Menu
Your Cart

Ορθόδοξο Χριστιανικό Πάσχα στην Ανατολική Ρωμυλία

Ορθόδοξο Χριστιανικό Πάσχα στην Ανατολική Ρωμυλία
ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Ορθόδοξο Χριστιανικό Πάσχα στην Ανατολική Ρωμυλία

Σε αυτό τα ταξίδι θα επισκεφθούμε και θα γνωρίσουμε μια αλύτρωτη και αλησμόνητη πατρίδα,    θα συναντήσουμε  την ιστορία μας, στις πόλεις που ίδρυσαν  οι πρόγονοι μας στη Μαύρη Θάλασσα . Παράλληλα θα γιορτάσουμε το  Πάσχα , με ευλάβεια και κατάνυξη . Στην Κομοτηνή θα βρεθούμε τη Μεγ. Παρασκευή , για την περιφορά του Επιταφίου όπου πραγματοποιείται με ξεχωριστό σεβασμό και οδύνη η κορύφωση του θείου δράματος, και το Μεγ. Σάββατο θα είμαστε   στη Βουλγαρία. Εκεί  το βράδυ της Ανάστασης θα πάμε μαζί   στον ναό , όπου εκεί θα συναντήσουμε και τους ντόπιους  με κερί στο χέρι, σύμβολο της πίστης και της ελπίδας.   Κατά την διάρκεια της Λειτουργίας, στις 12 ακριβώς τα μεσάνυχτα, σβήνουν τα φώτα της εκκλησίας και ο ιερέας προβάλλει στην Ωραία Πύλη, κρατώντας σε κάθε χέρι από μία δεσμίδα τριάντα τριών κεριών με το Άγιο Φως, και ψάλλοντας το «Δεύτε λάβετε Φως…»

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :  14/04/2023 ( Μεγ. Παρασκευή ) – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : 18/04/2023 ( Τρίτη του Πάσχα)


1η ημέρα : Αθήνα – Καβάλα - Κομοτηνή - Επιτάφιος

Συγκέντρωση 06.00 π.μ. και αναχώρηση  για την  πόλη της Καβάλας, με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό καφέ και φαγητό. Άφιξη στην Καβάλα, σχετική παραμονή .  Κάνοντας την βόλτα σας μέσα στην πόλη της Καβάλας θα πέσετε πάνω σε όμορφα κτήρια και αξιοθέατα, όπως είναι οι καμάρες και  το φρούριο . Συνεχίζουμε για την Κομοτηνή, άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό μας ξενοδοχείο. Το βράδυ θα μεταβούμε με τα πόδια στην κοντινή εκκλησία για την περιφορά του Επιταφίου. Διαν/ση. 


2η ημέρα : Κομοτηνή – Σωζόπολη - Mπουργκάς  - Ηλιόλουστη ακτή – Ανάσταση 

Πρωινό και από σήμερα ξεκινάμε το ταξίδι μας  για να συναντήσουμε  την ιστορία μας, στις πόλεις που ίδρυσαν  οι πρόγονοι μας στη Μαύρη Θάλασσα . Αφού περάσουμε τα σύνορα , θα  επισκεφθούμε τη Σωζόπολη. Εδώ θα ακούσουμε τα περισσότερα Ελληνικά, διότι  αρκετοί κάτοικοι της είναι Ελληνικής καταγωγής. Θα νιώσουμε νοσταλγία βλέποντας τα σπίτια, τις εκκλησίες και μαθαίνοντας την ιστορία της πόλης και όχι μόνο !  Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τον Πύργο ( Μπουργκάς )  , όπου θα δούμε  τη Μητρόπολη και το ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Σχετική παραμονή  για μια βόλτα στον πεζόδρομό της μέχρι την στιγμή που θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην Ηλιόλουστη ακτή -   το πρώτο και από τα πιο σύγχρονα τουριστικά θέρετρα της Βουλγαρίας στη Μαύρη θάλασσα. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Δείπνο. Στις 23.30 θα μεταφερθούμε με το πούλμαν στην κοντινή εκκλησιά για τη λειτουργία της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.


