Menu
Your Cart

Άγιοι Τόποι - Ιερό προσκύνημα

Άγιοι Τόποι - Ιερό προσκύνημα
ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Άγιοι Τόποι - Ιερό προσκύνημα

H πιο ολοκληρωμένη προσκυνηματική εκδρομή στην Άγια γη αναχωρεί στις 5 Σεπτεμβρίου για 7 ημέρες με τιμη 880 ευρώ με προκαταβολή 420 ευρώ έως 29 Ιουλίου για άμεση έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων.


1η ΜΕΡΑ  ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Σπάτων στις 17:30 και αναχώρηση με πτήση RYANAIR   ( αναχώρηση  19.40 - 21.50 άφιξη )στο Τελ Αβίβ  Άφιξη και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις, επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μαζί με τον ξεναγό μας και αναχωρούμε  για  τη Βηθλεέμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΜΟΝΗ ΧΟΖΕΒΑ – ΙΕΡΙΧΩ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 

Νωρίς το πρωί μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ  βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και  η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας. Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή  του Προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Α. Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει συμβολική  βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, θα επισκεφτούμε τον Τάφο του και θα μεταφερθείτε στη Μικρή Γαλιλαία η Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε την Ανάληψη του κυρίου και την ιερά Μονή Γαλιλαίας  εκεί που ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση    Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.  Δείπνο διανυκτέρευση .

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ –ΘΑΒΩΡ-ΝΑΖΑΡΕΤ-ΚΑΝΑ-ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πρόγευμα. Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή   περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ (Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε  η Μεταμόρφωση του Χριστού).Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη  Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην  Κανά της Γαλιλαίας,  όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φτάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή . Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα  κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο  Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε  την τους Μακαρισμούς’  και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους στην  έρημο  και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση.   Θα επιστρέψουμε αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΒΗΘΛΕΕΜ–ΑΒΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ-ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ιερουσαλήμ όπου θα επισκεφθούμε τη ορεινή πατρίδα του Τιμίου προδρόμου και ακολούθως θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και θα προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λωτ φύτεψε  το δέντρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Επόμενο προσκύνημα μας θα είναι η Ιερά Μονή Καταμώνος όπου και ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Επίσκεψη  στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος.  Στη συνέχεια την πατριαρχική Σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος και η πρώτη κατακόμβη όπου ο απόστολος Πέτρος Κήρυξε κατά την ημέρα της πεντηκοστής. Αργότερα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγμένων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.) Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα άγια λείψανα για προσκύνηση. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο.  Διανυκτέρευση.

5η  ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ- ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ -ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ-ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

Μετά το πρόγευμα,  θα επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ Προσκυνήματα: Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μη μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθαίας, Αγία Αυλή). Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ψώνια στην παλιά πόλη.. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτώριο, Οδός του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι  στον Κύριο μας.  Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά. Στη συνέχεια  μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 6η ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Το πρωί μετά το πρόγευμα 08.00 αναχωρήσουμε για την Ιερουσαλήμ όπου θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών  το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος.  Στη συνέχεια την πατριαρχική Σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος και η πρώτη κατακόμβη όπου ο απόστολος Πέτρος Κήρυξε κατά την ημέρα της πεντηκοστής. Στη συνεχεια θα φτάσουμε στην Αγια Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε την Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας ,τον Τάφο της Παναγίας τους τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και ακολούθως τον Τοπο της Αγωνίας και προδοσίας του Κυρίου στον Κήπο της Γεσθημανής και στη συνέχεια στην Ιερά Μονή του Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου όπου και ο τόπος του Μαρτυρίου του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Δείπνο Διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ   ΒΗΘΛΕΕΜ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΑ

 Πρωινο και αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και να πάρουμε την πτήση μας για την  επιστροφή  στην Ελλάδα έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων.


ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  880 EYΡΩ 

(ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 420 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 30/07 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ )


Συμπεριλαμβάνονται:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Α΄ κατηγορίας MOUNT DAVID HOTEL  με πρόγευμα και δείπνο στη Βηθλεέμ : https://www.shepherds-house.com/ www.mountdavidhotel.com

6 πρωινά και 6 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ 

Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα

Αρχηγός - Ξεναγός τοπικός διπλωματούχος με γνώσεις 

Αχθοφορικά

Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ  & ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ & ΕΠΙΝΑΥΛΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ με χειραποσκευή 8 κιλών , συν μία μικρή αποσκευή, π.χ. τσάντα χειρός, τσάντα για laptop κ.λπ. που δεν υπερβαίνει τα 35cm x 20cm x 20cm ΜΕ RAYNAIR

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ   ΤΕΛ ΑΒΙΒ  – ΑΘΗΝΑ   & ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ & ΕΠΙΝΑΥΛΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ με χειραποσκευή 8 κιλών , συν μία μικρή αποσκευή, π.χ. τσάντα χειρός, τσάντα για laptop κ.λπ. που δεν υπερβαίνει τα 35cm x 20cm x 20cm ΜΕ ΑΕGEAN

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

TAΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ COVID ( πχ καραντίνα κλπ. ) ΑΞΙΑΣ 20 ΕΥΡΩ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ (πληρωμένα τα mini Bus)


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 

Ποτά στα γεύματα.

Eισόδους σε Μουσεία ( Ανάληψη, Τάφος του Λαζάζου και 10 ευρώ ανάβαση στο Σαραντάριο όρος με μικρό λεωφορείο)

Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά  για τον οδηγό 20 ευρώ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : 

Η ΤΙΜΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΝΑΥΛΩΝ   ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 400 ΕΥΡΩ ΜΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΕΩΣ 30/07/2022 ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ   !  

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΗΞΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  

Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού , ανά ημερα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται , κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή  ξεχωριστά με ατομική ευθύνη,  για την δική μας προστασία και των συμπολιτων μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBR

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου.

Στην περίπτωση που υπάρξει αύξηση στον επίναυλο καυσίμων μέχρι την αναχώρηση, επιβαρύνεται ο πελάτης.

Εάν θέλετε αποσκευή 20 κιλών στις πτήσεις σας , επικοινωνήστε με το γραφείο μας για το επιπλέον κόστος. 

Στην περίπτωση αύξησης των φόρων αεροδρομίων & επίναυλου καυσίμων, επιβαρύνεται ο πελάτης 


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Άγιοι Τόποι
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Άγιοι Τόποι
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 05/09/2022
880,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.