Menu
Your Cart

Εξαήμερη εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Εξαήμερη εκδρομή στους Αγίους Τόπους
ΕΞΑΗΜΕΡΗ
Εξαήμερη εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Εξαήμερη εκδρομή στους Αγίους Τόπους για  Ιερό προσκύνημα  στις  6/7/22 με τιμή κατ΄ άτομο 700€. 

1η ΜΕΡΑ  ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Σπάτων στις 17:30 και αναχώρηση με πτήση RYANAIR   άφιξη στο Τελ Αβίβ  Άφιξη και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις, επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μαζί με τον ξεναγό μας και αναχωρούμε  για  τη Βηθλεέμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 

Πρωινό και ξεκινάμε το προσκύνημα μας. Αρχίζουμε την γνωριμία μας με την Άγια πόλη και τα Πανάγια Προσκυνήματα: Μονή Μεγάλης Παναγίας και στην συνεχεία Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μη μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθαίας, Αγία Αυλή). Στη συνεχεια δια μεσω της Οδου του Μαρτυριου που θα επισκεφτούμε την Μονη του Αγίου Αλεξάνδρου που ειναι η πυλη απο οπου ο Κυριος εξηλθε της πολεως στην πορεια προς τον Γολγοθά.Στη συνεχεια θα περασουμε απο τις στασεις της Βερενικης και του Σίμωνα του Κυρηναίου και θα καταλήξουμε στις φυλακες του Κυριου στο Πραιτώριο.Επομενος σταθμος η Μονη της Αγιας Αννας οπου και ο τοπος γεννησεως της Παναγιας,Στη συνεχεια θα καταλήξουμε στη Γεθσημανη όπου θα προσκυνήσουμε τον ταφο της Παναγιας και τους ταφους του Ιωσήφ του Μνήστορος και των Θεοπατορων Ιωακειμ και Αννης,Επομενο προσκυνημα ο κηπος της προδοσιας και η Μονη του Αγιου Στεφάνου οπου και ο τοπος λιθοβολισμου του.Επιστροφή στο ξενοδοχειο ΄Δείπνο .Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΑΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ – ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ – ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ – ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ – ΒΗΘΑΝΙΑ 

Σήμερα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο που φυλάσσονται τα οστά των σφαγμένων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως και είναι κτίσμα της. Αγίας Ελένης (325 μ Χ.). Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση. Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, όπου θα επισκεφθούμε τον Τάφο του καθώς επίσης και την Ιερά Μονή Αγ. Μάρθας και Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΜΟΝΗ ΧΟΖΕΒΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ – ΙΕΡΙΧΏ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ / 

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Σαραντάριο Όρος καθαγιάστηκε από τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος δέχτηκε τον πειρασμό και τον κατανίκησε με το Λόγο του Θεού, τη νηστεία και την προσευχή. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο Χοζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας. Συνεχίζουμε για επίσκεψή στη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη. Επίσκεψη στον Ιορδάνη Ποταμό, στο πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου από τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο, για τον αγιασμό και το συμβολικό μας βάπτισμα Στη συνέχεια θα παμε σε ενα ραντζο με καμήλες που θα εχουμε την ευκαιρια να εχουμε καμηλοδρομιες προαιρετικα.Στη συνεχεια .επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ / Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός  το Όρος Θαβώρ (η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού). Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην Κανά της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φτάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή. Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε την τους Μακαρισμούς και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους στην έρημο και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο.

 6η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ – ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ  ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΓΙΑΦΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση και επίσκεψη για την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος, και στη συνέχεια την πατριαρχική Σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, ως και την πρώτη κατακόμβη όπου ο απόστολος Πέτρος κήρυξε κατά την ημέρα της πεντηκοστής. Ακολούθως θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα μεταφερθούν στη Μικρή Γαλιλαία η Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Γαλιλαίας εκεί που ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση και ακολούθως το Βράχο και την Μονή Αναλήψεως του Κυρίου. Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ όπου θα βγάλουμε πανοραμικά φωτογραφίες της Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια στη ορεινή πατρίδα του Τιμίου προδρόμου και ακολούθως θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και θα προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λοτ φύτεψε το δέντρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Επόμενο προσκύνημα μας θα είναι η Ιερά Μονή Καταμώνος όπου και ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου.Στη συνέχεια  θα αναχωρήσουμε για την Γιαφα όπου θα έχουμε μια περιδιάβαση της πόλεως του Τελ Αβιβ και θα καταλήξουμε στην ομορφη Γιαφφα, Χρόνος ελεύθερος περίπου δυο ώρες και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε  το αεροδρόμιο και να πάρουμε την πτήση μας   για την επιστροφή στην Ελλάδα  Έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων. Η πτήση μας είναι 22.30 με άφιξη 00.45 π.μ. την  επόμενη ημέρα.


ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  800  EYΡΩ 

(ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 350 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 15/05/2022 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ )


Συμπεριλαμβάνονται:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Α΄ κατηγορίας Shepherds House Hotel με πρόγευμα και δείπνο στη Βηθλεέμ : https://www.shepherds-house.com/

5 πρωινά και 5 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ 

Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα

Αρχηγός - Ξεναγός τοπικός διπλωματούχος με γνώσεις 

Αχθοφορικά

Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ( ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ  – ΑΘΗΝΑ ) & ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ & ΕΠΙΝΑΥΛΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ με χειραποσκευή 8 κιλών , συν μία μικρή αποσκευή, π.χ. τσάντα χειρός, τσάντα για laptop κ.λπ. που δεν υπερβαίνει τα 35cm x 20cm x 20cm ΜΕ RAYNAIR

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

TAΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ COVID ( πχ καραντίνα κλπ. ) ΑΞΙΑΣ 20 ΕΥΡΩ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ (πληρωμένα τα mini Bus)


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 

Ποτά στα γεύματα.

Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά 20 ευρώ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : 

Η ΤΙΜΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΝΑΥΛΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 250 ΕΥΡΩ ΜΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΕΩΣ 05/04/2022  ! ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ  ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΘΕΙ -Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΗΞΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  

Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού , ανά ημερα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται , κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή  ξεχωριστά με ατομική ευθύνη,  για την δική μας προστασία και των συμπολιτων μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBR

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου.

Στην περίπτωση που υπάρξει αύξηση στον επίναυλο καυσίμων μέχρι την αναχώρηση, επιβαρύνεται ο πελάτης.

Εάν θέλετε αποσκευή 20 κιλών στις πτήσεις σας, επικοινωνήστε με το γραφείο μας για το επιπλέον κόστος. 


  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 6/7/22
800,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.