3η ημέρα: Ηλιόλουστη ακτή – Μεσημβία  - Βάρνα - Ηλιόλουστη ακτή

Πρωινό και αναχώρηση  για την Αρχαία Μεσημβρία ( Nessembar) που είναι γνωστό ως το μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας. Η αρχαία πόλη βρίσκεται σε μια βραχώδη χερσόνησο, παλιότερα νησί, που ενώνεται με μια λωρίδα γης με τη στεριά. Τα αρχαιολογικά ερείπια της πόλης περιλαμβάνουν την ακρόπολη, έναν ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά και ένα τμήμα των αρχαίων Θρακικών τειχών. Επίσης, υπάρχουν μεσαιωνικά μνημεία από την περίοδο που η πόλη αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες περιοχές του Βυζαντίου στα δυτικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ενώ τα ξύλινα σπίτια του 19ου αιώνα είναι χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής εκείνης της περιόδου. Το 1983, λόγω της ιστορίας της και των πολλών διαφορετικών πολιτισμών που πέρασαν από αυτή, ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, θεωρούμενη ως «πλούσια πόλη-μουσείο». Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Βάρνα , όπου θα περιηγηθούμε στην πόλη. Θα δούμε τον μητροπολιτικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, κτισμένο το 1866 , θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα παραθαλάσσια πάρκα της Ευρώπης, έκτασης τετρακοσίων  στρεμμάτων. Εδώ υπάρχουν μουσεία, όπως το Ναυτικό, με ένα ολόκληρο πολεμικό πλοίο στο πλάι του, θέατρα, καφετέριες και ενυδρείο. Μετά θα έχουμε χρόνο στον όμορφο πεζόδρομο με την όπερα και τα πολλά καταστήματα για αγορές και προαιρετικό  γεύμα. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για το ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΑΣ ΔΕΙΠΝΟ . Διαν/ση.


4η ημέρα :   Ηλιόλουστη ακτή –– Φιλιππούπολη – Μπόροβετς 

Μετά το πρωινό μας , θα αναχωρήσουμε για την πρώην  πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας και σημερινή συμπρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη, το λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, τον πύργο του Ρολογιού, τον λόγο των Απελευθερωτών, το Ίμαρετ τζαμί, την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και το ρωμαϊκό θέατρο. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για περιπάτους στον πεζόδρομο και προαιρετικό γεύμα. Eπόμενος σταθμός μας είναι το  Μπόροβετς -  το παλαιότερο χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας! Με τα χρόνια εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα των Βαλκανίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος έως το  δείπνο. Πρότασή μας να εκμεταλλευτείτε την προσφορά που έχουμε εξασφαλίσει για εσάς και να κάνετε ένα μπανάκι  στη θερμαινόμενη πισίνα.διαν/ση.


5η ημέρα Μπόροβετς – Σαντάνσκι - Αθήνα 

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαντάνσκι, όπου θα κάνουμε στάση μιάμισης ώρας για περίπατο, προαιρετικό καφεδάκι και ψώνια.  Άμεση αναχώρηση για τα σύνορα – διέλευση συνόρων και με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό καφέ και φαγητό άφιξη στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις !


TIMH  KAT΄  ATOMO ΣΕ   

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ      305 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ      380 € 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Πολυτελές πούλμαν σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Διαμονή σε  επιλεγμένα  ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων   με πρωινό σε μπουφέ ως ακολούθως :   

ΚΟΜΟΤΗΝΗ : DEMOCRITUS HOTEL : https://www.hoteldemocritus.gr/

SUNNY BEACH : SUNCITY HOTEL : http://www.hotelsuncitybg.com/

BOROVETS : SAMOKOV HOTEL : https://www.samokov.com/

Xρήση θερμαινόμενης πισίνας δωρεάν στο ξενοδοχείο στο Borovets

Δείπνο καθημερινά εκτός από τη διαν/ση στην Ελλάδα ( 3 δείπνα στα ξενοδοχεία στη Βουλγαρία  )

Αρχηγός / Συνοδός 

Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR 

Ταξιδιωτική ασφάλιση, που καλύπτει και covid-19 σύμφωνα με τους όρους της Interamerican

Ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπου απαιτούνται 


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

Δημοτικοί φόροι , υποχρεωτικά πληρωτέοι στη reception του ξενοδοχείου


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ

Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού , ανά ημερα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται , κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή  ξεχωριστά με ατομική ευθύνη,  για την δική μας προστασία και των συμπολιτων μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBR

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ- ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΒΑΡΝΑ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ- ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΒΑΡΝΑ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 14/04/2023
305,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.