Menu
Your Cart

Εξαήμερη εκδρομή στην Αίγυπτο

Εξαήμερη εκδρομή στην Αίγυπτο
ΕΞΑΗΜΕΡΗ
Ετικέτες: Αίγυπτο
Εξαήμερη εκδρομή στην Αίγυπτο

Εξαήμερη εκδρομή στην Αίγυπτο στις 25/11 με τιμή κατ΄άτομο 760€. Προορισμοί ΚΑΙΡΟ – ΣΙΝΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Ημέρα : Αθήνα – Κάιρο 

Συγκεντρωνόμαστε  στον  αερολιμένα  Αθηνών  ακολουθεί  η διαδικασία ελέγχου και επιβίβασης για την πτήση  με προορισμό το Κάιρο ( 16.00 – 17.50 ). Φτανουμε στο αεροδρόμιο του Καΐρου  και  μεταφερόμαστε με το τουριστικό μας λεωφορείο στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα:  Κάϊρο  –  Φαράν  –  Ραϊθω  –  Αγία  Αικατερίνη

Αρχικά,παίρνουμε πρωινό και αναχωρούμε για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Έπειτα, διερχόμαστε απο την διώρυγα του Σουέζ. Η διώρυγα ενώνει την Μεσόγειο θάλασσα με την Ερυθρά θάλασσα. Η πρώτη μας στάση είναι στην πόλη Ραϊθώ (Ελ Τορ).Η πόλη ήταν το παλιό λιμάνι των Φοινίκων στην Ερυθρά Θάλασσα.Σήμερα,είναι η πρωτεύουσα του Νοτίου Σινά, στην οποία κατοικεί και μικρό ποίμνιο Ελληνορθόδοξων Χριστιανών. Στην πόλη της Ραϊθώ ο Μωυσής με τους Ισραηλίτες βρήκαν τα εβδομήκοντα στελέχη των Φοινίκων και τις Δώδεκα Πηγές (Εξ. ΙΕ’27).Συνεχίζουμε για τις πηγές του Μωυσέως. Σε αυτο το σημείο είχε στρατοπεδεύσει ο λαός του Ισραήλ κατά την έξοδό του από την Αίγυπτο.Η επόμενή μας στάση είναι στην Ιερά Μονή του Προφήτου Μωυσέως στη Όαση της Φαράν.Το μεγαλύτερο Χριστιανικό κέντρο στη χερσόνησο του Σινά και έδρα Επισκόπου απο τον 4ο αιώνα μ.Χ.Σήμερα σώζονται τα ερείπια της παλιάς επισκοπικής πεντακλιτης Βασιλικής.Δίπλα από αυτήν λειτουργεί Γυναικείο Ησυχαστήριο αλλά και μικρό ιατρείο.Το Ησυχαστήριο βρίσκεται μέσα σε ένα ευφορότατο κήπο, όπου και ο Ναός του Προφήτου Μωυσέως. Τέλος, αναχωρούμε για το αρχαιότερο χριστιανικό καθίδρυμα, την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης.Διασχίζουμε μέρος της ερήμου, και φτάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρων. Τακτοποιούμαι στο ξενοδοχείο . Παρακολουθούμε τον Εσπερινό, συναντάμε τους Σιναϊτες πατέρες.Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : Αγία  Αικατερίνη  –  Καιρο 

Παρακολουθούμε την κατανυκτική ακολουθία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας,παίρνουμε πρωινό και στην συνέχεια οι Σιναϊτες Πατέρες μας ξεναγούν. Αρχικά, προσκυνούμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης. Έπειτα, επισκεπτόμαστε το παρεκκλήσιο της «φλεγόμενης και μη καιομένης Αγίας Βάτου». Ακολούθως πηγαίνουμε στο πηγάδι του Ιοθώρ και στο Οστεοφυλάκιο.Επίσης,θαυμάζουμε στο μουσείο της Μονής σπάνιες εικόνες εικαστικής τέχνης και εκκλησιαστικά  αντικειμενα. Στη συνεχεια στο οστεοφυλάκιο της Μονης .Επιστροφη στο ξενοδοχειο .Προγευμα και αμεσως επιβιβαση στο Λεωφορειο που ξεκινάμε την μέρα μας με την πρωινή αναχώρηση για το Κάιρο.Καθ οδον γευμα .  Αφιξη και  τακτοποιηση στο ξενοδοχειο .Καθ οδον γευμα  Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα : Αλεξάνδρεια

