Menu
Your Cart

6ήμερη εκδρομή στην Αίγυπτο

6ήμερη εκδρομή  στην Αίγυπτο
ΕΞΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
6ήμερη εκδρομή στην Αίγυπτο

6ήμερη εκδρομή  στην Αίγυπτο με προσκύνημα  στην Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά  . Θα απολαύσουμε τη χώρα των Φαραώ και των Πυραμίδων . Κάιρο - Αλεξάνδρεια - 2ωρη κρουαζιέρα στο Νείλο 


Ένα ολοκληρωμένο οδοιπορικό στην Αίγυπτο, την χώρα των Φαραώ και των Πυραμίδων, από το οποίο θα μείνετε έκθαμβοι από τον πλούτο των αρχαιοτήτων και των μνημείων της. Θα νιώσετε δέος στην Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης και την έρημο που την περιβάλλει, αλλά και νοσταλγία στην πανέμορφη πόλη της Αλεξάνδρειας. Θα ταξιδέψετε σε άλλη εποχή τριγυρίζοντας στα στενά σοκάκια του Χαν Ελ Χαλίλι και θα αισθανθείτε θαυμασμό μπροστά στα αγάλματα του μουσείου του Καϊρου. Μία μοναδική εμπειρία γεμάτη εικόνες και συναισθήματα.


1Η MΕΡΑ : Αθήνα – Κάιρο- Αγία Αικατερίνη (Σινά )  

Συγκέντρωση στο  Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” των Αθηνών, από όπου στις 13:15 θα πετάξουμε με την ΕGYPT AIR   για το Αεροδρόμιο του ΚΑΪΡΟΥ, με άφιξη στις 14:15. Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο Κάιρο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διατυπώσεις. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Με πορεία προς Ανατολάς, περνάμε την υπόγεια σήραγγα του καναλιού του Σουέζ και θα βρεθούμε από την Αφρική στην Ασία. Θα πορευτούμε κατά μήκος της Ερυθράς Θαλάσσης και αφού περάσουμε το Ρας Σαντρ και τις μικρές πόλεις Αμπού Ζενίμα και Αμπού Ροντές με τις άφθονες πετρελαιοπηγές, θα μπούμε στην καρδιά της χερσονήσου του Σινά.  Σύντομα θα φτάσουμε στην μεγάλη Ακρόπολη της Ορθοδοξίας, την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής . Ξεκούραση μέχρι το δείπνο. Διανυκτέρευση.


2Η MΕΡΑ :   Αγία Αικατερίνη - Σινά

 

Πρωινό και θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή όπου θα παρακολουθήσουμε τη θεία Λειτουργια και στη συνεχεια θα προσκυνήσουμε  τα χαριτόβρυτα λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώς εντός της Ιεράς Μονής (Μουσείο με Βυζαντινές εικόνες και χειρόγραφα, Αγία Βάτος, Φρέαρ Μωυσέως, Κοιμητήριον, κ.λ.π.). Η Μονή Σινά είναι κτίσμα του αυτοκράτορος Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα μ.Χ. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη έως το δείπνο, διαν/ση. (Για όσους το επιθυμούν μπορούν με τη συνοδεία Βεδουίνων οδηγών να ανέβουν στην Αγία κορυφή εκεί όπου ο Μωυσής πήρε από το Θεό τις 10 εντολές.)


3Η MΕΡΑ :   Αγία Αικατερίνη –  Κάιρο  

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το ΚΑΙΡΟ, θα προσκυνήσουμε στη γυναικεία  Ιερά Μονή Φαράν . Καθοδόν στάση για το γεύμα μας ( περιλαμβανόμενα ) . Στο Κάιρο θα φτάσουμε αργά το απόγευμα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

4Η MΕΡΑ :   Κάιρο – ξενάγηση – Γκίζα -  πυραμίδες – Σφίγγα - κρουαζιέρα στο Νείλο

 Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το πολύβουο Κάιρο, μια από τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου. Αρχίζουμε τη μέρα μας με επίσκεψη για  στον Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και το κελί του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως  . Στη συνέχεια  στο σύγχρονο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, το οποίο πλέον αποτελεί τη μόνιμη κατοικία για 20 Βασιλικές Μούμιες (18 Βασιλείς και 2 Βασίλισσες) από την 17η έως και την 20η δυναστεία. Μετάβαση στην περιοχή Γκίζας, στη δυτική όχθη του Νείλου. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε από τον Ελληνόφωνο έμπειρο ξεναγό μας, στον αρχαιολογικό χώρο, εντός του οποίου βρίσκονται οι επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρήνου και του Μυκερίνου. Θα έχουμε χρόνο στη διάθεση μας για να περπατήσουμε αρκετά και να φωτογραφηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο των πυραμίδων, ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Συνεχίζουμε  για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρήνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στην Γκίζα, θα ακολουθήσει μικρής διάρκειας  επίσκεψη σε διπλανά εργαστήρια παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων και παπύρων, όπου κατά την επίδειξη θα μάθουμε τον τρόπο που παρασκευάζονται από την αρχαιότητα. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να αγοράσει από τα είδη αυτά. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προαιρετικό γεύμα   και ακολούθως θα μεταβούμε στο Παλαιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και στην περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία. Ξεκινάμε από το ρωμαϊκό Φρούριο της Βαβυλώνας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ξεκινά η λεγόμενη Φαραωνική Διώρυγα, που συνδέει τον Νείλο με την Ερυθρά Θάλασσα. Στον τέταρτο όροφο του φρουρίου είναι χτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου. Θα επισκεφτούμε το Ναό και τις κατακόμβες, οι οποίες αποτελούν ένα εντυπωσιακό εκκλησιαστικό μουσείο, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και το νειλόμετρο, το οποίο μετράει μέχρι και σήμερα τη στάθμη του ποταμού. Συνεχίζουμε με το ελληνικό κοιμητήριο και το παρεκκλήσι όπου κατά την παράδοση κατέφυγε η Παναγία με τον Ιωσήφ και το Θείο Βρέφος για να γλιτώσουν από την οργή του Ηρώδη.  Συνεχίζουμε για να δούμε περιφερειακά  το φρούριο του Σαλαχεντίν, στον πιο ψηλό λόφο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική ισλαμική αρχιτεκτονική. Το φρούριο αποτέλεσε οχυρωματικό έργο για την απόκρουση των σταυροφόρων και αποτελεί μνημείο στην λίστα της UNESCO.  το οποίο χτίστηκε σε αντιδιαστολή με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, για να ενδυναμώσει τις αποσχιστικές βλέψεις του Μοχάμεντ Άλι από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Από τον λόφο του φρουρίου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πανοραμικά το Κάιρο. Το βράδυ θα κάνουμε την κρουαζιέρα στο Νείλο και θα δειπνήσουμε στο κρουαζιερόπλοιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5Η MΕΡΑ :  Κάιρο – Αλεξάνδρεια – ( ξενάγηση  -   Πατριαρχείο )  - Κάιρο 

Αναχώρηση νωρίς μετά το πρωινό μας, με το πούλμαν μας και διασχίζοντας την Κάτω Αίγυπτο, περιφερειακά από το εύφορο Δέλτα του Νείλου, άφιξη στην Αλεξάνδρεια, στην ακτή της Μεσογείου. Γνωριμία με την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, βασισμένος στις Ομηρικές αφηγήσεις και αποτελεί πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και έδρα του Δευτέρου από τα πέντε πρεσβυγενή Πατριαρχεία από την βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής, όπου θα δούμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ξεναγηθούμε στο αξιόλογο πατριαρχικό μουσείο με τα σπουδαία φαραωνικά ευρήματα, τα οποία προήλθαν από ανασκαφές  και αφιερώματα των Ελλήνων της Αιγύπτου. Στον ίδιο χώρο θα επισκεφθούμε την πατριαρχική βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια χειρόγραφα καθώς και σπάνια ιερατικά κειμήλια. Συνάντηση με τον πατριάρχη Αλεξάνδρειας κ.κ. Θεόδωρο (αν βρίσκεται στην έδρα του, διαφορετικά με εκπρόσωπό του).Μετάβαση στο Παλιό Πατριαρχείο και στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, όπου βρίσκεται η στήλη, πάνω στην οποία κατά την παράδοση μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γειτονικό σπίτι του παγκόσμιας φήμης Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, που σώζονται τα προσωπικά αντικείμενα του. ‘Όσες λέξεις κι αν γράψουμε για εκείνον δεν αρκούν. Γεννημένος κοσμοπολίτης έζησε στην Αλεξάνδρεια, την Αγγλία, την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα και επέστρεψε τελικά στον τόπο που γεννήθηκε, την Αίγυπτο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη μοντέρνα Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία κατασκευάστηκε προς ανάμνηση του ελληνιστικού “Μουσείου”, το οποίο περιλάμβανε την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του αρχαίου κόσμου, αλλά και εργαστήρια, ζωολογικό και βοτανικό κήπο, ξενώνες και αστεροσκοπείο. Θα συνδυάσουμε το διάλειμμα μας με το προβλεπόμενο γεύμα μας . Συνεχίζουμε με πανοραμική ξενάγηση στην προκυμαία με τα επιβλητικά δημόσια κτίρια και ξενοδοχεία, στην ακτή της Μεσογείου, όπου θα δούμε και το κάστρο του Καιτ Μπέη, φτιαγμένο από τα συντρίμμια του Φάρου της Αλεξάνδρειας που κάποτε έστεκε ακριβώς στην ίδια θέση. Ελεύθερος λίγος  χρόνος   στην αγορά της Αλεξάνδρειας και επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

6Η MΕΡΑ :   Κάιρο – Χαν ελ Χαλίλι – πτήση για Αθήνα 

Πρωινό. Μετάβαση στο ξακουστό χαν ελ χαλίλι (την αγορά του Καϊρου. Θα έχουμε δυο με δυόμιση ώρες ελεύθερο χρόνο  και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο Καΐρου για την αναχώρηση μας στην Ελλάδα. Η πτήση μας είναι 15.35μ.μ.  Στις 18.40 μ.μ. άφιξη με τις καλύτερες εντυπώσεις και Ευλογία !!! 


TIMH ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  895  €

( ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100 € ΕΩΣ 20/07)Συμπεριλαμβάνονται:

3  διανυκτερεύσεις στο Κάιρο με πρωϊνό , σε ξενοδοχειο 4   αστέρων   :  BARON HOTEL CAIRO HELIOUPOLIS  4 **** :  https://baronhotels.com/

2  διανυκτέρευσεις  στο Όρος Σινά (κατάλυμα της μονής ) AUBERGE HOTEL   με πρωινό 

Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Συνοδός του γραφείου μας.

Ελληνόφωνος ξεναγός στο Κάιρο και Αλεξάνδρεια 

2 γεύματα και 3  δείπνα σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής ( εκ των οποίων ένα στο κρουαζιερόπλοιο με χορό της κοιλιάς )

Αεροπορικά εισιτήρια με EGYPTAIR    ΑΘΗΝΑ  - ΚΑΪΡΟ    - ΑΘΗΝΑ με βαλίτσα 23 κιλά και 1 προσωπικό αντικείμενο

Φόροι αεροδρομίων ( που ισχύουν σήμερα )

Βίζα Αιγύπτου : 25  €

Προτεκτοράτο Αγίας Αικατερίνης 

Ασφάλεια αστικής ευθύνης  & Ταξιδιωτική ασφάλιση που καλύπτει και covid 

2ωρη κρουαζιέρα στο Νείλο

Φιλοδωρήματα ( στην Αίγυπτο είναι υποχρεωτικά )


Δεν συμπεριλαμβάνονται:

Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων.

Όλοι οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους : 40 € περίπουΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

Απαραίτητα διαβατήρια εν ισχύ 6 μήνες και μετά την επιστροφή σας 

Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού , ανά ημερα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται , κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή  ξεχωριστά με ατομική ευθύνη,  για την δική μας προστασία και των συμπολιτών μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBR

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου.

Η τιμή ισχύει βάση των σημερινών φόρων αεροδρομίων, επίναυλου καυσίμων κλπ. Στην περίπτωση αύξησης αυτών θα επιβαρυνθεί ο πελάτης.

Στην περίπτωση εκλογών που συμπίπτουν με την ημερομηνία του ταξιδιού μετατίθεται η εκδρομή σε μελλοντική ημερομηνία που θα συμφωνήσουμε από κοινού με την αεροπορική εταιρία. 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Αίγυπτο
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Αίγυπτο
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23/09/2022
895,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.