Menu
Your Cart

Τριήμερη εκδρομή Βόλος – Έδεσσα

Τριήμερη εκδρομή Βόλος – Έδεσσα
ΤΡΙΗΜΕΡΗ
Τριήμερη εκδρομή Βόλος – Έδεσσα

Τριήμερη εκδρομή Καρναβάλι Νάουσας &  Μπουρανί στον Τύρναβο Βόλος – Έδεσσα 

1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΒΟΛΟΣ – παραλία ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 472χλμ: 

Αναχώρηση από την Αθήνα με κατεύθυνση τη φωτεινή και στολισμένη με τα χρώματα των γιορτών του καρναβαλιού πόλη του Βόλου με ενδιάμεσες στάσεις. Κατά την άφιξη στην πόλη θα υπάρχει ελέυθερος χρόνος για βόλτα και ουζάκι στην παραλία. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο μας, Τακτοποίηση,   δείπνο   . Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ παραλία ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑΟΥΣΣΑΣ – ΕΔΕΣΣΑ – παραλία ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   233χλμ: 

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε προ την πόλη της Νάουσσας για το έθιμο ΄΄Μπούλες'' . Την περίοδο της Αποκριάς, διαφορετικής από τις άλλες μέρες του χρόνου, κυριαρχούν το κέφι, οι αστεϊσμοί, τα πειράγματα αλλά κυρίως οι μεταμφιέσεις. Στη Νάουσα, η Αποκριά χαρακτηρίζεται και από τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό, τη φιλόξενη διάθεση των Ναουσαίων, τα χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία γλέντια τους, τα σατιρικά καρναβάλια. Ιδιαίτερο και βασικότερο όμως στοιχείο είναι το έθιμο «Μπούλες» ή κατ' άλλους «Γενίτσαροι και Μπούλες». Ένα έθιμο με βαθιές ρίζες, που στο πέρασμα της μακραίωνης ιστορίας του ενσωμάτωσε στοιχεία της τοπικής παράδοσης και των ηρωικών αγώνων. Την μεγαλύτερη ακμή του γνώρισε στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα και φθάνει αναλλοίωτο μέχρι τις μέρες μας. Σε αντίθεση με την "αταξία" που επικρατεί τις μέρες της αποκριάς, το έθιμο της Νάουσας χαρακτηρίζει η πειθαρχημένη, τυποποιημένη και εξαιρετικής αισθητικής εμφάνισης των συμμετεχόντων. Το ντύσιμο, το μάζεμα, το προσκύνημα, το δρομολόγιο, το μουσικό ρεπερτόριο, οι χοροί, τα όργανα και οι συμμετέχοντες κρατούν εδώ και αιώνες τους ίδιους κανόνες.Στις 15.00 αναχώρηση για την πόλη της Έδεσσας όπου και θα επισκεφθούμε το Πάρκο των Καταρρακτών στην περιοχή του Αγίου Νικολάου (σχετική παραμονή). Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε κοσμική ταβέρνα & Αποκριάτικο ξεφάντωμα με  ΜΟΥΣΙΚΉ .  Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ παραλία ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  – ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΑΘΗΝΑ  472χλμ: 

Μετά το πρωινό  αναχώρηση και άφιξη  στον Τύρναβο όπου και θα λάβει χώρα το παραδοσιακό έθιμο το ''Μπουρανί''. Ουσιαστικά το Μπουρανί είναι ένα πανάρχαιο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων με διονυσιακό τελετουργικό, μία μοναδική στην Ελλάδα γιορτή η οποία συνδέεται με την αρχή της Άνοιξης, τη γονιμότητα και την βλάστηση. Πρόκειται ουσιαστικά για τη γιορτή του φαλλού. 

Αναχώρηση στις 15.00 για την Αθήνα  με ενδιάμεσες στάσεις   .

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :   155 EYΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα

Διαμονή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο  TROPICANA   : http://www.hotel-tropicana.gr/ ( BAΘΜΟΛΟΓΙΑ BOOKING : 9,5 )

Ατομικό πρωινό με 3 είδη αλλαντικών, 3 είδη μαρμελάδων, 2 είδη κασεριών, μέλι, χυμό, γάλα, τσάι, καφέ, φρούτο, αυγά (''μάτια'' ή βραστά ) καθημερινά ( σύνολον 2 ) 

Δείπνο σερβιριζόμενο 3 πιάτων καθημερινά ( σύνολον 2 ) εκ των οποίων το ένα με γλέντι  

έμπειρος συνοδός εκδρομής 

ασφάλεια αστικής ευθύνης 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

φόρος διαμονής  ( υποχρεωτική καταβολή στη reception του ξενοδοχείου ) 

Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Γεύματα 


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: 

Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση  ( που καλύπτει και covid – 19 ) επιβάρυνση + 7 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας!

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδιού.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Καρναβάλι Νάουσας & Μπουρανί στον Τύρναβο Βόλος – Έδεσσα
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Καρναβάλι Νάουσας & Μπουρανί στον Τύρναβο Βόλος – Έδεσσα
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 25/02/2023
155,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.