Menu
Your Cart

Πάσχα στην Κρήτη

Πάσχα στην Κρήτη
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Πάσχα στην Κρήτη

Το Πάσχα στην Κρήτη γιορτάζεται μοναδικά! Ξεχωριστά έθιμα, κουζίνα μοναδική και φιλοξενία υπέροχη! Γι'αυτούς τους λόγους κάθε χρόνο, το νησί κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στις επιλογές των Ελλήνων για Πάσχα!

Το κάψιμο του Ιούδα , που  καίγεται με φαντασμαγορικό τρόπο το βράδυ της Ανάστασης, είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα, που  εντυπωσιάσει τον επισκέπτη ! στην εκδρομή μας θα θαυμάσουμε τις ομορφιές της !

Τα Χανιά με το Ενετικό λιμάνι ,την παλιά πόλη και τον Αιγυπτιακό φάρο .Το Ηράκλειο του χθες με το ενετικό λιμάνι και τα τείχη και το Ηράκλειο του σήμερα με τις  πλατείες και τους πεζόδρομους. Θα ξεναγηθούμε στη περιλάλητη Κνωσό, από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα στο νησί και την Ελλάδα ολόκληρη: το σημαντικότερο κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Το Ρέθυμνο που κάθε γωνιά του ξεχειλίζει από ιστορία, ομορφιά και παράδοση! Ενώ θα ξεδιπλώσουμε το ιστορικό παρελθόν της Σπιναλόγκα στον κόλπο της Ελούντας. 


 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : ΜΕΓ. ΠΕΜΠΤΗ  13/04  – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : 17/04  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 


1Η ΜΕΡΑ : ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΛΟΙΟ -ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 07.00 π.μ.  , επιβίβαση στο πλοίο (με τις αποσκευές μας) ,  που αναχωρεί στις 09.00 π.μ.   και μετά από ένα υπέροχο ταξίδι άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 17.45 μ.μ., επιβίβαση στο τοπικό πούλμαν , μεταφορά στο ξενοδοχείο μας , που βρίσκεται στη Χερσόνησο , τακτοποίηση στα δωμάτια,   δείπνο, ( για όσους επιθυμούν μετάβαση στην εκκλησία που βρίσκεται στα 100 μέτρα από το ξενοδοχείο μας για τη Θεία  λειτουργία ), διαν/ση.

2η ΜΕΡΑ : ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ – ΚΝΩΣΣΟΣ - ΕΛΟΥΝΤΑ – ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ.

Πρωινό και αναχώρηση  για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. ( Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού (ή Κνωσσού), σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5 αιώνα π.Χ. Συνεχίζουμε για τη γραφική Ελούντα.  Ελεύθερος χρόνος    για προαιρετικό φαγητό και  με μικρό πλοιάριο (έξοδα ατομικά) θα γνωρίσουμε το μαρτυρικό νησί της Σπιναλόγκα . Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο όπου και ελεύθερος χρόνος για γνωριμία  . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Μετά το δείπνο, με τα πόδια θα μεταβούμε  στην εκκλησία για την περιφορά του Επιταφίου  ,  διαν/ση.

3Η ΜΕΡΑ : ΗΡΑΚΛΕΙΟ  – ΧΑΝΙΑ - ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ –   ΡΕΘΥΜΝΟ  - ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ 

Πρωινό και αναχώρηση για τη γοητευτική πόλη των Χανίων με πρώτη μας στάση  στους  Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι μέσα σ’ ένα μαγευτικό δάσος με μοναδική θέα στη πόλη. Εν συνεχεία θα φτάσουμε στη σκεπαστή Αγορά των Χανίων και στο βενετσιάνικο λιμάνι με τα στενά δρομάκια και την υπέροχη αγορά. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια και προαιρετικό φαγητό. Συνεχίζουμε  για την πόλη του Ρεθύμνου , που  θεωρείται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες αναγεννησιακές πόλεις και συνδυάζει την ανατολίτικη όψη της Τουρκοκρατίας με την Ενετική αρχιτεκτονική που κυριαρχεί στο κάστρο Φορτέτζα.  Ελεύθερος χρόνος και προαιρετικό καφεδάκι. Ακολούθως  θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στη Χερσόνησο, ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο.  Αργότερα  θα μεταβούμε στην εκκλησία, με τα πόδια,  για τη λειτουργία της Ανάστασης και στο λιμάνι όπου με το Χριστός Ανέστη βάζουν φωτιά στον μεγάλο σωρό με τα ξύλα που καίγονται μαζί με το ομοίωμα του Ιούδα κάνοντας τη νύχτα μέρα.  Κι έτσι  ο Φαρμακός, δηλαδή ο Ιούδας παραδίδεται στην πυρά, Διανυκτέρευση 

4η ΜΕΡΑ : ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ –  ΓΛΕΝΤΙ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ  - ΠΛΟΙΟ : 

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε το Ηράκλειο   όπου   θα προσκυνήσουμε στον Μητροπολιτικό  ναό και προστάτη του Ηρακλείου Άγιο Μηνά και στη  συνέχεια στον ‘Αγιο Τίτο ιδρυτή και προστάτη της εκκλησίας της Κρήτης.  Στη συνέχεια αναχωρούμε για την ταβέρνα όπου θα έχουμε το εορταστικό μας γεύμα με γλέντι. Ακολούθως θα πάμε  στο Ηράκλειο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφεδάκι μέχρι την επιβίβασή μας στο πλοίο που αναχωρεί στις 21.00. διαν/ση εν πλω.

5η ΜΕΡΑ : ΠΕΙΡΑΙΑΣ

 Άφιξη το πρωί ( 06.30 π.μ. ) στο λιμάνι του Πειραιά  γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις !                              


ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :   340 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Πολυτελές πούλμαν τις μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα στην Κρήτη

3 διαν/σεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο 3 αστέρων Central Hersonissos  Hotel : https://www.centralhersonissos.com/ στη Χερσόνησο   με πρωινό καθημερινά σε μπουφέ  

Δείπνο καθημερινά σε μπουφέ  

Eορταστικό Πασχαλινό γεύμα σε ταβέρνα – γλέντι !!

o ( Σύνολον 4 φαγητά )

Αρχηγός / Συνοδός  

Τοπικός ξεναγός στην Κνωσσό

Ακτοπλοϊκά Πειραιάς  –  Ηράκλειο σε οικονομική θέση

Ακτοπλοϊκά   Ηράκλειο – Πειραιάς  σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα 

Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR 


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

φόρος διαμονής  ( υποχρεωτική καταβολή στη reception του ξενοδοχείου ) 

Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Καραβάκι για Σπιναλόγκα

Ταξιδιωτική ασφάλιση


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : 

Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού , ανά ημέρα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται , κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή  ξεχωριστά με ατομική ευθύνη,  για την δική μας προστασία και των συμπολιτων μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBR

Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου.

Εάν επιθυμείτε, ταξιδιωτική ασφάλιση που καλύπτει και covid-19 σύμφωνα με τους όρους της Interamerican, το δηλώνεται και το πληρώνεται με την προκαταβολή. ( κόστος 7 ευρώ)


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΡΗΤΗ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΡΗΤΗ
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 13/04/2023
340,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.