Menu
Your Cart

Εξαήμερη εκδρομή στην Σμύρνη

Εξαήμερη εκδρομή στην Σμύρνη
ΕΞΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Εξαήμερη εκδρομή στην Σμύρνη

Σε αυτη την εκδρομή θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε Ανάσταση , στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής , στη μοναδική (σε τακτική λειτουργία)  Ορθόδοξη Εκκλησία στην Σμύρνη ! Θα ταξιδέψουμε στα παράλια της Μικράς Ασίας. Θα επισκεφθούμε την αγαπημένη Σμύρνη με την ιστορική προκυμαία , το Κορδελιό, το γραφικό Ρολόι , τα παλιά Ελληνικά αρχοντικά.  Θα ξεναγηθούμε στην καταπληκτική Έφεσο - τόπος κατασκευής του ενός εκ των 7 Θαυμάτων του αρχαίου κόσμου , στην Αρχαία Πέργαμο, από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας & στη θρυλική αρχαία πόλη της Τροίας. Θα γνωρίσουμε  το γραφικό Αϊβαλί με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική , τα Δαρδανέλια , τη φυσική αυτή διάβαση από τη μια ήπειρο στην άλλη, από την Ευρώπη στην Ασία, το κοσμοπολίτικο Κουσάντασι.

ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΑΪΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ  -  ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ - ΤΡΟΙΑ – ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :   02/05/2024  – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : 07/05/2024


1η ΗΜΕΡΑ : ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ :  AΘΗΝΑ – ΚΑΒΑΛΑ - ΞΑΝΘΗ

Αναχώρηση 07.00 π.μ.  και με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό καφέ και γεύμα , και αφού κάνουμε μία σύντομη στάση για να δούμε την όμορφη πόλη της Καβάλας, θα φτάσουμε στην Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

2η ΗΜΕΡΑ  : ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  :    ΞΑΝΘΗ – ΣΜΥΡΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα . Διέλευση συνόρων. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε τη χερσόνησο της Καλλίπολης, και περνώντας στην ασιατική πλευρά της Τουρκίας, αργά το απόγευμα θα φτάσουμε

στην αγαπημένη Σμύρνη. Άφιξη, Θα δούμε το Διοικητήριο με το γραφικό Ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία της και τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο , διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ  : ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  : ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ- ΣΜΥΡΝΗ – ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Πρωινό και μετάβαση στην Ακρόπολη του Καντιφέ Καλέ για μια πανοραμική εικόνα της Σμύρνης.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη αρχαία Έφεσο όπου θαυμάζουμε το σημαντικότερο αρχαιολογικό

της χώρο. Περιήγηση στις αρχαιότητες, επίσκεψη στο σπίτι της Παναγίας και συνεχίζουμε για να

επισκεφθούμε το γνωστό τουριστικό θέρετρο Κουσάντασι. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στη

Σμύρνη όπου και ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο .  Ακολούθως θα μεταβούμε στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής , η οποία αποτελεί τη μοναδική (σε τακτική λειτουργία)  Ορθόδοξη Εκκλησία στην Σμύρνη, για τη λειτουργία της Ανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , διαν/ση. 

4η ΗΜΕΡΑ  : ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ : ΣΜΥΡΝΗ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΑΪΒΑΛΙ  

Μετά το πρωινό μας , θα αναχωρήσουμε για την Πέργαμο, όπου και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιού, το πρώτο νοσοκομείο της αρχαιότητας, με τις μεθόδους ίασης του οποίου χρησιμοποιεί και η σύγχρονη ιατρική. Συνεχίζουμε με τα Μοσχονήσια στη νότια είσοδο του Αδραμυττηνού κόλπου, έναντι της νήσου Λέσβου, όπου θα επισκεφθούμε το ναό των Ταξιαρχών. Επόμενος σταθμός μας , το μοναδικό Αϊβαλί. Περιήγηση και σχετική παραμονή. Τέλος θα φτάσουμε στα Δαρδανέλια. Περιήγηση της πόλης . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

5η ΗΜΕΡΑ :   ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΑ – ΤΡΟΙΑ  - ΞΑΝΘΗ  

Πρωινό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ομηρική Τροία, εδώ θα ξαναζήσουμε στον αρχαιολογικό χώρο, την ¨Ηλιάδα΅ με τους Έλληνες και Τρώες ήρωες.  Ακολούθως παίρνουμε το δρόμο για τα σύνορα. Διέλευση συνόρων και αναχωρούμε για την Ξάνθη,  τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο. Διαν/ση. 

6η ΗΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ  – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη μοναδική Θεσσαλονίκη, με την ομορφιά, την ιστορία και φυσικά την καταπληκτική θέα στην θάλασσα του Θερμαϊκού κόλπου. Παραμονή μίας ώρας και αναχώρηση για την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις !


TIMH KAT΄  ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ 385  €

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 560   €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

 • Καινούριο & πολυτελές πούλμαν για όλες τις διαδρομές  
 • 2 διαν/σεις στην Ελλάδα σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3 αστέρων  με πρωινό σε μπουφέ
 • 1 διαν/ση στα Δαρδανέλια  στο επιλεγμένο ξενοδοχείο :  Oytun Park Hotel : http://www.oytunparkhotel.com/ ( 4 αστέρων ) με πρωινό σε μπουφέ
 • 2 διαν/σεις στη Σμύρνη  στο επιλεγμένο και κεντρικό ξενοδοχείο :  Ontur Izmir Hotel  : https://izmir.onturhotels.com/ ( 4 αστέρων ) με πρωινό σε μπουφέ
 • Ημιδιατροφή στην Τουρκία σε πλούσιους μπουφέδες  ( 3 δείπνα ) 
 • 'Εμπειρος Αρχηγός / Συνοδός 
 • Τοπικός ξεναγός στην Τουρκία 
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR  

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Δημοτικοί φόροι    & check point ( υποχρεωτικά πληρωτέα 35 €  το κάθε άτομο )

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ   ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6ΜΗΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 10ΕΤΙΑΣ
 • Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση  ( που καλύπτει και covid – 19 ) επιβάρυνση + 18 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας! 
 • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού. 
 • Οι διαν/σεις στην Ελλάδα, μπορεί να γίνουν στην Ξάνθη, Καβάλα ή Κομοτηνή 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΑΪΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ - ΤΡΟΙΑ – ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΑΪΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ - ΤΡΟΙΑ – ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 02/05/2024
385,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.