Menu
Your Cart

Εκδρομή τετραήμερη στην Πελοπόννησο

Εκδρομή τετραήμερη στην Πελοπόννησο
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ
Photos: Shutterstock / Unsplash / Public Domain Pictures /
Εκδρομή τετραήμερη στην Πελοπόννησο

Σε αυτή την εκδρομή θα ταξιδέψουμε στο κεφαλοχώρι της ορεινής Αρκαδίας: τη Δημητσάνα, στο αρχοντοχώρι της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα - το λαμπερό πετράδι του Μαινάλου, τη Βυτίνα. Θα  γνωρίσουμε την εντυπωσιακή αρχόντισσα της Μεσσηνίας την Καλαμάτα, την πανέμορφη Πύλο - που θυμίζει περισσότερο νησί, την Κορώνη και τη Μεθώνη ,  με την αστείρευτη φυσική ομορφιά τους  , τη γραφικότητα  των τοπίων. Θα προσκυνήσουμε στην Αγία Θεοδώρα στο χωριό Βάστα που είναι σίγουρα ένα από τα πιο παράξενα αλλά και από γραφικά εκκλησάκια .


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :  11/04/2024 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ :14 /04/2024

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΒΥΤΙΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ  – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ – ΚΟΡΩΝΗ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ – ΤΡΙΠΟΛΗ 


1Η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ -  ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΕΣΣΗΝΗ  

Αναχώρηση από την Σκύρο και αναχώρηση από την Κύμη στις 13.30 μ.μ και άμεση αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις  για την Καλαμάτα, όπου και γνωριμία με την πόλη και επίσκεψη ( αν είναι ανοιχτά ) στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ, πολιούχου της πόλης . Σχετική παραμονή και συνεχίζουμε για τη Μεσσήνη που  βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο , διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ :   ΜΕΣΣΗΝΗ  - ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΚΟΡΩΝΗ 

Πρωινό και αμέσως ξεκινάμε για μία υπέροχη διαδρομή που αρχικά θα μας φέρει στη  γοητευτική κωμόπολη της ΠΥΛΟΥ. Κτισμένη αμφιθεατρικά στο νότιο άκρο του κόλπου του ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ, βλέποντάς την από το λιμάνι σου δίνει την αίσθηση νησιού. Επίσκεψη στο επιβλητικό μνημείο των «ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ» . Συνεχίζουμε για τη γραφική ΜΕΘΩΝΗ, με το ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ, από τα πιο καλοδιατηρημένα όλης της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ  και αμέσως μετά μας περιμένει η  Κορώνη , όπου και θα γοητευτούμε με το επιβλητικό  τριγωνικό φρούριο, αλλά και το έντονο μεσαιωνικό στοιχείο της πόλης.  Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν.ση.

3Η ΜΕΡΑ :   ΜΕΣΣΗΝΗ  - ΒΥΤΙΝΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ –  ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

Πρωινό και  αναχώρηση για τη γραφική Βυτίνα, χτισμένη σε υψόμετρο 1033 μ στους πρόποδες του Όρους Μαίναλο. Στο χωριό ξεχωρίζουν τα πετρόχτιστα σπίτια, διακοσμημένα με το περίφημο μαύρο μάρμαρο της περιοχής.  Στην κεντρική πλατεία του χωριού ξεχωρίζει η πετρόχτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα καθώς και τα μικρομάγαζα που πωλούν τοπικά προϊόντα όπως ζυμαρικά, μέλι και βότανα. Στην Βυτίνα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή μας για περιπάτους και  καφέ  . Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Δημητσάνα , αφού πρώτα θα κάνουμε  στάση στο «Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης»( εξτρά εισιτήριο ) . Πρόκειται για ένα Μουσείο στο οποίο έχουν αποκατασταθεί παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητοι μηχανισμοί, όπως η νεροτριβή και ο αλευρόμυλος, το ρακοκάζανο και το βυρσοδεψείο. Ξεχωρίζει ο κινούμενος μηχανισμούς του μπαρουτόμυλου. Συνεχίζουμε για το κέντρο της Δημητσάνας, αμφιθεατρικά χτισμένη. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, με μοναδική αρχιτεκτονική με ψηλά, πέτρινα πυργόσπιτα και ιστορικά κτίρια. Στην Δημητσάνα, πατρίδα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιπάτους και προαιρετικό μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη γειτονική Στεμνίτσα, χτισμένη σε υψόμετρο 1080μ. Πρόκειται για ένα όμορφο χωριό που διατηρεί τον αυθεντικό της χαρακτήρα με λιθόστρωτα δρομάκια και πέτρινα αρχοντικά. Εδώ θα κάνουμε στάση για καφεδάκι. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν.ση.

4Η ΜΕΡΑ :   ΜΕΣΣΗΝΗ  - ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ – ΤΡΙΠΟΛΗ -  ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας , παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις αρχικά για προσκύνημα στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας. Η διαδρομή προς την Αγία Θεοδώρα Βάστα αποζημιώνει και με το παραπάνω τον επισκέπτη, αφού το τοπίο είναι ειδυλλιακό. Καθώς κανείς πλησιάζει, το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της μικρής εκκλησίας ακούγεται ολοένα και εντονότερα, προκαλώντας στον επισκέπτη δέος μπροστά στο θέαμα που τελικά αντικρίζει. Δεκαεφτά μεγάλα δέντρα ξεπηδούν από την στέγη ενός μικρού πέτρινου ναού την Αγία Θεοδώρα Βάστα Αρκαδίας, την ώρα που από τα θεμέλιά της αναβλύζουν νερά. Όσο εντυπωσιακή είναι η εικόνα του μικρού Ναού της Αγίας Θεοδώρας, άλλο τόσο εντυπωσιακή είναι η ιστορία της ζωής της.  Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση για γνωριμία  στην Τρίπολη και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα περίπου 4 το απόγευμα με τις ωραιότερες αναμνήσεις.


TIMH KAT΄ ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟΔΩΜΑΤΙΟ :  299 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • πολυτελές πούλμαν ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 5ΕΤΙΑΣ!
 • 3 διαν/σεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Μεσσήνη :  Kleopatra Inn : https://kleopatra-inn.gr/
 • 3 πρωινά σε μπουφέ
 • 3 δείπνα σε μπουφέ στο ξενοδοχείο 
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • φόρος διαμονής ( υποχρεωτική καταβολή στη reception του ξενοδοχείου )
 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Γεύματα
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

 • Εάν επιθυμείτε ταξιδιωτική ασφάλιση ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, ( σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου ) επιβάρυνση + 8 ευρώ. Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτηση σας!
 • Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη τη σύμβαση ταξιδιού. 


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΒΥΤΙΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ – ΚΟΡΩΝΗ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ – ΤΡΙΠΟΛΗ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΒΥΤΙΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ – ΚΟΡΩΝΗ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ – ΤΡΙΠΟΛΗ
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 11/04/2024
299,00€
Όροι Κράτησης
Με κράτηση οποιασδήποτε εκδρομής σημαίνει ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής.