Menu
Your Cart

Εξαήμερη εκδρομή στην Αίγυπτο

Εξαήμερη εκδρομή στην Αίγυπτο
ΕΞΑΗΜΕΡΗ
Εξαήμερη εκδρομή στην Αίγυπτο

Ένα ολοκληρωμένο οδοιπορικό στην Αίγυπτο, 6+1ημέρες, αναχώρηση 21 Ιουνίου με 850 ευρώ τελική τιμή με φόρους αεροδρομίων και ημιδιατροφή! 

Η χώρα των Φαραώ και των Πυραμίδων, από το οποίο θα μείνετε έκθαμβοι από τον πλούτο των αρχαιοτήτων και των μνημείων της. Θα νιώσετε δέος στην Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης και την έρημο που την περιβάλλει, αλλά και νοσταλγία στην πανέμορφη πόλη της Αλεξάνδρειας. Θα ταξιδέψετε σε άλλη εποχή τριγυρίζοντας στα στενά σοκάκια του Χαν Ελ Χαλίλι και θα αισθανθείτε θαυμασμό μπροστά στα αγάλματα του μουσείου του Καϊρου. Μία μοναδική εμπειρία γεμάτη εικόνες και συναισθήματα.

Ένα ολοκληρωμένο οδοιπορικό στην Αίγυπτο, την χώρα των Φαραώ και των Πυραμίδων, από το οποίο θα μείνετε έκθαμβοι από τον πλούτο των αρχαιοτήτων και των μνημείων της. Θα νιώσετε δέος στην Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης και την έρημο που την περιβάλλει, αλλά και νοσταλγία στην πανέμορφη πόλη της Αλεξάνδρειας. Θα ταξιδέψετε σε άλλη εποχή τριγυρίζοντας στα στενά σοκάκια του Χαν Ελ Χαλίλι και θα αισθανθείτε θαυμασμό μπροστά στα αγάλματα του μουσείου του Καϊρου. Μία μοναδική εμπειρία γεμάτη εικόνες και συναισθήματα.


1Η MΕΡΑ : Αθήνα – Κάιρο 21.06.22 

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” των Αθηνών, από όπου στις 23:55΄ θα πετάξουμε με την AEGEAN  για το Αεροδρόμιο του ΚΑΪΡΟΥ, με άφιξη στις 00:50.  Αμέσως μετά την έξοδό μας από το Αεροδρόμιο θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με προορισμό το όρος Σινά. 

2Η MΕΡΑ :   Κάιρο  - αναχώρηση για το όρος ΣΙΝΑ 22.06.22

Με πορεία προς Ανατολάς, περνάμε την υπόγεια σήραγγα του καναλιού του Σουέζ και θα βρεθούμε από την Αφρική στην Ασία. Θα πορευτούμε κατά μήκος της Ερυθράς Θαλάσσης και αφού περάσουμε το Ρας Σαντρ και τις μικρές πόλεις Αμπού Ζενίμα και Αμπού Ροντές με τις άφθονες πετρελαιοπηγές, θα μπούμε στη καρδιά της χερσονήσου του Σινά . Σύντομα θα φτάσουμε στην μεγάλη Ακρόπολη της Ορθοδοξίας, την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής . Ξεκούραση μέχρι το δείπνο. Στη συνέχεια, για όσους επιθυμούν και μπορούν να έρθουν, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στην Αγία Κορυφή του Δεκαλόγου με τοπικούς συνοδούς  για την ανάβαση. Διανυκτέρευση

3Η MΕΡΑ :   Στην Ιερά Μονή ΣΙΝΑ 23.06.22

Πρωινό και θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή όπου θα παρακολουθήσουμε  τη θεία Λειτουργία και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε  τα χαριτόβρυτα λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώς εντός της Ιεράς Μονής (Μουσείο με Βυζαντινές εικόνες και χειρόγραφα, Αγία Βάτος, Φρέαρ Μωυσέως, Κοιμητήριον, κ.λ.π.). Η Μονή Σινά είναι κτίσμα του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα μ.Χ. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη έως το δείπνο, διαν/ση.

4Η MΕΡΑ :   Σινά – ΚΑΪΡΟ  24.06.22

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το ΚΑΪΡΟ, θα προσκυνήσουμε στην γυναικεία  Ιερά  Μονή Φαράν ,   καθ οδόν στάση για το γεύμα μας ( περιλαμβανόμενα ) . Στο Κάιρο θα φτάσουμε αργά το απόγευμα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

5Η MΕΡΑ :   ΚΑΪΡΟ – Πυραμίδες – Σφίγγα  25.06.22

Μετά το πρωινό ξεκινάει η ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, την πόλη των χιλίων μιναρέδων και των 20.000.000 κατοίκων. Θα μεταβούμε στην περιοχή της Γκίζα για να δούμε τις μεγάλες Πυραμίδες, Χέοπος (ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου), Χεφρήνου και Μυκερίνου, καθώς και την αινιγματική Σφίγγα. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε ένα από τα εργαστήρια επεξεργασίας παπύρων και έκθεση αρωμάτων. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Παλαιό Κάιρο, όπου θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, με κυριότερο έκθεμα τη συλλογή με τις Βασιλικές Μούμιες.  Γεύμα  ( περιλαμβανόμενα ) και στη συνέχεια  στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που αποτελεί προσκύνημα του Αραβικού κόσμου, και του χριστιανικού και του μουσουλμανικού. Εδώ βρίσκονται οι Τάφοι των Πατριαρχών Αλεξανδρείας, το Ελληνικό Κοιμητήριο, το μοναδικό στο Κάιρο, και το ιερό σπήλαιο το οποίο φιλοξένησε την Παναγία μας με το Θείο Βρέφος και τον Ιωσήφ κατά τη φυγή τους στην Αίγυπτο. Αμέσως μετά θα μεταβούμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη συνοικία Χαμζάουι, στην καρδιά του Ισλαμικού ΚΑΪΡΟΥ, ο οποίος θεωρείται ο παλαιότερος Ναός της Ορθοδοξίας στο Κάιρο. Εδώ βρίσκεται το δωμάτιο στο οποίο διέμενε ο Άγιος Νεκτάριος κατά το διάστημα που υπηρέτησε στο Κάιρο. Τέλος θα μεταβούμε στην περίφημη αγορά Χαν Ελ Χαλίλι, όπου θα δοθεί χρόνος για περιήγηση στα αναρίθμητα σοκάκια και μαγαζάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. . Διανυκτέρευση.

6Η MΕΡΑ :   ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – Συνάντηση με Πατριάρχη  25.06.22

Πρωινό και αναχώρηση για την περιώνυμη Αλεξάνδρεια (225 χλμ. από το Κάιρο), που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο το 331 π.Χ. Θα επισκεφθούμε το πρεσβυγενές Πατριαρχείο μας, όπου θα γίνουμε δεκτοί από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο ή εκπρόσωπο αυτού, τον κοινοτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα, όπου βρίσκεται ο λίθος της αποτομής της κεφαλής της Αγίας Αικατερίνης, την οικία του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, την τοποθεσία του περίφημου Φάρου. Γεύμα   εστιατόριο της ψαραγοράς ( ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ  !)  και στη συνέχεια  στη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου  θα γίνει ξενάγηση στην ιστορική πόλη που υπήρξε το λίκνο των γραμμάτων και του πολιτισμού. Ελεύθερος χρόνος έως τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας

7Η ΜΕΡΑ :  Επιστροφή στην Ελλάδα

Επιβίβαση στο αεροσκάφος της Aegean όπου θα πετάξουμε στις 02:15 για την Αθήνα, με άφιξη στις 05:15π.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη με τις καλύτερες εντυπώσεις και Ευλογία !!! 


TIMH ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  850 €


Συμπεριλαμβάνονται:

2  διανυκτερεύσεις στο Κάιρο με πρωϊνό , σε ξενοδοχειο 4   αστέρων   :  TRIUMPH PLAZA HOTEL 4 **** : https://triumphhotel.com/

2  διανυκτέρευσεις  στο Όρος Σινά στο Morgen land Hotel  με πρωινό 

Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Συνοδός του γραφείου μας.

Ελληνόφωνος ξεναγός στο Κάιρο και Αλεξάνδρεια 

2 γεύματα και 2  δείπνα σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής 

1 γεύμα στην ψαραγορά στην Αλεξάνδρεια ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ !

o ΣΥΝΟΛΙΚΑ  4 ΦΑΓΗΤΑ & 1 ΔΩΡΟ !

Αεροπορικά εισιτήρια με ΑΕGEAN   ΑΘΗΝΑ  - ΚΑΪΡΟ  & ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΑΘΗΝΑ με βαλίτσα 23 κιλά , χειραποσκευή έως 8 κιλά και 1 προσωπικό αντικείμενο

Φόροι αεροδρομίων 

Βίζα Αιγύπτου : 25 $

Προτεκτοράτο Αγίας Αικατερίνης 

Ασφάλεια αστικής ευθύνης  & Ταξιδιωτική ασφάλιση που καλύπτει και covid 


Δεν συμπεριλαμβάνονται:

Προαιρετικές εκδρομές, κρουαζιέρα στο Νείλο και εκδηλώσεις.

Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων.

Φιλοδωρήματα Υποχρεωτικά 20 €

Όλοι οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους : 40 € περίπουΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

Οι τιμές ισχύουν με άμεση κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων που πρέπει να συνοδεύονται με προκαταβολή 200 € ανά άτομο και εξόφληση 20 ημέρες πριν την αναχώρηση

Απαραίτητα διαβατήρια εν ισχύ 6 μήνες και μετά την επιστροφή σας 

Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού , ανά ημερα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται , κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή  ξεχωριστά με ατομική ευθύνη,  για την δική μας προστασία και των συμπολιτών μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBR

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου. 


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ – ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ – ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21/06/22
850,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.