Μετά το πρωινό μας,αναχωρούμε για την Αλεξάνδρεια. Η πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου που αποτελεί το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο του κόσμου στην αρχαιότητα. Πρώτα, όμως, επισκεπτομαστε τα κοπτικα μοναστηρια της Νιτριας, του Αγιου Μακαριου και του Αγιου Παισιου του Μεγαλου. Έπειτα,μπαίνοντας στην πόλη,περνάμε μέσα από την Ελληνική παροικία. Μετά, κάνουμε στάση για επίσκεψη στον Άγιο Σάββα (Παλιό Πατριαρχείο) και απέναντι στο σπίτι που έζησε ο Καβάφης.Συνεχίζουμε για το νέο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Εκεί, μπαίνουμε για να προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.Στην συνέχεια μεταβαίνουμε για περίπατο στους κήπους της Μοντάζα. Εκεί θαυμάζουμε εξωτερικά το ανάκτορο του Φαρούκ.Το μεσημέρι γευματιζουμε σε παραλιακό εστιατόριο. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας, στην νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Με την βοήθεια του ξεναγου και έχοντας ελεύθερο χρόνο περιφερόμαστε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πριν απο την επιστροφή μας, επισκεπτόμαστε το σημείο όπου βρισκόταν ο Φάρος της Αλεξάνδρειας – σήμερα κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο Κάιρο. Έπειτα, δειπνούμε σε τοπικό εστιατόριο. Τέλος,επιστρέφουμε στο ξενοδοχειο για διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Καιρο-  Πυραμιδες  παλιο  Κάιρο

Προγευμα Συνεχίζουμε με την  επίσκεψη μας  στις επιβλητικές Πυραμίδες στην Γκίζα, με χαρακτηριστική αυτή του Χέοπα. Ακόλουθα, θαυμάζουμε και την Σφίγγα, το αρχαιότερο γνωστό άγαλμα μνημειακού τύπου της φαραωνικής Αιγύπτου .Γευματιζουμε και αναχωρούμε για το Παλιό Χριστιανικό Κάιρο . Μεταβαίνουμε στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, ο οποίος είναι χτισμένος πάνω σε Ρωμαϊκό Φρούριο.Ο Ναός χρησίμευσε αρκετές φορές σαν καταφύγιο αλλά αποτελεί και έμβλημα των Ελλήνων χριστιανών του Καΐρου.. Επισκεπτόμαστε τις κατακόμβες όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι των Αγίων Τεσσαράκοντα. Επίσης, περνάμε μέσα από το νεκροταφείο των Ελλήνων Αιγυπτιωτών για να φτάσουμε στο εκκλησάκι. Αυτό είναι χτισμένο στο σημείο όπου βρήκε καταφύγιο ο Κυριος κατά την Φυγή στην Αίγυπτο. Ακολουθεί γεύμα και στη συνεχεια μεταφορα στο ξενοδοχειο Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Καϊρο – Αθήνα

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο Καιρου για την επιστροφή μας στην Αθήνα ( πτήση 10.35 – 12.30 )


TIMH ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :    760   ΕΥΡΩ


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

- ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ EGYPT AIR  ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΑ 23 ΚΙΛΑ

- 4 ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ   ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  4 ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΚΆΙΡΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ : TRIUMPH HOTEL 4* ¨ http://www.triumphhotel.com/

- 1 ΔΙΑΝ/ΣΗ   ΣΤΟ MORGENLAND  ΣΤΟ ΣΙΝΑ ΜΕ  ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 3* : http://www.morgenland-village.net/

- 3 ΓΕΥΜΑΤΑ

- ΦΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

- ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ  ΣΤΟ ΚΆΙΡΟ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙA

- ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

1.ΒΙΖΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ 25 $

2,ΟΤΙ,ΔΉΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

3,ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΞΕΝΑΓΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ 20 ΕΥΡΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

4.ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ Κ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΣΕ ΙΣΧΥ 6 MHNEΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 300 ΕΥΡΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  ΚΑΙ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ 

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ ΠΟΤΑΜΟ .


- Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού , ανά ημερα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται , κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή  ξεχωριστά με ατομική ευθύνη,  για την δική μας προστασία και των συμπολιτων μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBR

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΤΕΣΤ PCR  AΠO THN EΛΛΑΔΑ  KAI PCR  ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ Εξαήμερη
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Κάϊρο – Σινά - Αλεξάνδρεια
ΕΙΔΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ Εξαήμερη
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Κάϊρο – Σινά - Αλεξάνδρεια
ΕΙΔΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 25/11/2021
760,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.