Μετά   θα επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ Προσκυνήματα: Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοί, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθαίας, Αγία Αυλή). Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ψώνια στην παλιά πόλη.  Άφιξη στη Βηθλεέμ  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο Ξενοδοχείο.

2η ΗΜΕΡΑ:ΒΗΘΛΕΕΜ–ΑΒΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ-ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ

Μετά το πρωινό μας θα παραστούμε στην επίσημη προϋπάντηση από τον κλήρο και το λαό της Βηθλεέμ, του Πατριάρχη στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής της γεννήσεως για την εορτή των Χριστουγέννων. Αργότερα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγμένων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.) Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα άγια λείψανα για προσκύνηση. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο. ( Όσοι επιθυμούν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την νυχτερινή Θεία λειτουργία των Χριστουγέννων που θα προΐσταται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων) στο σπήλαιο της γεννήσεως. Διανυκτέρευση.

3η  ΗΜΕΡΑΒΗΘΛΕΕΜ-ΜΟΝΗ ΧΟΖΕΒΑ -ΙΕΡΙΧΏ – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ

Νωρίς το πρωί μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοζεβίτη. Καθ οδον θα πραγματοποιήσουμε προσκύνημα στη Βηθανία στον Μοναστήρι της Μάρθας και της Μαρίας και στον Τάφο του Λαζάρου  Στη συνέχεια στη μονή χοζεβά. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ  βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και  η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας. Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή  του Προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Α. Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει συμβολική  βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, θα επισκεφτούμε τον Τάφο του και θα μεταφερθείτε στη Μικρή Γαλιλαία η Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε την Ανάληψη του κυρίου και την ιερά Μονή Γαλιλαίας  εκεί που ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση    Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.  Δείπνο διανυκτέρ.

4η ΗΜΕΡΑ:ΒΗΘΛΕΕΜ-ΘΑΒΩΡ-ΝΑΖΑΡΕΤ ΚΑΝΑ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πρόγευμα. Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή   περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ (Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε  η Μεταμόρφωση του Χριστού).Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη  Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην  Κανά της Γαλιλαίας,  όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φτάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή . Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα  κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο  Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε  την τους Μακαρισμούς’  και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους στην  έρημο  και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση.   Θα επιστρέψουμε αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η    ΗΜΕΡΑ:ΒΗΘΛΕΕΜ-ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ-ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση στην Αγία Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας ,την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και τους τάφους Ιωακείμ και Άννας και του Ιωσήφ του  μνήστορος. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται  στον κήπο της προδοσίας και στον τόπο της Αγωνίας, και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ιερά Μονή του πρωτομάρτυρα Στεφάνου όπου και ο τόπος του λιθοβολισμού. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτώριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι  στον Κύριο μας.  Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά.   Λίγος χρόνος ελεύθερος και μετά μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα ( πτήση 20.10 – 22.20 ) Άφιξη στην Αθήνα με ΕΥΛΟΓΙΑ & τις ωραιότερες εντυπώσεις !


ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ 15/10 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 150 ΕΥΡΩ

TIMH ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  750  €

TIMH ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  870  €


ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 16/10 ΕΩΣ 16/11 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 250 ΕΥΡΩ

TIMH ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  850  €

TIMH ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  970  €


Συμπεριλαμβάνονται: 

Διαμονή σε ξενοδοχείο Α κατηγορίας 4**** στην Βηθλεέμ, στην Βηθλεέμ shepherds-house.com

4 πρωινά και 4 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ

Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα

Μεταφορά στον Άγιο Σάββα (πληρωμένα τα mini Bus)

Ξεναγός 

Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ (πληρωμένα)

Αεροπορικά εισιτήρια με AEGEAN Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα , με βαλίτσα 1 παραδοτέα αποσκευή (έως 23 κιλά), 1 χειραποσκευή (έως 8 κιλά), 1 προσωπικό αντικείμενο

Φόροι αεροδρομίων (που ισχύουν σήμερα )

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ποτά στα γεύματα

Τυχόν εισόδους σε Μουσεία  

Αχθοφορικά & Φιλοδωρήματα  υποχρεωτικά 15 ευρώ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

Απαραίτητα διαβατήρια εν ισχύ 6 μήνες και μετά την επιστροφή σας 

Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού, ανά ημέρα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται , κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή  ξεχωριστά με ατομική ευθύνη,  για την δική μας προστασία και των συμπολιτών μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBR

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού.

Η τιμή έχει βασιστεί στους φόρους, επίναυλο καυσίμων και τιμή αεροπορικού ναύλου με τα σημερινά δεδομένα. Σε περίπτωση αύξησης αυτών, επιβαρύνονται οι πελάτες 


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 5/1/2023
750,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.